Schengen ülkesi olmasından dolayı Fransa’ya gerçekleştirilecek olan ziyaretlerde bordo pasaport sahipleri için vize işlemleri yürütülmektedir. Bordo pasaport dışındaki tüm pasaport sahipleri Schengen vizesindeki belirlenmiş olan zaman aralığında saatlerini vize almadan tamamlayabilir.

Fransa vize işlemleri başlanabilmesi için Schengen vize protokolünün karşılanması gerekir buna göre öncelikli olarak belirtilmesi gereken konu seyahatin diğer Schengen ülkelerine kapsaması halinde ilk olarak gidilecek ve konaklanacak ülkenin Fransa olduğunun bilinmesidir. Fransa vizesi ile yapılacak olan seyahatlerde bu konuya dikkat edilmesi önem taşır.

Online Vize Başvurusu

Vize başvuruları online olarak tanımlanan vize başvuru formunun doldurulması ile başlar. Eksiksiz, doğru ve gerekli niteliklere sahip olması işlemlerin olumlu sonuçlanması da etkilidir aksi halde süreç yanlış yönetildiğinden dolayı vize reddedilir ve seyahat riske girer.

Bundan dolayı başvuru yapılmadan önce fransakonsoloslugu.gen.tr internet sitesi ziyaret edilmeli ve süreç hakkında detaylı bilgi sahibi olunmalıdır. Başvuru adımları sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi halinde yasal süreç içerisinde olumlu cevap alma ihtimali yüksektir.

Vize Başvuru Evrakları

Fransa vizesi için gerekli olan evraklar vize kategorisine ve süresine göre değiştiğinden dolayı konsolosluk alternatif evraklar talep eder.  Fransa vizesi 2022 yılı için geçerli olan başvuru evrakları şunlardan oluşmaktadır;

  • Vize başvuru formu.
  • Seyahat planı.
  • Gerekli şartlara uygun pasaport.
  • Güncel biyometrik fotoğraf.
  • Pasaport ve kimlik bilgileri ile aynı olan nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Güncel tarihli nüfus kayıt örneği.
  • Vize belgelerinin en önemlisi dilekçe.
  • Tüm rezervasyon belgeleri.
  • Masrafların karşılanacağına gösteren belgeler.
  • Vize şartlarını kapsayacak şekilde seyahat sağlık sigortası poliçesi.

Güncellenen Fransa Vize Ücretleri

Fransa vize başvurusunda bulunurken dikkat edilmesi gereken konular evraklarla sınırlı değildir, vize işlemlerinde Schengen kapsamında parmak izi kaydı şartı bulunmaktadır. Fransa konsolosluk randevu işlemleri ile birlikte daha önce VIS sistemine dahil olmayanlardan parmak izi ve biyometrik veri alınır.

Fransa vize ücretleri her yıl güncellenmektedir, 2022 yılı için kısa süre ile vizelerin tamamı 90 Euro olarak belirlenmiştir ancak uzun süreli oturum vizelerinde ücretler farklılık gösterir. Vize başvurularında sürecin normal şartlarda ilerlemesi halinde 4 ila 7 iş günü aralığında sonuç alınır.

Vize Reddi Nedenleri

Fransa vizesi için yapılan başvurularda ret cevabının alınması yaşanabilen olası bir durumdur. Başvurusuna ret yanıtı alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yeniden başvuru hakkına sahiptir. Bunun için yapılan başvurunun neden ret yanıtı aldığını öğrenmek ve sorunu çözmek önem kazanır.

İşlemler esnasında hazırlanan evraklarda eksiklikler olması ya da güncel olmayan belgelerle veya yanlış beyan gibi nedenlerden dolayı yapılan başvuruların reddedilme olasılığı vardır.

Vize Başvurularında Atılan Sağlıklı Adımlar

Fransa vize başvurularında sorunlarla karşılaşmamak kısa süreli ziyaretleri riske atmamak için başvuru süreci tecrübeli danışmanlık firmalarının desteği ile sürdürmek önemlidir.

Böylelikle vize başvurularında sağlıklı adımlar atarak olumlu sonuç elde etmek söz konusudur. Aynı zamanda seyahat amacı ve özel durumlar göz önünde bulundurularak başvuruda bulunmak işlemlerin doğru işlemesini sağlar.

Sık Sorulan Sorular

Fransa Vizesi Almak İçin Neler Gerekli?

Fransa vizesi alabilmek için öncelikle konsolosluk tarafından istenen evrakların tam ve doğru olarak tamamlanması gerekir.

Fransa’ya Gitmek İçin Hangi Pasaporta Sahip Olmak Gerekir?

