Oturma İzni ve Vatandaşlık 1 – Fransa konsolos

FRANSA OTURUM VE ÇALIŞMA İZNİ

NEDİR?

Yabancı ülke vatandaşları Türkiye’de kısa süreli seans izni, aile seans izni, öğrenci seans izni, uzun süreli seans izni, insani seans izni ve insan ticareti mağduru seans izni alarak kalabilirler.

Türkiye’de çalışmak amacıyla müracaatta tespit edilen FRANSA vatandaşları, başka yabancı ülke vatandaşları gibi, 6735 sayılı Kanun’a tabi olup, son biçimi verdiği söz hususu Kanun 13.08.2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?

En çok 6 aylık ya da 1 senelik olarak alınmaktadır.

NEREYE BAŞVURULUR?

Fransa Konsolosluğu’na müracaat yapılmaktadır.

GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

  • Pasaportun aslı
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • Evlenme Kâğıt örneği 2 adet Formül B
  • Aile Cüzdanı Fotokopisi 2 Adet.
  • Sıhhat raporu, noter onaylı Fransızca çevirisi

NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?

Seyahat tarihinden 3 ay evvelce müracaat gerçekleştirme gerekmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Vize merkezleri aracılığı ile randevu alabilmek mümkündür.

Fransa Oturum Kartı İle Seyahat

Fransa’da oturum izni ve kartına sahip olan kişiler diğer AB ülkelerine ya da Türkiye’ye seyahat düzenlemek istiyorsa, gidilecek ülkenin ya da şartlarının oturma izni alması sırasında verilen OFII pulunun vizesinin karşısındaki alanda yer alması gerekir. OFII tarafından onay verilmemiş bir ülkeye seyahat etmek için Fransa’yı terk eden kişiler Fransa’ya yeniden giriş için vize alması istenir.

Aile Cüzdanı Neden Fransızca

Türkiye’de yapılan evliliklerde verilen uluslararası aile cüzdanı Türkçe, İngilizce ve Fransızca dillerinde bulunan sayfalar ile basılır. Bunun en temel nedeni Milletlerarası Ahvali Şahsiye Komisyonu yani Uluslararası Kişilerin Medeni Halleri Komisyonu’nun merkezinin Fransa’da bulunuyor olmasıdır.

Fransa Turist Vizesi

Fransa turist vizesi almak isteyen kişilerin pasaport, seyahat sağlık sigortası, konaklama ve ulaşım rezervasyonları, 2 adet biyometrik fotoğraf, başvuru formu ve dilekçesi, maddi duruma ilişkin belgeler, kişinin çalıştığına ilişkin belgeler ve diğer gerekli evrakları konsolosluğa teslim etmelidir. Bu vize c tipi yani kısa süreli bir vizedir ve kişilerin bu vize ile yapabilecekleri sınırlıdır. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaporta sahip olan kişiler turist vizesi almadan 90 günlük turistik seyahatlerini gerçekleştirebilir.

Çifte Vatandaşlık Fransa

Fransa çifte vatandaşlık hakkı sağlayan bir ülkedir. Bu nedenle kişiler hem Fransa hem de Türkiye vatandaşı olabilir. Bunun için kişilerin vatandaşlık için yaptığı başvuru sırasında ilgili belgelerini teslim etmesi yeterli olacaktır. Kişiler Fransa vatandaşlığı için gerekli şartları karşılıyor ise vatandaşlık başvurusunda bulunmalıdır.

Fransa'da Doğum Yapmak

Fransa’da doğum yapan yabancı ülke vatandaşının çocuğu doğduğu anda Fransız vatandaşı olarak sayılmaz. Ancak Fransa içerisinde doğmuş olan kişi 16 yaşına geldiğinde eğer en az 5 yıldır Fransa’da ikamet ediyor ise Fransa vatandaşlığına başvuruda bulunabilme hakkına sahiptir.