Schengen ülkesi olmasından dolayı Fransa’ya gerçekleştirilecek olan ziyaretlerde bordo pasaport sahipleri için vize işlemleri yürütülmektedir. Bordo pasaport dışındaki tüm pasaport sahipleri Schengen vizesindeki belirlenmiş olan zaman aralığında saatlerini vize almadan tamamlayabilir.

Fransa vize işlemleri başlanabilmesi için Schengen vize protokolünün karşılanması gerekir buna göre öncelikli olarak belirtilmesi gereken konu seyahatin diğer Schengen ülkelerine kapsaması halinde ilk olarak gidilecek ve konaklanacak ülkenin Fransa olduğunun bilinmesidir. Fransa vizesi ile yapılacak olan seyahatlerde bu konuya dikkat edilmesi önem taşır.

Online Vize Başvurusu

Vize başvuruları online olarak tanımlanan vize başvuru formunun doldurulması ile başlar. Eksiksiz, doğru ve gerekli niteliklere sahip olması işlemlerin olumlu sonuçlanması da etkilidir aksi halde süreç yanlış yönetildiğinden dolayı vize reddedilir ve seyahat riske girer.

Bundan dolayı başvuru yapılmadan önce fransakonsoloslugu.gen.tr internet sitesi ziyaret edilmeli ve süreç hakkında detaylı bilgi sahibi olunmalıdır. Başvuru adımları sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi halinde yasal süreç içerisinde olumlu cevap alma ihtimali yüksektir.

Vize Başvuru Evrakları

Fransa vizesi için gerekli olan evraklar vize kategorisine ve süresine göre değiştiğinden dolayı konsolosluk alternatif evraklar talep eder.  Fransa vizesi 2022 yılı için geçerli olan başvuru evrakları şunlardan oluşmaktadır;

  • Vize başvuru formu.
  • Seyahat planı.
  • Gerekli şartlara uygun pasaport.
  • Güncel biyometrik fotoğraf.
  • Pasaport ve kimlik bilgileri ile aynı olan nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Güncel tarihli nüfus kayıt örneği.
  • Vize belgelerinin en önemlisi dilekçe.
  • Tüm rezervasyon belgeleri.
  • Masrafların karşılanacağına gösteren belgeler.
  • Vize şartlarını kapsayacak şekilde seyahat sağlık sigortası poliçesi.

Güncellenen Fransa Vize Ücretleri

Fransa vize başvurusunda bulunurken dikkat edilmesi gereken konular evraklarla sınırlı değildir, vize işlemlerinde Schengen kapsamında parmak izi kaydı şartı bulunmaktadır. Fransa konsolosluk randevu işlemleri ile birlikte daha önce VIS sistemine dahil olmayanlardan parmak izi ve biyometrik veri alınır.

Fransa vize ücretleri her yıl güncellenmektedir, 2022 yılı için kısa süre ile vizelerin tamamı 90 Euro olarak belirlenmiştir ancak uzun süreli oturum vizelerinde ücretler farklılık gösterir. Vize başvurularında sürecin normal şartlarda ilerlemesi halinde 4 ila 7 iş günü aralığında sonuç alınır.

Vize Reddi Nedenleri

Fransa vizesi için yapılan başvurularda ret cevabının alınması yaşanabilen olası bir durumdur. Başvurusuna ret yanıtı alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yeniden başvuru hakkına sahiptir. Bunun için yapılan başvurunun neden ret yanıtı aldığını öğrenmek ve sorunu çözmek önem kazanır.

İşlemler esnasında hazırlanan evraklarda eksiklikler olması ya da güncel olmayan belgelerle veya yanlış beyan gibi nedenlerden dolayı yapılan başvuruların reddedilme olasılığı vardır.

Vize Başvurularında Atılan Sağlıklı Adımlar

Fransa vize başvurularında sorunlarla karşılaşmamak kısa süreli ziyaretleri riske atmamak için başvuru süreci tecrübeli danışmanlık firmalarının desteği ile sürdürmek önemlidir.

Böylelikle vize başvurularında sağlıklı adımlar atarak olumlu sonuç elde etmek söz konusudur. Aynı zamanda seyahat amacı ve özel durumlar göz önünde bulundurularak başvuruda bulunmak işlemlerin doğru işlemesini sağlar.

Sık Sorulan Sorular

Fransa Vizesi Almak İçin Neler Gerekli?

Fransa vizesi alabilmek için öncelikle konsolosluk tarafından istenen evrakların tam ve doğru olarak tamamlanması gerekir.

Fransa’ya Gitmek İçin Hangi Pasaporta Sahip Olmak Gerekir?

Bordo pasaportlar için vize şartı bulunmaktadır ancak yeşil, gri pasaport sahipleri almadan seyahat edebilir.

Fransa Kaç Yıllık Pasaport İstiyor?

Fransa vize başvurularında pasaporta 10 yıl içerisinde alınmış olması şarttır ayrıca 2 boş sayfası ile en az 3 ay geçerliliği olmalıdır.

Schengen Vize Gereksinimleri – Schengen Vize Başvuruları

Schengen Bölgesi’ne her yıl birçok kişi çeşitli nedenler ile seyahat etmektedir. Bununla birlikte seyahat eden kişilerin uyruğuna bağlı olarak onlardan bazı belgeler ve vize türlerine göre ücretler talep edilmektedir.

Bu anlamda da, Schengen Vizesi için başvuracak kişilerden istenen belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanması beklenmektedir. Kişilerin istenen bu gereksinimlere uymaları ve vize başvurusunu ciddiye almaları için yapılan belge isteme durumlarına kesinlikle uyulması gerekmektedir.

Schengen bölgesine yapılacak seyahatlerde hangi seyahat amacına bağlı olursa olsun, istenen birtakım ortak evraklar vardır. Bazı durumlarda ise vize türüne ve seyahat türüne bağlı olarak istenen ek belgeler bulunmaktadır.

Schengen Vize Başvurusu İçin İstenen Ortak Belgeler Nelerdir?

Schengen vizesi için başvuru yapılacağı sırada istenen çeşitli ortak belgelerin olduğundan bahsetmiştik. Bu anlamda kişilerin tamamlaması gereken ve asıl belgeler olarak geçen bu belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması ve ilgili birime sunulması gerekmektedir.

Aşağıda Schengen vize başvuruları için istenen ortak belgeler sıralanmıştır:

  • Schengen vizesi için eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gereken başvuru formu
  • Kişinin iki vesikalık fotoğrafı. Bir fotoğrafın başvuru formuna yapıştırılması gerekmektedir. Sunulacak olan fotoğrafların yakın zamanda çekilmiş olması gerekmektedir.
  • Geçerliliği devam eden bir pasaportun sunulması gerekmektedir. Pasaportta bulunması gereken en az iki sayfanın boş olması gerekmektedir. Ayrıca, kişinin Schengen Bölgesi’nde kalacağı sürenin haricinde bir de 3 ay daha geçerliliği bulunması gerekmektedir. Pasaportun genel geçerliliğinin de 10 yıl kadar bir süre olması gerekmektedir. Aynı zamanda pasaportta gereksiz bir bilginin veya okunmayan bir bilginin yer almaması gerekmektedir. Schengen Bölgesi’ne yapılacak seyahatlerde küçük çocukların da ayrı birer pasaportunun olması gerekmektedir. Başvuru yapıldığında pasaportun bulunan ek sayfalarına vize verilmeyeceğini unutulmamalıdır. Aynı zamanda kişinin eski pasaportlarından birinde eğer Schengen vizesi bulunuyor ise de bu pasaportu da yanında taşıması gerekmektedir.
  • Schengen vizesi için başvuruda bulunacak kişiden istenen bir diğer ortak belge ise Schengen Visa Seyahat Sigortası belgesidir. Bu, seyahat sigortası belgesinin mutlaka başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde başvurunun onaylanmama ihtimali vardır. Schengen Visa Seyahat Sigortası’nı belirten belgenin yanında, ‘vize mektubu’ ya da ‘teminat onay mektubu’nun eklenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda kimlik kartı, poliçe metni, satın alma makbuzu, e – posta onayı gibi de gereksiz olan belgeleri eklemeniz gerekmemektedir. Bu belgeler gereksizdir.
  • Mali araçları belirten bir kanıt belgesi
  • Konaklanacak yerin kanıtı ve iletişim bilgilerini içeren bir belge
  • Gidiş – dönüş rezervasyonu ile birlikte uçuş güzergâhını belirten bir belge
  • Schengen vize ücretinin ödendiğini belirten bir makbuz veya bir belge
  • Schengen başvurusu için yapılan başvurunun hangi ülke için olacağını ve o ülkedeki yasal ikametin kanıtı olarak bir belge

Aynı zamanda bölgeden bölgeye değişen konsolosluk görevlileri ve memurları da sizde ayrı olarak şu belgeleri isteyebilmektedir:

  • Kişinin anavatanında bulunan sosyal bağlantılarını ve iletişimlerinin kanıtı olarak bir belge sunulması istenebilir.
  • Schengen vize başvurusu yapan kişinin izin belgesi, iş sözleşmesi gibi ve ayrıca da şu anki mesleki durumunun kanıtı olarak bir belge istenebilmektedir.
    • Kişinin, Schengen Bölgesi’ne yaptığı ziyaretin veya seyahatin sonunda, vatandaşlığının bulunduğu yani ikamet ülkesine dönme niyetini garanti edebilecek kesin bir belge veya buna muadil olarak şu belgelerden birinin sunulması istenebilmektedir:
  • İstihdam mektubu, sosyal güvenlik katkısı kanıtının bulunduğu bir belge, kişinin maaş makbuzu, yardım fonu mevduatları gibi belgelerin sunulması da istihdamın kanıtlanmasına yardımcı olabilmekle birlikte sizin de asıl niyetinizi belirtme görevi görebilmektedir.
  • Bir diğer belge olarak da kişinin vatandaşlığının bağlı olduğu ülkede bulunan mal ve mülk toplamının bir kanıtı olarak tapu belgesi de bu anlamda dönüşünüzün garantisi yerine geçebilmektedir.
  • Kişinin bulunduğu ülkede yaşayan akrabaları, çocukları veya evlilik cüzdanı örneğinin sunulması da bu anlamda bir garanti belge yerine geçebilmektedir.
  • Bir diğer belge de kişinin başvuruda sunacağı gidiş – dönüş rezervasyonu bu anlamda bir kanıt yerine geçebilmektedir. Aynı zanda bu gidiş dönüş belgesinin yanında uçuş rezervasyonu ile uçuş numarasının sunulması garanti edilen konuyu daha da güçlendirmeye yönelik olacaktır. Bu durumda kişinin vize belgesini alırken de gerçek biletleri göstermesi gerekebilmektedir.

İstihdam Durumunda İstenen Ek Belgeler Nelerdir?

Yazımızın üst kısımlarında, Schengen Vizesi için başvuran kişilerden istenen bazı belgeler olduğunu belirtmiştik.

Bu belgeler bütün vize türleri için ortak istenen belgeler ve bazı vize türlerinde de konsolosluklar tarafından ayrı ayrı istenen belgeler olabileceğini belirtmiştik. Bu kısımda ise kişiler için istihdam durumunda istenen ek belgelerden bahsedeceğiz.

İstihdam amacı ile Schengen Bölgesi’ne ziyarette bulunmak isteyen kişiler vize başvurusunda bulunmaktadırlar. Bu vize başvurusu sırasında istihdamın açıklığa kavuşması ve kişilerin tam anlamıyla amaçlarının ne olduğunu anlatan belgeler istenmektedir.