Bordo pasaportlar için vize şartı bulunmaktadır ancak yeşil, gri pasaport sahipleri almadan seyahat edebilir.

Fransa Kaç Yıllık Pasaport İstiyor?

Fransa vize başvurularında pasaporta 10 yıl içerisinde alınmış olması şarttır ayrıca 2 boş sayfası ile en az 3 ay geçerliliği olmalıdır.

Fransa vatandaşı nasıl olunur; Fransa 59 milyon nüfusu bulunan ve göç sayısı yüksek olan ülkeler arasındadır. AB üyeliği bulunan ülkede vatandaşlık alabilmek için üç durum söz konusudur. Bunlardan biri Fransız biriyle evlenmek, gayrimenkul almak veya iltica ederek vatandaşlık talep etmektir. Vatandaşlık alabilmek için öncelikle vize almanız da gerekir.

Fransa Vatandaşlık Başvurusu

Evlilik yoluyla Fransa vatandaşı olmak için öncellikle konsolosluk üzerinden aile birleşimi vizesi alınması gerekmektedir. Vatandaşlık sistemine göre evlilik yoluyla Fransa’ya yerleşmiş birinin 5 yıl boyunca ülkede ikamet etmesi, devlet sosyal yardımına da ihtiyaç duymamış olması şartı vardır. Fransa’da vatandaş olmak için aynı zamanda dil yeterliliği ve kültürel yeterliliğe de bakılmaktadır.

Fransa vatandaşlığı şartlar 2021 yılında da aynı sürece tabi tutulmuş, 5 yıl boyunca ülkede oturma izni ve çalışma izni üzerinden yasal yollarda ikamet etme şartı koşulmuştur. Vize alarak, evliliğin gerçekleşmesi ve Fransa’ya yerleşen vatandaş adayının dil yeterliliği ve kültürel yeterlilik standartlarına uyması gerekmektedir.

Fransa Evlilik Yoluyla Vatandaşlık

Fransa evlilikle vatandaşlık için de en az 2 yıl boyunda Fransız biriyle evli olmanız ve tabi ki evliliğin sahte olmaması gerekmektedir. Dil yeterliliği ve kültürel yeterlilikle birlikte Fransa vatandaşı olmak için belirlenen ücreti de ödemeniz gerekmektedir. Başvuru işlemlerinizi yaparken, detayları incelemeli ve evlilik yoluyla vatandaşlık için seçenekleri değerlendirmelisiniz.

Fransa’da Doğdum Vatandaşlık

Fransa’da doğdunuz ve Türkiye’ye taşındınız, bu durumda vatandaşlık için 11 yaşına kadar ülkede ikamet etmiş olmanız aynı şekilde 18 yaşına da Fransa’da girmeniz gerekmektedir. Ülke politikası gereğinde, ülke sınırları içinde doğmuş ve başka ülkeye taşınmış olan kişilerin kökenleri ve yaşamının nereye bağlı olduğuna bakılmaktadır.

Fransız Vatandaş Türkiye’de Ne Kadar Kalabilir?

Fransa’dan gelen bir vatandaşın ülke sınırlarında vizesiz olarak 90 güne kadar kalma hakkı vardır. Avrupa’dan Türkiye’ye vize almadan sadece pasaportla gelme imkanı veren ülke politikasında, devletin vize politikalarına uyulması gerekmektedir.

İtalya vatandaşı nasıl olunur; İtalya vatandaşı olmak için İtalya’da 5 yıl ikamet etmek gerekmektedir. Fransa ve birçok Avrupa ülkesi için aynı prosedür işlemektedir.

Fransa Avrupa Birliğine girdikten sonra, tıpkı bütün Avrupa ülkeleri gibi kendi para birimi yerine Euro kullanmaya başlamıştır. Ülkenin günlük hayatında ve ekonomisinde yer alan Euro, dış ticaret ve iç ticaret alanında kullanılmaktadır. Fransa para birimi olarak Euro’yu kullanır ve İtalya, Hollanda, Almanya gibi ülkelerde de bu para birimi geçerlidir.

Fransa Para Birimi CFP Frangı

Fransa para birimi önceden Fransa frangı olarak ülkede kullanıma açıkken, artık frank kullanılmamaya başlamıştır. 1 Fransa frangı Türk lirası oranlamasına göre oldukça düşüktür. Günümüzde Euro ise Türkiye gibi ülkelerde yüksek değeri olan para birimleri arasında yer almaktadır.

Hollanda para birimi de Euro olarak yer alırken, Avrupa’da bulunan 25 farklı ülke de bu para birimi kullanmaktadır. Euro kullanım yönetmeliği Avrupa Birliği üzerinden 2001 yılında neredeyse bütün ülkelerde yer alacak şekilde kendi merkezi bankası ve yönetimiyle ekonomik güçlenme adına kurulmuştur. Bu konuda da oldukça başarılı olunmuştur.