İstihdam için Schengen Bölgesi’ne seyahatte bulunacak olan kişilerden istenen belgeler aşağıda sıralanmıştır:

Çalışan kişiler

  • İlk istenen ek belge kişinin asgari olarak çalışan olduğu durumunda gösterilen ve nerede çalıştığı, orada hangi unvanla çalıştığı, çalıştığı yerdeki maaşı ve işe başlama tarihinin belirtildiği bir şirket mektubu istenmektedir. Bu mektup, kişiye verilen ve Schengen Bölgesi’ndeki seyahati boyunca aldığı tatil izninin belirtildiği bir istihdam mektubu olmalıdır.
  • Kişinin son altı aya ait olan banka ekstreleri de belge dosyasında yer almalıdır.
  • Maaş bordroları da istenen ek belgeler arasında yer alabilmektedir.
  • Kişinin gelir vergisi beyannamesi de (gelir vergisinin maaştan kesildiğinin kanıtı niteliğindeki bir belge de olabilir) bu ek belgeler içinde yer alabilmektedir.

Kendi işinde çalışan kişiler

  • Kişinin şirketinin son altı aylık banka hesap özetlerinin bulunduğu bir belge
  • Şirketin tescili olan bir işletme lisansının kanıtı niteliğinde olan bir belge
  • Şirketin memorandumu, mülkiyet kayıtları, ortaklık belgeleri gibi belgeler
  • Şirketin ve kişinin gelir vergisinin beyannamesinin belirtildiği belge gibi istekler ek belge niteliğinde başvuru dosyasında bulunması istenebilmektedir.

Öğrenciler İçin İstenen Ek Belgeler

  • Öğrencinin üniversiteye veya okula kayıt belgesi istenen ek belgeler arasındadır.
  • Öğrenci hakkında üniversite veya okuldan bir itiraz mektubunun olmaması istenen ek belgeler arasındadır.

Emekliler İçin İstenen Ek Belgeler

  • Emekli olan kişinin son altı aya ait K yani 401, emeklilik, ihtiyat fonu veya diğer gelir tablolarının bulunduğu emeklilik fonlarının kanıtının yer aldığı belgeler, istenenler arasındadır.

İşsiz kişiler veya Avrupa Birliği Vatandaşı ile Evli Olan Kişiler

  • Kişiler arasında olan evlilik sertifikası,
  • Çalışan eşin adını, iş unvanını, işe başlama tarihini ve maaşını belirten istihdam doğrulama mektubu,
  • Eşin geçerli pasaportu da istenen ek bilgiler arasındadır.

Küçükler için İstenen Ek Belgeler

  • Reşit olmayan yani 18 yaşından küçükler için anne – baba veya vasilerin, küçükler için Schengen vizesine başvurdukları zaman istenen ek belgelerden biri çocukların doğum belgesidir.
  • Bir diğer belge ise başvuru formudur. Fakat bu başvuru formu vasi veya anne –babanın her ikisi tarafından imzalanmalıdır.
  • Ebeveynlerin kimlik fotokopileri istenen ek belgeleridir.
  • Ebeveynlerden herhangi birinin veya ikisinin vefat etmesi halinde ölüm belgelerinin başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.
  • *Yalnız seyahat edecek çocuğun, bu durumda ebeveynler ve vasiler tarafından imzalanmış olan bir noter tasdikli ebeveyn izni belgesi gerekmektedir.
  • Reşit olmayan çocuk bir ebeveynin velayeti altında ise aile mahkemesi kararnamesi gerekmektedir.
  • Reşit olmayan çocuğun sadece bir ebeveyni ile seyahat etmesi durumunda, diğer ebeveynin seyahate itiraz etmediği hakkında resmi bir belge imzalaması gerekmektedir.

Schengen Vize Çeşitleri İçin İstenen Belgeler

Ayrı durumlarda, kişilerden başvuru sırasında ek belge sağlaması istenebilmektedir. Başvuru sahibinin iyi niyetini ve bu iyi niyetin de konsolosluk tarafından teyit edilmesi ile birlikte kişi, başvuruda istenen bazı belgelerden muaf tutulabilmekte veya bazı durumlarda da başvuru için istenen belgelerin tamamından da muaf tutulabilmektedir.

Aynı zamanda kişilerin orijinal belgeler yerine bütün belgelerin bir kopyasını yanında taşımaları önerilmektedir.

Schengen vizesi başvurusunda istenen ortak ve ek belgelerden bahsetmiştik. Burada ise Schengen vizesine özgü olan bazı belgelerden bahsedeceğiz.

Aşağıda, Schengen vizesi kategorisine ve çalışma durumuna özgü olarak istenen ek belgeler sıralanmıştır:

Havaalanı Transit Vizesi

  • Son varış ülkesi için geçerli bir vizedir.
  • Son varış noktası için onaylanmış bir vizedir.

Transit Vizesi

  • Son varış ülkesi için geçerli olan bir vize türüdür.
  • Bir denizcinin gemiye çıkacağı Schengen Bölgesi’ndeki ülkelerden birinden davet eden nakliye şirketinden bir mektuptur.
  • Denizcinin kitabının orijinali ve fotokopisi
  • Gemiye binmek için navigasyon şirketi veya gemi ile iş sözleşmesi
  • Son varış noktasına onaylanmış bir uçak bileti,

Turizm veya Aile ve Akraba Ziyareti için Alınan Vize

  • Kişinin ziyaret edeceği bir akrabası veya arkadaşı, eğer seyahatin ücretini ödüyor ise ikamet ettikleri yerde, ilgili ofise gidip, Resmi Destek Beyannamesi imzalamaları gerekmektedir. Aynı zamanda imzalanan bu belgenin de, ücreti ödeyen kişi tarafından size gönderilmesi gerekmektedir. Schengen vizesi başvurusu yapılırken de belgenin aslının eklenmesi gerekmektedir.
  • Kişi eğer kendi seyahat ücretini kendi ödeyecekse de son altı ay içindeki banka ekstreleri gibi mali durum kanıtının belgelenmesi gerekmektedir.
  • Kişinin otel rezervasyonlarını ayrıntılı olarak aktaran bir belge
  • Kişi eğer bir tur şirketi ile seyahat edecekse de bu şirketin organizatöründen bir mektup gerekmektedir.
  • Aynı zamanda kişinin, gideceği yerdeki kalış amacını açıklayan ve ayrıntılı şekilde bir konum bilgisi verilmesi istenen bir belge.

Aile ve Arkadaş Ziyaretleri

  • Aile ilişkisi olduğuna dair bir kanıt.
  • Arkadaş veya akraba olan kişilerin, Schengen Bölgesi vatandaşlığına sahip değiller ise; bu kişiye vizeyi almak için imkân sağlayan kişiler bu bölgede bir vatandaşlığa sahip olan ve aynı zamanda orada yaşayan bir aile üyesi veya arkadaş olmak durumundadır.
  • Arkadaş veya akrabanın Schengen Ülkesi vatandaşı olmadığı durumlarda, oturma izinlerinin bir kopyası gerekmektedir.
  • Kişiyi Schengen Ülkesi’ne davet eden kişinin bir davet mektubu.

Eğitim Vizesi

  • Kişinin katılacağı kurslar için öğrenci sertifika veya kartları
  • Kişinin temel veya ileri eğitim için meslek veya teorik kurslara katılmak amacı ile kaydolduğu enstitünün kayıt belgesi
  • Kişinin kaydolduğu eğitim kurumunun bir itiraz mektubunun olmaması

İş Vizesi

  • Şirketin kısa bir profil tanıtımı
  • Belirlenmiş bir işverenin, kişinin başvuru yaptığı konsolosluğa gönderdiği bir davet mektubu
  • Bulunan banka ekstresi ve orijinal bir nüshası
  • Seyahatin tam anlamını anlatarak hazırlanmış bir istihdam mektubu
  • Kişinin katılacağı ve katıldığı fuar ve kongrelerin giriş biletleri
  • Schengen Bölgesi’ndeki şirket, kuruluş ve kurumlar ile yazışmalar
  • Akreditifler, ithalat ve ihracat faturaları (onaylı kopya)
  • Yerel Ticaret Odası veya Ticaret Birlikleri ile geçerli olan bir üyelik sertifikası

Tıbbi Nedenler İçin Yapılan Vize Başvurularında İstenen Belgeler

Schengen Bölgesi’nde bulunan bir tıbbi tedavi merkezinde görülebilecek tedavi için alınan en uzun süre 90 gün olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte eğer tedavi daha uzun süreli bir tedavi ise de kişinin, ilgili ülkedeki bir tıbbi tedavi vizesine başvurması gerekmektedir.

  • Pasaportun biyometrik veri sayfasının bir kopyası
  • Vize başvurusu yapan kişinin, kendi ülkesinde bulunan bir doktor veya klinikten ilgili tedavi ile ilgili ve ilgili bir Schengen ülkesinde tıbbi tedaviye ihtiyacı olduğunu belirten bir mektup.
  • Schengen Bölgesi’nde bulunan hastane ve klinik gibi alıcı bir kurumdan tedavi veya randevunun resmi teyidi gereklidir.
  • Başvuru sahibinin bu tedavi masraflarını karşılayabileceğini gösteren banka ekstreleri, mali kayıtların bulunduğu çeşitli belgeler.

Ders Çalışmak İçin Alınacak Vize

  • İki başvuru formu gönderilmesi gerekmektedir.
  • Pasaportun biyometrik veri sayfasının bir kopyası gereklidir.
  • Schengen Bölgesi’nde bulunan bir okul, kolej veya üniversiteye kabul mektubu
  • Kişinin bölgede kalacağı süre boyunca kendi geçindirebilecek ve okul ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar ve ikamet masrafını ödeyecek kadar parasının olduğunu gösteren belgeler gereklidir.
  • Farklı durumlarda ek belgeler istenebilir.
  • Kişinin okul notları, dereceleri, akademik kayıtları ve diplomaları gerekmektedir.

Kişi Schengen Bölgesi’nde kaldığı sürece, öğrenci vizesi ile çalışamamaktadır. Bazı durumlarda ise uzun süreli alınmış vizeler, öğrencinin haftada belli saatlerde çalışmasına izin verilebilmektedir. Aynı zamanda öğrenci Schengen Vizesi’nin herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır.

İş Vizesi

  • Kişinin iki başvuru formu göndermesi gerekmektedir.
  • Schengen Bölgesi’nde, gelecekteki işveren tarafından alınacak olan iş sözleşmesi veya niyet mektubu.
  • Bazı durumlarda kişinin ek belgeler sağlaması gerekebilmektedir.

Schengen Bölgesi’nde Bulunan Eşe Katılma Durumu

  • Orijinal evlilik cüzdanı
  • İki başvuru formu kısmı burada da geçerlidir.
  • Eş’in Avrupa Birliği vatandaşı olduğu durumda eş’in pasaportunun bir kopyası
  • Eş’in Avrupa Birliği vatandaşı olmadığı durumda, Schengen Bölgesi’nde verilen oturma izninin bir kopyası
  • Bazı durumlarda kişiden ek belgeler sağlaması istenebilmektedir.

Resmi Ziyaret Durumu

  • Resmi davet mektubu
  • Yolculuğun asıl amacının anlatıldığı bir mektup.

Diğer Durumlar

Schengen Bölgesi’ne yapılan gezilerin bilimsel, kültürel, spor, politik veya dini etkinlikler nedeni ile yapılması durumunda;

  • Giriş biletleri
  • Daha önce yine yukarıda belirtilen etkinliklere katıldıysa eğer, kişinin bunu kanıtlaması
  • Davetiyeler
  • Gidilecek yerlerde kuruluşun adı, iletişim bilgileri veya programlar
  • Çağrı, tıbbi tedavi randevusu veya organize bir gezinin kanıtı gibi belgeler istenebilmektedir.
Evlilik Vizesi Fransa

Fransa evlilik vizesi, Fransa’da evlenmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yalnızca evlenme işlemi için alabileceği vize türüdür. Bu vize aile birleşimi vizesi ile aynı işleve sahip değildir. Evlilik vizesi kısa süreli olarak verilir ve bu vize kişilere oturum hakkı sağlamaz. Evlilik sonrasında oturum hakkı almak isteyen kişiler Türkiye’ye dönerek aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunmalıdır.

Fransa Göçmenlik

Fransa’ya göçmenlik yapmak isteyen kişilerin tercih edebileceği iki ayrı yol bulunuyor. Bu yollar evlilik ve çalışma şeklindedir. Fransız vatandaşı ya da Fransa’da oturma izni olan bir kişi ile evlenen vatandaşlarımız Fransa göçmen bürosuna başvuruda bulunmalıdır. Tüm göçmenlik türleri için kişilerden VLS-TS ya da OFII belgelerine sahip olması beklenir.

Fransa Başkonsolosluğu

Fransa Başkonsolosluğu İstanbul içerisinde yer alıyor. Konsolosluğun çalışma saatleri 09:00 – 17:00’dır. Cuma günleri ise konsolosluk 09:99 – 16:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Konsolosluğun telefon numarası 0212 334 87 30’dur. Konsolosluğa e-posta ile ulaşmak istiyorsanız [email protected] adresini kullanabilirsiniz. Fransa Başkonsolosluğunun adresi ise İstiklal caddesi No:4 34435 Taksim, Beyoğlu / İstanbul’dur.

Vfs Global Fransa

VFS Global, Fransa Büyükelçiliği tarafından yetkili olarak görülen resmi partner firmadır. Tüm Fransa vizesi işlemlerinizi VSF Global aracılığı ile yapabilirsiniz. Randevu alma, başvuru yapma, başvuru takibi ve Fransa vizesi destek hizmeti ile resmi bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. VSF Global Fransa’ya ulaşmak için 0212 373 58 10 ve 0212 373 58 11 numaralı telefonları kullanabilirsiniz.

Resepise İle Türkiye'ye Gidilir Mi

Resepise, Fransa’da bulunan kişilerin 3 ay süre ile oturma izinlerini uzatmak için aldıkları özel bir oturma iznidir. Bu izini almak isteyen kişiler oturum izni bitimine 6 ay kala başvuruda bulunması gerekir. Resepise belgesini alarak oturma iznini uzatan kişiler Türkiye’ye dönerken mutlaka bu belgeyi de yanına alması gerekir. Çünkü ülkeye giriş sırasında süre aşımının olmadığının sunulması için bu belgenin paylaşılması gerekir.

Fransa Vizesi

Avrupa Birliği’nin kurucu üyesi olan Fransa da diğer Avrupa ülkeleri gibi vizesiz giriş kabul etmiyor. Bu sebeple Fransa’yı ziyaret etmek istediğiniz taktirde vize almanız gerekmektedir.

Fransa’ya gidiş amacınız ne ise ona göre alacağınız vize de değişmektedir. Vizeler kategori ve süresine göre türlerine ayrılmaktadır. Seyahat öncesinde size uygun vizeyi seçerek başvuru merkezlerinden vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Eğer ki hususi (yeşil), Diplomatik (siyah), Hizmet (gri) pasaportlarından birine sahipseniz pasaportunuzun süresi dolmamış olduğu taktirde 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vize olmadan giriş yapmanız mümkündür.

Schengen vizenizin olması dahilinde Schengen ülkesi olan Fransa’ya vize almadan da gidebilirsiniz. Vizelerin ne işe yaradığı hakkında azda olsa bilgi sahibi olmanız seyahatiniz sırasında sorunla karşılaşmamanızı sağlayacaktır.

Fransa’ya gitmek için Schengen vizesi aldığınız zaman Schengen ülkeleri olan, Belçika, Almanya, Hollanda, Yunanistan, Norveç, İzlanda, İtalya, Macaristan gibi ülkelere de giriş yapabilirsiniz.

Bu ülkelere giriş yapabilmek için öncelikle Fransa’ya giriş yapmak zorundasınız. Vize almak için yatırmış olduğunuz harç ücretleri ve belirli belgelerle konsolosluklara ya da vize merkezlerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Fransa Vizesi Türleri

Fransa’ya gidiş nedeninizi belirlediyseniz ve seyahatiniz 90 günü aşmayacak şekilde ise Fransa Schengen vizesi alabilirsiniz. Vizeler seyahat amacına ve vizenin imkan sağlamış olduğu seyahat süresine göre türlere ayrılmaktadır.

Her vize ile Fransa’ya seyahat edebilirsiniz ancak her vize ile aynı süre boyunca seyahat edemezsiniz. Vizelerin belirlemiş olduğu süre boyunca Fransa’da bulunabilirsiniz. Bunun dışında Fransa’da bulunmanız yasal olarak doğru değildir.

Schengen vizesi almanızı gerektiren bazı seyahat amaçları şunlardır:

  • Aile veya arkadaş ziyareti Vizesi
  • Sözleşmeli çalışanlar için vize
  • Ticari Vize
  • Turistik Vize
  • Şirket sahibi olanlar ve çalışanlar için vize
  • Öğrenci Vizesi
  • Çocuk Vizesi
  • Bulgaristan vatandaşı eşi olanlar için vize
  • Özel ve resmi davetiyesi bulunanlar için vize

Fransa’ya gidiyor oluşunuz orada, yaşamak, iş kurmak, eğitim görmek gibi uzun vadeli 90 günü geçen bir sebep ise D tipi vize almanız gerekmektedir. Vize tiplerinin ne işe yaradığını seyahat öncesinde öğrenmelisiniz. Aksi takdirde vize kullanmayla ilgili bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Bu vizeyi kapsayan gidiş nedenleri şunlardır:

  • Oturum vizesi
  • Bulgaristan’da okuyacak öğrenciler için
  • Erasmus öğrencileri için
  • Dil kursu için gidecek kişiler
  • Araştırmacılar ve bilim insanları
  • Fransa’da evlenecek olan kişilerin Ulusal Vize alması gerekmektedir.

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa seyahatiniz için vize almak istiyorsanız öncelikli olarak hazırlamanız gereken bazı belgeler vardır. Bu belgeleri temin ettiğiniz taktirde konsolosluktan veya konsolosluk tarafında yetki verilmiş belirli vize merkezlerinden başvuru için randevu almanız gerekmektedir.

Eğer kısa süreli vize alacaksanız Schengen vizesi almalısınız. Bu vize türünü almak için konsolosluktan bizzat randevu alamıyorsunuz. Vize merkezlerini kullanabilirsiniz.

Vize başvurusu yapmak için gidiş amacınıza bağlı olarak hazırlayacağınız belgeler de değişiklik göstermektedir. Başvuru merkezine almak istediğiniz vize türünü söyleyerek gerek olan evrakları öğrenebilirsiniz.

Başvuru merkezinin istemiş olduğu evrakları eksiksiz olarak ve doğru bilgiler ile doldurarak teslim etmelisiniz. Eksik evrak ve yanlış bilgi söz konusu olduğunda başvuru merkezi vizenizi onaylamaz. Bu nedenle evrakları titizlik ile hazırlamalısınız.

Başvuru için belli başlı olan ve istenmesi kesin olan belgeler şunlardır:

  • Kişi tarafından bizzat doldurulup imzalanmış Fransa vize başvuru formu
  • Seyahat nedeninizi açık bir dille anlatan dilekçe
  • Kimlik fotokopisi
  • En az 2 sayfası boş olan ve son yurtdışı gezinizden sonra en az 3 ay geçerliliği olan pasaport
  • Biometrik fotoğraf
  • Ailenizin ve ikametinizin belirtildiği güncel nüfus kaydı
  • 000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası
  • Ruhsat, tapu, maaş bordrosu gibi kişinin maddi durumunu gösteren belgeler
  • Aktif olan banka hesaplarının 3 aylık dökümü
  • Fransa’da konaklamanız için ayarladığınız otel rezervasyonuna ait belgeler
  • Gidiş dönüş için ayarladığınız uçak biletine ait belgeler

Fransa Vizesi Ücretleri Ne Kadardır?

Fransa seyahatiniz için almanız gereken vize için ödeyeceğiniz tutarlar değişebilmektedir. Konsolosluk harç ücreti, vize merkezlerindeki işlem ücretleri bu değişimin sebebidir. Fransa’da geçireceğiniz gün sayısına göre banka hesabınızda para bulunması gerekmektedir. Yine geçireceğiniz güne bağlı olarak da sağlık sigortası ücretleri de değişebilmektedir. Bu ücretler seyahatinizin uzunluğuna bağlı olarak artış gösterecektir.

Konsolosluğa vereceğiniz harç ücreti 80 Euro’dur. Fransa vize harç ücreti her yıl değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca gidiş amacına göre de ödeyeceğiniz tutar artabilmektedir. Turistik, ticari, ziyaret, kültürel gibi bazı vize türlerinin ücreti 110 Euro’dur

Ayarlayacağınız vize merkezine göre de hizmet bedeli değişebilmektedir. Kimi yer 200 TL alırken kimi yer hizmet bedeli için 30 Euro almaktadır.

Fransa’da geçireceğiniz her gün için 100 Euro ayırmalısınız. Bu sebeple gittiğiniz günden kalacağınız son güne kadar toplamda banka hesabınızda ne kadar para olması gerektiğini hesaplayarak ona göre hazırlıklı olmalısınız. Aksi takdirde seyahat sırasında maddi yönden sorunlar meydana gelebilir.

Sağlık sigortası için ödeyeceğiniz tutarlar şu şekildedir:

14 Günlük Seyahat Sağlık Sigortası Ücreti: 10 Euro
1 Aylık Seyahat Sağlık Sigortası Ücreti: 18 Euro
2 Aylık Seyahat Sağlık Sigortası Ücreti: 25 Euro
3 Aylık Seyahat Sağlık Sigortası Ücreti: 30 Euro
6 Aylık Seyahat Sağlık Sigortası Ücreti: 40 Euro
1 Yıllık Seyahat Sağlık Sigortası Ücreti: 60 Euro

Fransa Vizesi Hangi Şartlar İle Alınır?

Başvuruda bulunabilmek için de gerekli birkaç gerekçenin sizde olması gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse Türkiye’de düzenli bir hayatınız olması gerekmektedir. İş ve aile hayatınız düzenli ise başvuru yapabilirsiniz.

Sorunsuz bir şekilde vize almak istiyorsanız çalıştığınız yerde en az 1 yıl geçirmiş olmanız gerekmektedir. Konsolosluk için en az 3 aylık çalışma belgeleri bazı durumlarda yeterlidir ancak garanti olmasını istiyorsanız en az 1 yıllık sabit işinizin olması gerekmektedir.

Gelirinizin belgelerle ispatlanabilmesi gerekmektedir. Çalıştığınız yerden aldığınız düzenli maaş veya bir mülke sahipseniz oradan gelen kira gibi maddi gelir kaynaklarınızı geçerli evraklarla vize alacağınız yere kanıtlamanız gerekiyor.

Fransa vizesi şartları arasında banka hesabınızda bir miktar paranızın bulunması gerekiyor. İnternet üzerinden uçak biletlerini araştırarak bir ortalamasını alın.

Aynı şekilde size uygun bir otel odası için de araştırma ile fiyatları ortalayın. Daha sonrasında Fransa’da geçireceğiniz her gün için, davetiye ile gidiyorsanız 40 Euro, davetiyeniz yoksa 100 Euro olarak gündelik masraflarınızı da ekleyerek bir gider tablosu çıkartın. Banka hesabınızda en az bu ortalama ile aldığınız giderler kadar miktarda bir para bulundurmanız gerekmektedir.

Fransa Vize Başvuru Sonucunun Ret Alma Sebepleri

Genel olarak başvurusu ret almış kişiler evraklarda eksiklik veya bir yanlışlık yapmaktadırlar. Seyahat amacınızı doğru bir şekilde belirtemediyseniz de başvurunuz ret almış olabilir. Banka hesaplarınızda yeterli miktarda para bulunmaması da bir nedendir. Vize geçerlilik sürenizin sonunda Türkiye’ye döneceğinizi net bir şekilde kanıtlayamadığınız zaman başvurunuz onaylanamaz.

Fransa’da kalacağınız otel için rezervasyon yaptırmadığınız veya hatalı yaptırdığınız taktirde yine ret almanız olasıdır.

Vize için ödediğiniz zamanı ve parayı geri alamazsınız. Bu sebeple her şeyi eksiksiz ve usulüne göre yapmanız sizin yararınıza olacaktır.

Fransa Oturma İzni

Farklı bir ülkede uzunca bir süre kalmak isteyen kişilerin vizeleri buna uygun olmalıdır. C tipi vizenin içerisinde yer alan vize türleri buna uygun değildir. Bu süreçte kişilerin ilk önce uygun vize türüne yani D tipi vizeye başvurmaları gerekmektedir. Bu başvurunun olumlu bir şekilde neticelenmesiyle birlikte kişiler oturum iznine başvuruda bulunabilmektedir. Ancak dosyalarına eklemeleri gereken bir belgede ülkede bulundukları sürece çalışacaklarına bir kanıt niteliğinde Fransız bir şirketle yaptığı onaylı iş sözleşmesidir.

Fransa Göçmenlik Başvurusu

Başka bir ülkeden Fransa’ya gelmek isteyen kişilerin vizeleri buna uygun olmalıdır. Uzun süreli D tipi ulusal vizesi olan kişiler kendi ülkelerinden başka bir ülkede uzunca bir süre kalabilmektedir. Bu yüzden göç etmek isteyen kişilerinde D tipi vizeye ihtiyaçları vardır. Bu süreçlerin son evresi olarak başvurular Fransa Göç Bürosu’na gönderilmektedir. Burada izinler onaylandıktan sonra kişiler göçmen olarak ülkeye girebilmektedir.

Fransada Oturum Almak

Fransa’da oturum almak isteyen kişilerin ilk adım olarak doğru bir vize türüne başvurmaları gerekmektedir. Eğer ellerindeki vize C tipi ise bu kısa süreli seyahatler için geçerlidir ve bu vizeye sahip olan kişiler oturum izni alamazlar. Oturum izni almak için D tipi vizeye ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca bu izni almak isteyen kişilerin ülkede bulundukları süreç içerisinde çalışacaklarına dair söz mahiyetinde Fransa’da bulunan bir şirketle iş anlaşması yaptığını belgelemesi gerekmektedir.

Fransız Vatandaşlığı

Fransa vatandaşı olmak isteyen kişilerin uyması gereken birkaç kural vardır. Bu kurallardan ilki, kişilerin 18 yaşından büyük yani reşit olmaları gerektiğidir. Ayrıca bu kişilerin sicil kayıtlarında bir sorun olmamalıdır. Kişilerin iyi derecede Fransızca bilmesi de bu konuda önemli bir etkendir. Vatandaşlık almak isteyen kişiler en az 5 sene ülkede çalışıp, ikamet etmesi gerekmektedir. 5 sene Fransa’da ikamet eden kişilerin ellerinde oturum kartları mevcut olur. Bu kartlarla beraber bu süreç daha hızlı bir şekilde ilerleyebilir.

Fransa'da Oturum Alma Şartları

Fransa’da oturum izni almak isteyen kişilerin vizelerinin buna uygun olması gerekmektedir. Eğer vizeleri buna uygun değilse kişilerin gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde toparladıktan sonra D tipi vizeye başvurmaları gerekmektedir. Daha sonra kişiler oturum izni almak için başvuruda bulunabilirler. Bu konuda kişilerden istenen bir başka kuralda kişilerin en az 5 sene boyunca Fransa’da ikamet ve çalışma geçmişlerinin bulunmasıdır.

Yasal Uyarı ve Kullanım Şartları

 AŞAĞIDA YER ALAN AÇIKLAMALARI LÜTFEN DİKKATLE OKUYUNUZ. SİTEMİZİ ZİYARET ETTİĞİNİZDE BURADA YER ALAN/BELİRTİLEN UYGULAMALARI KABUL ETMİŞ OLACAKSINIZ

Uyarı: Bu sayfada yer alan tüm başlıklar yasal uyarı ve kullanım şartlarını kapsamaktadır.

Bu web sitesine girmeniz veya bu web sitesindeki herhangi bir bilgiyi kullanmanız aşağıdaki koşulları ve hükümleri kabul ettiğiniz anlamına gelmektedir.

Bu web sitesinin kullanımından doğan ve doğacak her türlü zarar ve/veya kayıplardan dolayı Visa Center Ltd. Şti. (bundan böyle kısaca “Visa Center” olarak anılacaktır), şirket kurucuları, ortakları, müdürleri, çalışanları, bu sitede yer alan bilgileri hazırlayan kişilerin ve VİSA CENTER’in yetkilendirdiği kişi ve kuruluşların hiçbir hukuki ve cezai sorumluluğu bulunmamaktadır.

VİSA CENTER bu yasal uyarıda yer alan tüm koşulları ve hükümleri önceden bir ihbara gerek kalmaksızın değiştirme ve güncelleme hakkına haizdir.

Bilgilendirme ve Feragat

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle hazırlanmıştır. Bu web sitesinde yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette VİSA CENTER tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir.

VİSA CENTER hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın her zaman söz konusu bilgileri değiştirebilir, düzeltebilir ve/veya çıkarabilir.

Bu web sitesine erişim ve sitede yer alan bilgilerin gerek doğrudan gerekse dolaylı kullanımından kaynaklanan doğrudan ve/veya dolaylı maddi ve/veya manevi menfi ve/veya müsbet, velhasıl her türlü zarardan her nam altında olursa olsun VİSA CENTER, şirket kurucuları, ortakları, müdürleri, çalışanları, bu sitede yer alan bilgileri hazırlayan kişiler ve VİSA CENTER’ in yetkilendirdiği kişi ve kuruluşların sorumlu tutulamaz.

Önemli Bilgilendirme

Visa Center Ltd.Şti (VİSA CENTER) bulunduğu ülkedeki kanun ve yönetmeliklere göre kayıtlı , operasyonel ticari hizmet veren ve aynı zamanda konsolosluk başvurularına ve yetkililerine aracılık eden sorumlu hizmet kuruluşudur. Ancak VİSA CENTER, Büyükelçilik ve Konsolosluklarının uzantılı bir kuruluşu ve devlet kurumu değildir .

Fransa'da Çalışma İzni

Fransa’da çalışmak isteyen kişilerin alması gereken vize türü çalışma vizesidir. Konsolosluklar tarafından belirlenen belgeleri eksiksiz bir şekilde topladıktan sonra kişiler bu belgeleri bir dosya halinde yetkili makamlara sunmalıdır. Bu dosyanın kabulüyle beraber kişilerin çalışma izinleri de kabul edilmiş olmaktadır. Ayrıca bu izinle beraber kişilere belirli bir süre için oturum izni de verilmiş olur.

Fransa'da Oturum Alma Haklari

Fransa’da bulunan yabancı uyruklu kişilerin orada bulunma sebepleri yaşamak, bir işte çalışmak ya da öğrenim görmek ise bu kişiler oturum izni almaları gerekir. Aksi takdirde ülkede ikamet edemeyeceklerdir. Bu yüzden de okuma ya da çalışma gibi durumlar olmayacaktır. Bunun için ilk olarak D tipi vizeye sahip olunması, en az 5 sene boyunca ülkede ikamet edilmesi ile oturum izni alma hakkı kazanılabilmektedir.

Fransa Vize Ücreti

Kişilerin Fransa’ya gidebilmek için hazırlamaları gereken bir takım evraklar bulunmaktadır. Bu evrakların herhangi birinin eksik ya da yanlış olması durumunda kişilerin başvuruları ret edilebilir. Ancak vize harç ücreti yatırılmadığı takdirde bu süreç hiç başlamamaktadır. Vize başvurusunda bulunan kişilerin dosyalarının incelenmesi için bu kişilerin vize harç bedeli ile birlikte zorunlu bir şekilde alacakları başvuru hizmeti bedeli ile birlikte ödeyecekleri tutar 110 Euro’dur.

Fransa'da Oturumu Olan Biriyle Evlenmek

Fransa’da ikamet eden bir kişi ile evlenecek olan bir kişinin alması gereken vize türü aile birleşimi vizesi değildir. Bu vize türü yalnızca evlilik işlemlerini kapsayacak kısa süreli bir vize olmalıdır. Kişiler eğer Fransa’da yaşamak istiyorlarsa aile birleşimi vizesine başvurmaları gerekir. Bu duruma karar verdikten sonra konsoloslukların belirlediği zorunlu evraklarla beraber vize başvurusu yapılması gerekmektedir.

Fransız Vatandaşı İle Evlilik

Bir Fransa vatandaşı ile evlenmek isteyen Türk vatandaşının yapması gereken ilk iş bu duruma uygun bir vize almasıdır. Gerekli belgelerin bir araya getirilip yetkili konsolosluklara sunulmasıyla beraber bu süreç başlar. Kişilerin yalnızca evlenmek için D tipi vizeye başvurması gerekmemektedir. C tipi kısa süreli vizelerde bu durumlara uygun vizelerdir.

Fransa Vizesi

Fransa vize işlemleri ile ilgili konularda ülkeye yönelik yurtdışı giriş çıkışlarının artmasına paralel biçimde daha fazla arama yapılmaktadır. Fransa, yurtdışından önemli bir turist potansiyeli çekmeye devam etmektedir. Turizm kadar ticari ve bilimsel faaliyetler, sportif etkinlikler gerçekleştirilen ülkeye Schengen vizesi ile seyahat edilebilmektedir.

Fransa’ ya her tür nedenle ziyaretçi olarak giriş yapabilirsiniz. Bu nedenlerden belli başlıları turizm faaliyetleri, balayı seyahatleri, ticari içerikli faaliyetler, aile ziyaretleridir. Ayrıca Fransa’ da üniversite ya da dil eğitimi, yüksek lisans, mesleki uzun süreli eğitim, staj gibi nedenlerle de bulunmak isteyebilirsiniz.

Pasaportunda geçerli Schengen vizesi bulunan ziyaretçiler, ilk girişlerini vizeyi aldığı ülkeden yapmak üzere dilerlerse Fransa’ yı da gezebilmektedir. Schengen ülkesi olarak Fransa, 180 gün içinde en fazla 90 güne kadar siyah, yeşil ve gri pasaport ehlinden vize talep etmemektedir. Ancak bordo pasaport sahipleri en fazla 90 günlük ziyaretleri için Schengen vizesi istemektedir. Oturma iznini de gerektiren 90 günden fazla ziyaretler için ise Fransa ulusal vize için tüm pasaport sahipleri başvuruda bulunmakla yükümlüdür.

Fransa vizesi almak Schengen kurallarına bağlı olarak giderek karmaşık hale gelmiş bir süreçtir. Fransa Schengen ya da ulusal vize başvuruları, işin şansa bırakılamayacağı, ciddi bir süreçtir. Schengen Vize Başvuru Merkezi  Fransa seyahatleriniz öncesi vize işlemlerinizi her tür uzman desteği ile kolaylaştırıyor.

Fransa seyahatlerinizi planlayarak bizlerle iletişime geçin,durum değerlendirmenizin ardından detaylı Fransa vizesi evraklar listenizi çıkartalım. Fransa vizesi almak için işi uzmanına bırakarak zaman yönetiminizi doğru biçimde yapabilirsiniz. Firmamız, titiz bir çalışma ile konaklama ve uçak rezervasyonlarınızı da gerçekleştirmektedir.

Fransa seyahatinizin planladığınız zamana yetişebilmesi için sahada deneyim kazanmış uzman danışmanlarımız sizi olumlu sonuca odaklı biçimde yönlendirmektedir. Schengen vizelerinin giderek karmaşıklaşan yapısı, özellikle ilk kez vize başvurusunda bulunacaklar için çok zor görünebilmektedir. Ancak alanında uzmanlık kazanmış kişilerin yapacağı doğru bir yönlendirme vize başvurularınızda olumlu sonuç almanızın yanında vize sürecinde zaman yönetiminizi de kolaylaştıracaktır.

Schengen Vize Başvuru Merkezi, müşteri hizmetleri ve iletişimi güçlü bir firma olarak Fransa ziyaretleriniz öncesi başvuru sürecinizi keyifli hale getirir. Fransa Schengen ya da ulusal vize başvurularınız için bizimle iletişime geçin.

Fransa Schengen vizesi için başvurular, direkt biçimde konsolosluklara yapılamamaktadır. Fransa Başkonsolosluğu’ nun vize başvurularında akredite ederek resmi olarak görevlendirdiği başvuru merkezleri bulunmaktadır. Bu başvuru merkezleri vize başvuru sahibi ile başkonsolosluk arasında baş kurmaktadır. Vize başvurularınızın değerlendirilerek karara başlandığı merci ise Fransa Başkonsolosluğu’ dur.

Fransa Schengen vize başvuru aşamalarında seyahatin planlanması ve evrakların hazırlanması, hata kabul etmeyen, ilk ve en önemli başlangıçtır. Eksiksiz bir evrak dosyası ile önceden alınan randevuya katılmak ve parmak izi bırakmak, başvuru sürecinde son aşamadır. Bu aşamadan sonra başvuru yoğunluğuna göre başvurular değerlendirilerek pasaport başvuru merkezine gönderilir. Başvuru sahipleri başvurularının sonucunu pasaportu almaları ile birlikte öğrenmektedir.

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa vizesi almak için karmaşık bir sürecin iyi yönetilmesi gerekmektedir. Öncelikle Fransa ziyareti tam olarak eksiksiz biçimde planlanmalıdır. Bu noktada Schengen ülkelerinin birkaçı ziyaret edilecekse seyahat planlamasının Fransa’ dan başlaması önemlidir. Fransa başkonsolosluğu  üzerinden alınacak Fransa Schengen vizesi ile ilk giriş Fransa’ dan yapılmalıdır.

Fransa vizesi başvuruları, ulusal vize için direkt biçimde başkonsolosluğa yapılmaktadır. Fransa Schengen vizesi için yetkili başvuru merkezinden, ulusal vize için ise Fransa Başkonsolosluğu’ ndan randevu alınmalıdır.

Fransa seyahatleri planlandıktan sonra evraklar hazır edilmeli,  kişisel bilgileri, seyahat planını, başvuru nedeni gibi önemli beyanları içeren form doldurularak randevu tarihi alınmalıdır. Fransa vize randevuları, mülakat süreci değildir. Evrak dosyası ile parmak izinin bırakıldığı basit bir işlemdir. Önemli olan randevu günü öncesindeki başvuru detaylarını iyi bilmek ve süreci hatasız yönetmektir.

Fransa vize başvurularında randevu başvuru sürecini sonlandıran aşamadır. Randevu sonrasında pasaportun vize başvuru merkezine gelmesi beklenir.

Fransa Vizesi Gerekli Evraklar

Fransa vizesi için gerekli olan evraklar, kişisel duruma göre değişiklik gösterir. Bunun yanında vize türü, başvuru dosyasında bulunması gereken evrakları belirler. Her vize türü için belirleyici farklı bir evrak sunulması gerekli olmaktadır. Bununla beraber Fransa vize başvuruları evrakları bazı standart özellikle taşır.

Ulusal vize başvuruları için evrak dosyası biraz daha karmaşık bir yapıya sahip olabilmektedir. Başvuru sahibinin kişisel durumuna göre evrak listesi profesyonelce çıkartılmalıdır. Fransa vizesi için standart bazı evrakların yanısıra başkonsolosluk başvuru sahibinin beyanına göre bazı kanıtlayıcı belgeler sunulmasını isteyebilir. Fransa vizesi başvurularında gereken belgeler:

  • Pasaport: Fransa vize başvurularında pasaportun en az sondan iki sayfası bol olmalı ve pasaport seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay daha geçerli bulunmalıdır. Pasaportlarda yırtık gibi zedelenmeler kesinlikle olmamalıdır.
  • Başvuru formu: Fransa vizesi dosyanızdaki başvuru formu ana bir belgedir. Eksiksiz ve doğru biçimde doldurularak imzalanmış olmalıdır.
  • Nüfus kayıt örneği: e-devletten barkodlu biçimde çıkartılabilir.
  • Biyometrik fotoğraf: Arka planı beyaz, kişinin kulak ve alnını açıkça gösteren, net, hiçbir düzenleme yapılmamış bir resim olmalıdır.
  • İkametgah: e-devlet üzerinden barkod bulunması şartıyla çıkartılabilir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi: Kimlik fotokopisinin önlü arkalı hali evrak dosyasında bulunmalıdır.
  • Konaklama ve ulaşım rezervasyon: Fransa vize başvurularında konaklama ve uçak rezervasyonları eklenmelidir. Özel araçla yapılacak seyahatlerde özel araç bilgisi sunulmalıdır.
  • Başvuru sahibinin finansal bilgilerini içeren belgeler
  • Başvuru sahibinin çalışma durumunu kanıtlar belgeler
  • Fransa vizesi için seyahat sigortası da en az 30.000 Euro tazminatla mutlaka yaptırılmalıdır.

Fransa Vize İşlemleri

Fransa vize işlemleri başlatılmadan önce başvuru sahibinin seyahat planı kesinleşmiş olmalıdır. Bu seyahat planı içinde ülkeye giriş çıkış tarihleri ve ülkede kaç gün kalınacağı belirlenmelidir.

Fransa vize işlemleri, standart bir yol izlemektedir. Fransa Schengen vizesi için başvuru Fransa Başkonsolosluğu tarafından atanmış yetkili başvuru merkezi kanalıyla gerçekleştirilir. Seyahat planı hazırlanmalı belgeler tamamlanmalı ve başvuru formu doldurularak başvuru merkezinden randevu alınmalıdır. Randevu başvuru sürecinin tamamlandığı kritik bir aşamadır. Randevu öncesine kadar başvuru süreci ne kadar doğru yönetilirse, vizenin planlanan seyahat sürecine yetişmesi o derece kolay olacaktır.

Fransa vizesi D tipi için ise şahsen Fransa başkonsolosluğuna yapılmaktadır. Fransa ulusal vize işlemleri, Fransa’ da çok daha uzun süreli kalma gerektirdiği için daha karmaşık bir süreç olabilmektedir. Vize işlemlerinin olumlu sonuçlanması, en baştan uzman desteğinin alınmasına bağlıdır.

Fransa Vize Türleri

Fransa vize türlerini belirleyen en önemli nokta, başvuru sahibinin seyahat nedenidir. Başvuru sahibi 90 günü geçmeyen;

  • aile ve arkadaş ziyareti için Fransa Schengen Aile ve arkadaş vizesi,
  • turizm faaliyetleri için Fransa Schengen turistik vize,
  • ticari faaliyetler, fuar katılımı gibi organizasyonlar için Fransa Schengen ticari vizesi,
  • öğrenci olarak eğitim faaliyetlerinde bulunmak için Fransa Schengen öğrenci vizesi başvurusunda bulunmalıdır.
  • Ayrıca Schengen Fransa sağlık ve tedavi vizesi de vardır.

Fransa ulusal vize türleri ise Fransa aile birleşimi vizesi, Fransa öğrenci vizesi, Fransa çalışma izni şeklinde olabilmektedir. Fransa vize başvurularında başvuru sahibi hangi vize türüne başvuru yapması gerektiğini bilmeli ve seyahat amacına uygun bir vize türünde başvuru yapmalıdır.  Fransa ziyaretlerinde 90 günü geçecek planlamaların konaklama süresinin uzun olma nedeni belgelerle kanıtlanabilir nitelik taşımalıdır.

Fransa Vize Ücreti

Vize başvurularında başvuru sahibinin ödemekle yükümlü olduğu harç bedeli ve başvuru hizmet ücreti bulunmaktadır. Fransa vize başvurularında 2020 için yetişkinlerin toplam ödemesi gereken tutar 150 Euro’ dur. Bu tutar, 6-11 yaş grubu için ise 111 Euro’ ya inmektedir. Bu ücretler içinde Fransa vizesi harç bedeli ile başvuru hizmeti ücretleri bulunmaktadır. Bu edere ek olarak Fransa seyahat sigortası da paralıdır. Fransa başvurularında 1-5 yaş grubu ücrete tabii değildir.

Fransa Vize Başvurusu

Fransa vize başvurusu, şansa bırakılmaması gereken ciddi bir süreçtir.  Fransa seyahatleri öncesinde yapılması gereken vize başvuruları  C tipi için vize başvurusu ve D tipi için vize başvurusu olarak iki ana kategoriye ayrılır. Her kategorinin başvuru sahibinin nedenine göre türleri bulunmaktadır.

Fransa Schengen C tipi vize başvuruları  direkt konsolosluğa yapılamamakta, konsolosluğun yetkili kıldığı bir başvuru merkezini aracı yapmak gerekmektedir. Bu başvuru merkezinden alınan randevuya katılarak gerekli tüm evrakların bulunduğu, eksiksiz bir başvuru dosyası teslim edilmelidir.

Fransa ulusal vize başvuruları için randevu ise direkt başkonsolosluktan alınır. Fransa başkonsolosluğu  Fransa D tipi ulusal vize için direkt muhatap olmaktadır, randevu kabul ederek, başvuru sahibinin randevusunu da yönetmektedir.

Fransa Vize Başvuru Formu

Fransa vize başvurularında en önemli süreçlerden biri başvuru formunun doldurulmasıdır. Fransa vizesi başvuru formu, başvuru sahibinin kişisel bilgileri ile seyahat planlamasının açıkça yazıldığı bir temel formdur. Bu formda başvuru sahibinin seyahat masraflarının kim tarafından karşılanacağı da beyan edilmelidir.

Bu form ile başvuru evrakları bir arada incelenmektedir. Dolayısıyla form, tüm başvuru evrakları tamamlandıktan sonra başvuru belgeleri ile bir arada doldurulmalı ve belgelerle forma yansıtılan bilgiler birebir uyuşmalıdır. Fransa başvuru formuna beyana uygun yanıtlar verilmeli, kanıtlanamaz bir beyan kesinlikle eklenmemeli, girişler her zaman çoklu işaretlenmelidir.

Başvuru formunda başvuru sahibinin seyahat planını açıkça başkonsolosluğun anlayabileceği biçimde yazması çok önemlidir.  Fransa vizesi başvuru formları, başvuru merkezinden randevu alınması için de gereklidir. Fransa başvuru formu nasıl doldurulur? sorusunun yanıtını firmamızın deneyimli personelinden alın.

Fransa Vize Randevu

Fransa vizesi randevusu Schengen için yetkili başvuru merkezinden alınır. Vize randevusu, vize başvurularının son işlemidir. Fransa vize randevusuna randevu gün ve saatinde katılmak zorunludur. Bu randevu, karşılıklı görüşme ile yüzyüze yapılan bir mülakat sistemi değildir.

Fransa vizesi randevusu eksiksiz hazırlanmış evrak dosyasının ve parmak izinin başvuru merkezine bırakılmasını kapsar. Fransa vize başvurusunun son adımı randevu için en az yarım saat öncesinden başvuru merkezinde bulunmak yararınızadır.

Fransa vize başvuruları için randevuya giderken, evrakların eksiksiz hazır edildiğinden emin olunmalıdır. Randevu gününde biyometrik işlemler mutlaka tamamlanmalıdır. Randevu sürecinin bu aşamasından sonra pasaportun başvuru merkezine gönderilmesi beklenir.

Fransa Vize Sorgulama

Fransa vize başvuru işlemlerinde sorgulama vizenin olumlu ya da olumsuz sonuçlandığına dair bir bilgi almak için yapılamamaktadır. Vize başvurusu evraklarınızın durumunu Fransa vizesi başvuru sorgulama ile görebilirsiniz. Ancak bu sorgulama, başvuru sürecinizin olumlu ya da olumsuz ne şekilde sonuçlanacağına dair bir bilgi vermemektedir.

Fransa vizesi sonuçları, başvuru merkezinden pasaport alındığında öğrenilebilir.

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa vize başvuruları başvuru merkezinin yoğunluğuna göre ortalama 15 gündür. Tatil dönemleri gibi yoğun dönemlerde başvuruların sonuçlanarak pasaportun başvuru merkezine ulaşması daha fazla zaman almaktadır. Fransa başvuruları yoğunluğun az olduğu dönemlerde 3 ila 7 gün arasında sonuçlandırılmaktadır.

Fransada Oturum Nasıl Alınır

Fransa’da oturum almak isteyen kişilerde aranan ilk şart uygun bir vizelerinin olup olmadığıdır. Eğer uygun vizeleri yoksa kişilerin D tipi vizeye başvuru yapmaları gerekmektedir. Daha sonra bu kişilerden Fransa’da en az 5 sene boyunca konaklamış olması beklenmektedir. Konaklama geçmişinin olduğu gibi bu kişilerin bir çalışma geçmişinin de olması gerekmektedir. Bu sayede kişiler oturum alma hakkına sahip olurlar.

Fransa Aile Birleşimi Yorumları

Aile birleşimi vizesi almak isteyen kişilerin uzun süreli D tipi vizeye ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu süreçte karmaşıklık olabileceğinden kişilerin akıllarında önemli sorular belirmektedir. Bu sorulardan bir tanesi de Fransa aile birleşimi vizesinin nereden yapılmakta olduğudur. Bu süreç içerisinde kişilerin bir sonuç alabilmeleri adına başvurmaları gereken yerler konsolosluklar veya büyükelçiliklerdir.

Fransada Vatandaslik Almak

Fransa vatandaşlığına geçmek isteyen kişilere devletin sunduğu birkaç koşul vardır. Bu koşullardan ilki başvuracak olan kişilerin 18 yaşını geçmiş olmasıdır. Bu reşit bireylerin sicil kayıtlarında hiçbir pürüz olmamalıdır. Bunun yanında bu kişilerin yetkili kurumlarca onaylanan iyi seviyede Fransızca bilgisinin olduğunu gösteren belgeler bu şartlardan bir tanesidir. Vatandaşlık almaya hak kazanmak için bir başka koşul ise kişilerin en az 5 sene ülkede ikamet etmiş olmalarıdır.

Fransa'ya Çalışmak İçin Nasıl Gidilir

Fransa’ya çalışmaya gitmek isteyen bir kişi ilk önce uygun vizesini almalıdır. Bu durumda uygun vize çalışma vizesidir. Çalışma vizesi türüne ait olan gereksinimleri karşılayan kişiler vizelerini almak için yetkili konsolosluklara bu belgeleri iletmelidir. Bu süreçten sonra dosya işlenmeye başlar. Bir hata olmaması dahilinde kişilerin vizelerini alabilmeleri için bir zorluk kalmaz.

Fransa Çalışma İzni Şartları

Kişilerin çalışmalarına izin verilen vize türünü elde ettikten sonra yetkili makamlara çalışma izni almak için başvuruda bulunulmalıdır. Bu çalışma iznini alan kişilerin de uyması gereken kurallar bulunmaktadır. İzinlerini aldıktan 2 yıl sonraya kadar kişiler Fransa’da çalışmalıdır. Buna ek olarak ancak 5 yıldan sonra bu vizenin süresi uzatılabilmektedir. Vizelerinin süreleri uzayan kişilerin AB oturum kartı alma hakları bulunmaktadır.

Fransa Vizesi; Pasaport Vize Randevu İşlemleri

Dünyanın en enteresan sınırlarına sahip ülkelerinden biri olan Fransa, Avrupa’da bulundurduğu toprak bütünlüğü dışında, dünyanın her denizinde ve Antarktika da dahil olmak üzere, her noktasında toprak sahibi.

Kendisine bağlı olan adalar bütünlüğünün de dışişlerini yöneten Fransa, bu ada ve ülkelerde yaşayan insanları, vizesiz olarak kendi adaları ve Avrupa’da bulunan Fransız toprakları üzerinde vizesiz dolaşıma sokabiliyor. Ancak, bu adalar Schengen vizesine, yani en önemli Fransa vizesi hakkına sahip değil.

 

Fransa, Avrupa Birliği’nin önemli bir ülkesi ve önemli bir parçası. Fransız Cumhuriyeti pasaportu taşıyan her birey, Schengen bölgesinde vizesiz dolaşım hakkına da sahip.

Bir Schengen ülkesi olması dolayısıyla, Türk vatandaşlarının Fransa’ya yapacağı seyahatlerde vize alması zorunlu. Türkiye’de Bordo Pasaport (Umuma mahsus) sahibi olan ya da alabilecekleri pasaport türü Bordo olan bireyler, Fransa seyahatlerinde Schengen vizesine başvurmalılar.

Gri, Yeşil ve Siyah Pasaport sahipleri ise Fransa’ya gerçekleştirmeyi planladıkları seyahatlerde, 180 gün içerisinde 90 günü geçmeden, vizesiz seyahat edebiliyorlar. Fransa vizesi almak ortalama 3 gün sürüyor.

Fransa Vize Randevusu Açıldı

Schengen Bölgesi’nde bulunup, vize işlemlerine en hızlı yanıt veren ve başvuruları en pratik şekilde sonuçlandıran ülke Fransa’dır. Ortalama 3 gün içerisinde sonuçlanan Fransa vizesi, bu ülkeye yolculuk yapmak isteyenlerin yüzünü güldürüyor.

Zira birçok ülke en az 7 ile 15 gün arasında vize işlemleri sürdürürken, 3 gün gerçek anlamda kayda değer bir hız. Fransa vizesi almak üzere yapabileceğiniz işlemler arasında, Fransa Başkonsolosluğu, Fransa Büyükelçiliği ve Vize Başvuru Merkezimize başvurmak bulunuyor.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına 10 yıldır sürdürmüş olduğumuz vize danışmanlık ve vize hizmeti sektöründeki varlığımızı, uzman ekip arkadaşlarımızla günden güne büyütüyoruz.

Bizimle çalışırken, sizlerin yapabileceği tek şey arkanıza yaslanmak. İletişim kurduğunuz ve bizimle çalışmaya karar verdiğiniz andan itibaren lüzumsuz prosedürlerin her birini biz hallediyoruz. Sizler ise yalnızca gerekli evrakları hazırlayıp tarafımıza göndermekle yükümlüsünüz. Bu evraklar tamamlandığında Fransa vizesi başvurunuzu gerçekleştiriyor ve hemen ardından ‘’Fransa Vize Randevusu Açıldı’’ bilgisini tarafınıza iletiyoruz. Randevu ise vize işlemlerinin son basamağı olarak konsoloslukta gerçekleşiyor.

Fransa Vizesi Uzun Süreli Alınır Mı?

Fransa vizesi almak için yaptığınız başvurular, 90 güne kadar olan Schengen vizesi ya da 90 günü aşan talepleriniz için yapılan D tipi vize olarak değerlendiriliyor. Aslında burada bir değerlendirme söz konusu da değil, zira bu seçimi kendiniz yapıyorsunuz. Uzun süreli Fransa vizesi almak istiyorsanız, bu süre 90 güne kadarsa Schengen vizesine başvurmak daha akılcı. Ancak, daha uzun süre Fransa’da kalmak istiyorsanız, bu durumda D tipi vizeye başvurabilir ve 90 günden daha uzun süreli bir vizeye sahip olabilirsiniz.

Fransa’dan vize almak üzere, yerine getirmeniz gereken en önemli detay, ülkenin başvurular için talep ettiği evrakları eksiksiz, hatasız ve yanıltma payı olmadan dosyalamak ve bize göndermek. Fransa Konsolosluğu’na yapılacak olan başvurularda, tüm belge ve evraklar kontrol edilecek ve ardından da mülakatta her biri değerlendirilecektir. Tarafınıza teyit alma amaçlı sorular sorulurken, ne denli doğru oldukları da mutlak suretle sorgulanacaktır. Vize başvuru merkezimiz, evrakları tamamlerken de size danışmanlık hizmeti sunarak, doğru yolda ilerlemenize yardımcı oluyor.

Fransa Vizesi Ücretleri Güncellendi

Takvimler 2020 yılını gösterdiği anda Fransa vize ücretleri güncellendi ve uygulamaya da girmiş oldu. Bu uygulama neticesinde, güncel fiyatlar üzerinden Fransa vizesi harcı ödemeleri yapılıyor ve ödeme sonrası alacağınız dekont, Fransa vizesi almak için gerekli olan evraklar listesine dahil ediliyor. Öncelikle bu liste ile başlayıp, hangi evraklara ihtiyacınız olduğunu inceler ve daha sonrasında fiyatlara geçersek, sizler için daha doğru bilgiler sunmuş oluruz. Fransa vizesi için gereken evraklar

  • Pasaport (Dönüş itibari ile en az 3 ay daha geçerli olmalı)
  • Vize başvuru formu
  • Biyometrik fotoğraf
  • Eski pasaport asıl ve fotokopileri
  • Konaklama ve seyahat rezervasyonları
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü
  • Seyahat sigortası
  • Vize harcı ödeme dekontu
  • Çalışılan kurum belgesi
  • SGK dökümleri
  • 18 yaş altı için muvafakatname

Fransa vizesi ücretleri ise şu şekilde;

  • Turist vizesi – 110 € (EUR)
  • Ticari vize – 110 € (EUR)
  • Aile, Arkadaş Ziyaret Vizesi – 110 € (EUR)
  • Öğrenci vizesi – 110 € (EUR)
  • Şoför vizesi – 150 € (EUR)
  • Gemici vizesi – 160 € (EUR)

Fransa Konsolosluğu – Vize Randevu Pasaport İşlemleri

Fransa vizesi almak için son adım, Fransa Konsolosluğu’nda organize edilen vize ve randevu pasaport işlemleri ile gerçekleşiyor. Tarafınıza daha önceden bilgisi verilen randevu, başvurunuz sonrasında öğreniliyor ve belirlenen tarihte bu randevuya katılmanız gerekiyor. Fransa vizesi edinmeye ramak kala bu randevuya gelememeniz, ne yazık ki vize alamayacağınız anlamına geldiğinden, mutlak suretle orada olma zorunluluğunuzu belirtmek gerekiyor. Diğer tüm prosedürleri sizler için yerine getiren hizmet ve danışmanlık işlemleriniz boyunca, reel olarak bulunmanız gereken tek mekân da burası.

Vize başvuru merkezimiz, haftanın 7 günü hizmet veriyor. 7/24 vize başvuru hizmeti ya da danışmanlık hizmeti almak için yapmanız gereken şey ise hemen bir telefon açmak ya da bulunduğunuz ilde yer alan vize merkezimize gelerek, bizimle keyifli bir sohbet gerçekleştirmek olacaktır. Yapmayı planladığınız seyahatinizi inceler, planlarınızı yapar, vize işlemlerinizi halleder ve sizi vizenize hızlıca kavuştururuz. Şimdiden iyi seyahatler dileriz.

Fransa Vatandaşlık Başvurusu

Fransa’dan vatandaşlık almak isteyen kişilerin uymaları gereken birkaç kural vardır. Bu kurallardan birisi bu kişilerin en az 5 senedir Fransa’da ikamet ediyor olmasıdır. Bununla beraber kişilerin bir çalışma geçmişinin de olması gerekmektedir. Ayrıca bu kişilerin sabıka kayıtları olmamalıdır, sicilleri temiz olmalıdır. 18 yaşından büyük olmak zorunda olan bu kişilerin iyi seviyede Fransızca’ya hakim olmaları gerekmektedir. Bu koşulları sağlayan kişilerin başvuru yapmaya hakları vardır.

Fransa Oturum İzni Nasıl Alınır

Fransa’dan oturum izni almak isteyen kişilerde aranan ilk şart uzun süreli D tipi vizelerinin olmasıdır. C tipi vizeye sahip olan kişilerin uzun sürede başka bir ülkede konaklaması imkansızdır.  Bununla beraber kişilerin ülkede bulunacakları süreç boyunca çalışacağını kanıtlayan bir belge olarak iş anlaşmasını göstermesi gerekmektedir. Koşulların sağlanmasıyla beraber gerekli evraklarla başvuru yapıldıktan sonra sonuçların beklenme sürecine girilmektedir.

Fransa Transit Vize İstiyor Mu 2021

Transit vize alma zorunluluğu ülkeden ülkeye değişim gösterebilmektedir. Kimi ülkeler bunu zorunlu tutmamakla beraber kimileri de transit vize alımını da zorunlu kılmaktadır. Fransa’da transit vizeyi zorunlu kılan ülkeler arasındadır. Ancak bu konuda birkaç istinai durum vardır. Bu durumlardan ilki resmi pasaportlu olmak ikincisi ise Schengen ülkelerinden alınan bir iznin olmasıdır. Bunlara sahip olmayan bir kişinin transit vize alması zorunludur.

Fransa Schengen Vizesi 2021

Fransa Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Bu yüzden Fransa’ya gitmek isteyen kişilerin ellerinde bulunması gereken vize Schengen Vizesi’dir. Seyahat türüne göre belirlenmiş olan evrakları eksik ve yanlış olmadan yetkili yerlere teslim eden kişilerin başvuruları işleme alınmaktadır. Bir sorun olmaması halinde vize alımı çok kolay bir şekilde olacaktır.

Fransa Oturum Kartı Yenileme 2021

Fransa’da oturmak isteyen kişiler uygun vize işlemlerini tamamlamalıdır. Bu sürecin sonrasında kişiler oturum izni alabilmektedir. Bu aşamada elde ettikleri oturum kartlarının süreleri sınırlıdır. Bu oturum kartlarını yenilemek isteyen kişilerin ellerindeki kartın süreleri bitmeden tekrar başvurmalıdır. Bu kartı yenilemek isteyen kişilerin yetkili makamlara gerekli belgeleriyle beraber başvurmaları gerekmektedir.

Fransa Vizesi Reddi

İstenmeyen bir durum olan Fransa vize reddi, başvuru sahibinin farklı nedenleri göz önünde bulundurmasını gerektiren bir durumdur. Öncelikle dosyadaki herhangi bir eksik ya da hatadan kaynaklanan retlerin, dosya düzenlendikten ve hatalar giderildikten sonra bir dilekçe eşliğinde yeniden incelenmesini talep etme hakkınız olduğunu bilmenizde fayda vardır.

Dosyanız düzenlendikten ve kusur giderildikten sonra, ilgili makama vize talebinin yeniden gözden geçirilmesini talep ettiğinizi ileten bir dilekçe yazabilir ve Konsolosluğa yeni dosyayla birlikte gönderebilirsiniz.

Dosya haricinde Fransa vizesi ret ile sonuçlandığı takdirde düşünülebilecek pek çok neden vardır. Ancak Konsolosluk yetkilileri bu konuda başvuru sahibine bir açıklama yapmak zorunluluğunda değildir.

Kişinin Schengen Bölgesi ülkelerindeki kusurlu bir davranışı tüm üye ülkeleri ilgilendirdiğinden başvuru sahibi böyle bir sabıka geçmişi varsa bu durumu değerlendirmelidir. Bazen de ülkenin kendi iç politik durumu nedeniyle alımların sınırlandırması söz konusu olabilmektedir.

Fransa vize başvurusu ret yanıtı ile karşılaşmamak adına visa center çalışanlarının yaptığı yönlendirmeler takip edilerek gerçekleştirilmelidir. Danışma kurumlarının çalışanları başvuru sahibinin onay alması için profesyonel şekilde tüm deneyim ve bilgilerini aktarmaya açıktır.

Sizlere Fransa vize başvurusu için takip edilmesi gereken önemli adımları açıklamış bulunuyoruz. Bu bilgiler haricinde aklınıza takılan ya da destek almak istediğiniz bir konuda dilediğiniz zaman kendi adresinize en yakın visa center yetkililerinden destek alabileceğinizi unutmayın.

Fransa Vize Ücreti 2021

Vize başvurularının en önemli adımı vize ücretleridir. Bunun sebebi kişilerin dosyalarını her ne kadar eksiksiz hazırlamış olsa da ücreti ödemedikleri süre zarfında bu dosyanın işleme girmemesidir. Her sene değişim göstermekle beraber, kişilerin ödemesi gereken güncel vize harç bedeli 80€’dur. Buna ek olarak kişiler zorunlu alacağı hizmet bedeli olarak 30€’dur. Kişilerin toplamda 110€ ödemeleri gerekmektedir.

Fransa'da Çalışma İzni Nasıl Alınır

Fransa’da çalışmak isteyen kişilerin vize türlerinin buna uygun olması gerekmektedir. Çalışma izni almak isteyen Türk vatandaşlarının ilk önce yapması gereken şey çalışma vizesi almaktır. Çalışma vizeleri kişilerin ülkede uzun süre kalabilmesini sağlar. Bununla beraber kişilerin oturum iznine de ihtiyaçları vardır. Kişilerin bu izni alabilmeleri için işverenlerinin yaptıkları sözleşmeyi Fransa Çalışma Bakanlığı DIRECCTE’nin bölgede yetkili olan merkezine göndermelidir.

Fransa'da Oturma İzni Nasıl Alınır

Kişiler uzun süreli bir vize tipine sahipse ve bu sahip oldukları vize türü oturum izni alabilme imkanını da sağlıyorsa bu kişilerin yapması gereken bir adım vardır. Kişiler oturum izni için kendilerine verilen formu ülkenin resmi diliyle doldurduktan sonra Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisine bu formu verir. Bu formun verilmesiyle beraber başvuru süreci başlamış olur. Kişilerin bu süreç esnasında yetkililerle görüşmesi ve bir sağlık kontrollerinin yapılması da gerekir.

Ankara Fransız Konsolosluğu Evlilik

Bir Fransız vatandaşıyla evlenmek isteyen kişilerin evlilik vizesi alması gerekmektedir. Bu vize uzun süre geçerli olan bir vize değildir. Yalnızca evlilik işlem süreçlerini kapsayacak kadar kişiye ülkede kalma izni verilir. Farklı uyruktan birisiyle evlenmek isteyen kişilerin bunu konsolosluklar aracılığıyla yapması gerekmektedir. Gerekli evrakların konsolosluklara verilmesi dahilinde bu kişilerin nikahları kıyılabilmektedir.

Fransa Aile Birleşimi

Fransa’da bulunan ailesinin yanına gitmek isteyen kişilerin buna uygun vizeleri olmalıdır. Bunun sebebi kişilerin ülkeye giriş sebeplerine bağlı olarak alacakları vize türünün ve bu türe ait evrakların değişim göstermesidir. Ailesinin yanına gitmek isteyen kişilerin alması gereken aile birleşimi vizesidir. Gerekli evrakların eksiksiz bir şekilde toparlanıp, konsolosluklara verilmesinden sonra bu süreç başlar. Olumlu yanıt alınmasından sonra bu vizeye sahip olan kişiler ülkede uzunca bir süre ikamet etme hakkına sahip olurlar.

Fransa Vize Başvurusu Ne kadar Sürede Sonuclanır?

Fransa vizesi için başvurusunu gerçekleştirenlerin en merak ettiği konulardan biri de seyahatinden önce sonucu ne zaman öğrenebileceği üzerinedir. Ancak bu noktada bilinmesi gereken vize sonuçlanma sürelerinin pek çok etmenden etkilendiği ve değişken olduğudur.

Fransa turistik vize başvurusu gibi kısa süreli vizelere yapılan başvurularda ortalama olarak 10 iş günü içinde geri dönüş alındığı gözlemlenmiştir. Bu süre maksimum 21 iş günü ile sınırlandırılmış olsa da Konsolosluğun başvuru sahibini görüşmeye çağırması, ek belge temini istemesi gibi durumlarda bahsedilen bu süre zarfı uzayabilir.

Çünkü devreye başvuranın belge temin süresi, posta şirketinin belgeyi iletme süresi ve yeni belgenin değerlendirme süresi de girecektir. Ayrıca Konsolosluk resmi tatilleri ya da dönemsel olarak çalışanların kurum içi yoğunluğu, vize sonuçlanma süresini uzatacak etmenlerdir.

Uzun süreli yani Fransa oturum izni ya da Fransa çalışma izni gibi vizelerde bahsedilen bu süre daha uzun olmaktadır. Ortalama olarak 1-2 ay gibi bir süre boyunca uzun dönem için başvurulan vizenin sonuçlanması beklenebilir.

Tüm bu bilgiler ışığında denebilir ki, başvuranın mağdur olmaması ve planlarında aksaklık yaşanmaması için Fransa vize başvurusu kısa dönem Schengen vizelerinde seyahat gününden 1 ay kadar önce yapılmalıdır.

Uzun dönem vizelerde ise bu süre 2 ay olarak önerilir. Ayrıca Konsolosluğun seyahatin gerçekleşmesi vaat edilen süreden en fazla 3 ay öncesinde başvuruları kabul ettiği unutulmamalıdır.

Fransa Çalışma Vizesi Nasıl Alınır

Fransa’da bir işte çalışmak isteyen kişilerin gerekli izinlere ve uygun bir vizeye sahip olmaları gerekir. Örneğin turistik vize alan bir kişinin ülkede çalışma hakkı yoktur. Bu hakka sahip olmak isteyen kişilerin gerekli belgeleri bir dosya halinde konsolosluklara sunarak çalışma vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra kişilerin ülkede çalışacakları şirket tarafından iş sözleşmeleri yetkili makamlara gönderilmelidir.

Fransa Vize Randevu

Fransa vizesi almak isteyen kişilerin vize başvurularını yapabilmeleri için bölgelerinde yetkin olan konsolosluklara başvurması gerekmektedir. Bu konsoloslukların vize ile ilgilenen birimleri ile iletişime geçilerek randevu tarihinin belirlenmesi gerekmektedir. Randevu alımı vize başvuru sürecinin en önemli adımlarından bir tanesidir. Bunun sebebi randevusu olmayan kişilerin hiçbir işlemde bulunamamasıdır.

Fransa Vatandaşlık

Fransa’da vatandaşlık almak isteyen kişilerde aranan ilk şart 18 yaşından büyük olmalarıdır. Bu süreç içerisinde hiçbir adli vakaya karışmış olmamaları, sicillerinin temiz olması gerekmektedir. Buna ek olarak kişilerin ileri düzeyde Fransızca bilmesi gerekir. Son olarak başvuruda bulunan kişilerin en az 5 sene boyunca hali hazırda bulunan ikamet izinlerinin olması gerekir. Bu şartları karşılayan kişilerin başvuru yapma hakları bulunmaktadır.

Fransa Vatandaşlığı

Fransa vatandaşlığına sahip olmak bu kişilere hayatları boyunca birçok avantaj kazandırır. Bu avantajlardan bir tanesi de vize işlemlerinden muaf tutulmalarıdır. Hayatları boyunca Avrupa ülkelerini gezerken vize almaları gerekmez. Bu sayede karışık ve zor vize başvuru işlemlerini yapmak zorunda kalmazlar. Ayrıca bu kişiler eğitim, iş bulma gibi imkanlardan da kolayca yararlanabilirler.

Fransiz Vatandasi Olmak İcin İstenen Belgeler

Fransız vatandaşı olmak isteyen kişilerin eksiksiz bir şekilde toparlamaları gereken evraklar; 2 adet başvuru formu, vatandaşlık başvurusunda bulunan kişinin kimlik fotokopileri, kişilerin tam isimlerinin yazılı olduğu adres beyanı, kişilerin doğum belgesi, eğer evliyse bunu ispat edecek çeşitli belgeler, yeterli dil seviyesine sahip olduğunu gösteren belgeler, adli sicil kaydı, finansal belgelerdir. Bu belgelerin her biri fotokopileri ile birlikte yetkili kurumlara sunulması gerekir.

Fransa Vizesi için Randevu Nasıl Alınır?

Fransa vizesi almak için kişilerin kendi ikamet illerine hizmet veren kurumlarla iletişime geçmesi ve Fransa Vize Randevu’su alması gerekir. Fransa Konsoloslukları bir bölge içindeki illere hizmet vermekte, kendisi şahsen Fransa vizesi için başvuru yapacak kişilerin gerekirse bu merkez ile seyahat etmeleri gerekmektedir.

Konsolosluğun vize birimi aranarak randevu alınabilir ancak randevusuz herhangi bir evrak kabulü yapılamayacağı bilinmelidir. Çalışma saatleri içerisinde arandığı takdirde Konsolosluk görevlileri başvuru adayına gereken yönlendirmelerde bulunacaktır.

Bir diğer başvuru seçeneği ise elbette visa center ile danışma hizmeti alarak evrak teslimidir. Bu şekilde yapılan başvurularda önceden randevu almak için iletişim bilgilerinden kuruma ulaşmak ya da varsa online randevu hizmetinden yararlanmak yeterli olacaktır.

Kişi merkeze direkt şahsen gidebilir ya da zamandan tasarruf ederek beklememek adına öncesinde arayarak uygun randevu saatlerini öğrenebilir.

Fransa vizesi evrakları teslimi haricinde herhangi bir danışmanlık ya da ek hizmet almak isteyenlerin de yine adresi ziyaret etmesi, mail ve telefon yoluyla kendi bölgelerindeki vize merkeziyle irtibata geçmesi mümkündür. İkamet bölgenize hizmet visa center çalışanları, sorularınızı yanıtlamak için 7/24 destek vermektedirler.

Vize merkezleri üzerinden yapılan başvurularda bir diğer avantaj da kişinin bu kurumların farklı illerdeki ofisleri sayesinde kendi ilinden başvuru yapabilmesi imkanının olmasıdır.

Konsolosluklar sınırlı sayıda olduğundan ve her Konsolosluk belli illere hizmet verdiğinden şahsi başvurular iller arası seyahat nedeni olabilir.

Ancak visa center ofislerinin sayıca fazlalığı sayesinde kendinize en yakın kurum üzerinden olabilecek en hızlı şekilde Fransa turist vizesi ya da Fransa ticari vizesi gibi her türden vize başvurusunu yapabilirsiniz.

Fransız Vatandaşlığı İçin Gerekli Belgeler

Fransa’dan vatandaşlık almak isteyen kişilerin konsolosluklara sunmakla yükümlü olduğu belgeler şunlardır; 2 adet doldurulmuş başvuru formu, başvuru sahibinin ve evliyse eşinin kimlik fotokopisi, kişinin isminin eksiksiz bir şekilde yazılı olduğu adres beyanı, doğum belgeleri, evliyse evli olduğunu kanıtlayacak bir dizi belgeler, ülkeye uyum sağlaması açısından yeterli dil bilip bilmediğini gösteren belge, sicil kayıtları ve kişilerin finansal durumlarını gösteren belgeler.

Fransa Konsolosluğu

Fransa konsoloslukları açıldıkları ülkelerde Fransa’nın resmi temsilcilikleri olarak görev yapmaktadır. Bu konsolosluklar açıldığı ülkede bulunan vatandaşlarının haklarını gözetmekle beraber, yabancı uyruklu kişilerinde vize başvurularını değerlendirme yetkisine sahiptir. Kendi vatandaşlarının evlilik, boşanma ya da gerekli belgelerin tasdiklenmesi için konsolosluklar görevlendirilmiştir. Ayrıca vize başvurularına olum ya da olumsuz her iki şekilde de cevap verebilecek tek kurumlardır.

Fransa Çalışma Vizesi

Fransa’da çalışmak isteyen kişilerin vizelerini buna göre almaları gerekir. Çalışma vizesi almak isteyen kişilerin konsolosluklar tarafından belirlenen gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde toparlayarak konsolosluklara sunmaları gerekmektedir. Fransa’da çalışmak için vize almak isteyen kişilerin ödemesi gereken tutar 110 €’dur. Bu tutarın ödenmesiyle beraber kişilerin dosyaları işlenme süresine girmektedir. Bunun sonucunda kişilerin dosyaların bir problem yoksa vizelerini alabilirler.

Fransa'ya Çalışmaya Gitmek

Fransa iş olanakları açısından çok kapsamlı ülkelerden bir tanesidir. Fransa’da çalışmak isteyen kişiler eğer işlerinde gerçekten uzmanlarsa çok daha kolay bir şekilde iş bulup, para kazanabilirler. Ancak bu kişilerin ilk önce gerekli evrakları beyan ederek çalışma vizesi almaları gerekmektedir. Bu vize sayesinde kişiler ülkede uzun süre çalışma hakkına sahip olmaktadır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi

Fransa’da hali hazırda ikamet ediyor olan ailesinin ya da eşinin yanına kalıcı olarak gitmek isteyen kişilerin alması gereken vize türü aile birleşimidir. Kişiler bu sayede hem uzun süre ülke de kalma hakkına hem de ülke de çalışabilme hakkına sahip olabilmektedir. Bu vizenin alınabilmesi için konsoloslukların istediği her evrağı eksiksiz bir şekilde yetkili makama ulaştırarak başvuru yapılması gerekir.

Fransa Vize Randevu Soruları

VFS Global Randevu Nasıl Alınır?

VFS Global konsolosluklarla sizin aranızdaki sorunları çözen bir aracı kurumdur. Hemen VFS Global’in web sitesine girip hesap oluşturarak “randevu al” sekmesinden hızlıca bilgilerinizi girerek randevu alabilirsiniz. VFS Global sizin için tüm yurt dışı işlemlerinizi halledebilecek altyapı ve çevreye sahiptir.

Fransa Konsolosluğu Randevu Nasıl Alırım?

Fransa Konsolosluğu Korona virüs önlemleri için randevu vererek işlemleri halledilmektedir. Randevu alabilmek için öncelikle telefon hattından veya online diğer yollarla konsoloslukla bağlantı kurmalısınız. Durumunuza göre konsolosluk size randevu verir veya işleminizi online olarak hallederler.

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Evrakların düzenlenip yetkililere değerlendirmeleri amacıyla iletmek isteyenlerin yani Fransa vizesi almak isteyenlerin iki seçeneği bulunmaktadır.

Kişi şahsi görüşme için kendi ikamet iline hizmet veren Fransa Konsolosluğuna kendisi gidebilir ya da kendisine en yakın visa center çalışanlarından başvuru için hizmet alarak hızlı ve pratik bir şekilde sürece dahil olabilir.

Risklerin azaltılması ve kişinin herhangi bir zorluk anında destek alabilmesi için genelde büyük yüzdeyle yetkili firmalar aracılığıyla kısa süreli vizelerin alındığı görülmüştür.

Ancak söz konusu uzun süreli yani ulusal vizeler olduğunda kişi evrak düzenlenmesi için visa center üzerinden destek alabilse de görüşme için şahsen Konsolosluğa gitmek ve kendi başvurusunu gerçekleştirmek zorundadır.

Alacak olduğunuz vizenin kategorisinden bağımsız olarak, evrakların Konsolosluk tarafından istenen şekilde düzenlenmesi oldukça önemlidir.

Fransa Vize Ücreti 2020

Eksik ya da yanlış evrak beyan eden başvuru sahipleri için ne yazık ki büyük olasılıkla sonuç olumsuz olacaktır. Fransa vize başvurusu için gerekli evraklar konusunda visa center yetkilileri tüm desteği sağlayacaktır.

İstenen evrakları incelemek isteyen başvuru adayları, konuya dair visa center resmi sitelerinde ilgili yazıları inceleyebilirler. Ayrıca aklındaki soru işaretlerini gidermek isteyenler için vize merkezleri çalışanları 7/24 yardım hizmeti sağlayarak hizmet vermektedirler.

Başvuru sahipleri Fransa vizesi başvuru evrakları düzenledikten ve istenen tüm evrakları en güncel haliyle temin ettikten sonra dosyalarını vize merkezi aracılığıyla iletmek durumundadırlar.

Konsolosluluğun bu dosyayı değerlendirme ve kesin sonucu verme konusunda tek yetkili merci olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle Fransa vizesi için gereken evraklar tesliminden sonra başvuru yapan kişi için bekleme süreci başlar.

Vize reddi alanlara ödemiş olduğu herhangi bir ücret geri verilmeyeceğinden, dosyaların sizlere belirtilen şekilde düzenlendiğinden emin olmanız önerilir.

Ancak evraklardan kaynaklı retle karşılaştığını düşünenlerin dilekçe yoluyla evraklarının yeniden değerlendirilmesini talep etmesi ya da ret alan kişinin süre bağımsız başvuru yenilemesi mümkündür.

Fransa Çalışma İzni Nasıl Alınır

Fransa’da istihdam gücü olarak bulunmak isteyen kişilerin sahip olması gereken evraklardan bir tanesi, Fransa’da anlaşma yaptığı şirketin bu iş sözleşmesini gerekli makamlara bildirmesidir. Bununla beraber kişilerin çalışma vizesi başvuruları daha kolay bir şekilde olumlu sonuçlanacaktır. Çalışma vizelerinin olumlu sonuçlanma ihtimalini arttırmak isteyen kişilerin evraklarını eksiksiz ve doğru bir şekilde toparlamaları gerekmektedir.

Fransız Vatandaşlığı Nasıl Alınır

Fransız vatandaşı olmak isteyen kişiler yetkili makamlara başvuruda bulunmalıdır. Ancak bu kişilerin devletin belirlediği koşullara uyum sağlaması gerekmektedir. Bu koşullardan ilki başvuru yapmak isteyen kişilerin 18 yaşında reşit bireyler olması gerektiğidir. Ayrıca kişiler ülkeye daha kolay uyum sağlayabilsin diye ileri düzeyde Fransızca bilmesi gerekmektedir. Ülkede 5 sene boyunca ikamet etmiş olan bu kişilerin başvuru yapma hakları bulunmaktadır.

Fransa Erasmus Vizesi

Üniversite’de okuyan bireyler yurtdışında eğitimlerine devam edebilmek adına Erasmus yapmaktadırlar. Fransa bu konuda ilk tercih edilen ülkelerin arasında yer almaktadır. Öğrencilerin Erasmus yapabilmeleri için başvurmaları gereken vize türü öğrenci vizedir. Erasmus uzun süreli bir eğitim türü olacağından bu kişiler D tipi öğrenci vizesine başvuruda bulunmalıdır. Eğer Erasmus başvurusu 5 ay evvelden başlamışsa kişilerin vize başvuruları ortalama 1 hafta ile 10 gün içerisinde değişim gösterebilir.

Fransada Oturum İzni Nasıl Alınır

Fransa’da oturum izni almak isteyen kişilerin ülkede 5 sene boyunca ikamet etmeleri gerekmektedir. Ayrıca bu kişilerin bir çalışma geçmişlerinin de olması gereklilikler içindedir. Bunun sebebi oturum izniyle beraber kişilerin kendilerine rahatça bakabileceğini kanıtlamaktır. Kişilerin anlaşma yaptığı şirketle imzaladığı iş sözleşmesi bu konuda bir kanıt niteliği taşımaktadır. Oturum iznini almak isteyen kişilerin kriterlere uygunluğu göz önünde bulundurarak gerekli evrakları bir dosya halinde yetkili mercilere sunmaları gerekmektedir.

Fransa Vatandaşı İle Evlilik

Fransa vatandaşı ile evlenmek isteyen yabancı uyruklu kişilerin nikahları konsolosluklar aracılığıyla kıyılmaktadır. Ülkelerde bulunan Fransa Konsoloslukları bu konu da yetkili makamlardır. Kişilerin yalnızca evlenme işlemlerini kapsayacak bir süre için uzun süreli vizeye ihtiyaçları yoktur. Gerekli belgelerin eksiksiz bir şekilde toparlanarak konsolosluklara beyanı sonrasında bu süreç başlar.