Almanya Para Birimi

Türkiye, Amerika ve Orta doğu ile Asya ülkeleri dışında dünyada en çok kullanılan para birimlerinden bir olan Euro, Avrupa ülkelerinin birbirlerine ekonomik olarak da destek olmasını sağlamaktadır. Frank para birimi yerine Fransa’nın Euro’ya geçmesiyle aynı durum Almanya, Hollanda, İtalya ve İsviçre gibi ülkelerde de aynı şekilde devam etmiştir. Almanya parası Euro olarak geçmekte, günlük kullanım ve ekonomisinde yer almaktadır.

İtalya Para Birimi

İtalya Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biri olarak, Yunanistan haricinde diğer ülkelere oranla ekonomisi kötü olan ülkeler arasındadır. İspanya’da aynı durumda olduğu için AB tarafından ekonomik yönetmelikler yeniden uygulanır. İtalya Euro para birimi kullanmakta olan Avrupa ülkeleri arasında yer alır. Peynir, şarap ve pizzasıyla ünlü ülkelerden biridir.

Fransa Para Birimleri Euro

Frank para biriminden Euro para birimine geçen Fransa, 2000’li yıllarda ekonomisini büyütmüştür. Günümüzde Euro TL’ye oranla daha yüksek enflasyon değerine sahip olduğu için Avrupa’nın da ekonomisine katkı sağlamaktadır. Ülkeler arasında para alışverişi yapmaya gerek duyulmadan bütün AB ülkeleri aynı para birimini kullanarak, günlük hayatlarına devam etmektedir.

Avrupa ülkesi olan Fransa nüfusu, 67, 39 milyondur. Ülke ekonomik olarak refah seviyesi yüksek ve yaşam standartları iyi durumdadır. Mavi, beyaz ve kırmızı dikey şerit bayrağı bulunan Fransa, Fransızca dili resmi dilidir. Ülkede sosyal yaşam ve çalışma yaşam standartları Avrupa Birliği düzenlemelerine göre uygulanmıştır.

İtalya Nüfusu

Fransa Avrupa’nın yüz ölçümü orta seviyede olan ülkelerinden biriyken, İtalya küçük ülkeler arasındadır. Peynir, şarap, pizza ve makarna gibi yiyeceklerin meşhur olduğu ülkenin, yeşil, beyaz ve kırmızı renklere sahip bayrağı bulunur. Ülkede herkesin oy kullanma, seçme ve seçilme hakkı bulunmaktadır. İtalya nüfusu 59, 55 milyon olarak, orta seviyede Avrupa ülkelerinden biri olmuştur.

Dünya nüfusu 2021 yılında en az nüfusa sahip ülkeler sıralamasında orta seviyede bulunan İtalya ve Fransa nüfusu, Almanya nüfusu 2021 oranlamasına göre de geri planda kalmıştır. Almanya Avrupa’nın en yüksek nüfusu bulunan ülkelerinden biri olma yolunda ilerlemektedir. Bu oran Türkiye’de 85 milyonu bulurken, İtalya, Fransa ve İspanya gibi ülkelere 60 milyonu aşmamaktadır.

Almanya Nüfusu

Almanya nüfusu, Türkiye’ye en yakın nüfus oranına sahiptir. Ülkede Türk göçmen sayısının da yüksek olmasıyla birlikte, Avrupa ülkelerinden de göç görülmektedir. Almanya nüfusu 2021 yılında 83, 24 milyon olarak yapılan sayımda sonuçlanmıştır. Ekonomik refah ve yaşam standartları yüksekliği nedeniyle Türkiye’den de göç alan Avrupa ülkesidir.

Rusya Nüfusu

Rusya nüfusu 144, 1 milyondur. Yüz ölçümü geniş olan Rusya ülkesi, yaşam standartları yüksek olan ancak ekonomik olarak eşit olmayan ülkeler arasında görülür. Kendi ülke politikasının dışında Avrupa Birliğine bağlı değildir. İç ve dış ticaret olarak da Rus Rublesi para birimini kullanmakta, Euro para birimini kullanmamaktadır.

ABD Nüfusu

Amerika Birleşik Devletleri yüksek nüfus değerlerine sahip ülkeler arasındadır. Ülkede onlarca sınır bulunurken, Kanada, Brezilya ve Meksika sınırları da bulunur. 2021 ABD nüfusu için son veriler 329, 5 milyon oranında açıklanmıştır. Ülke politik olarak tek başkan ile yönetilir, demokrasi ve özgürlük eşitlik ilkelerine bağlı olarak hukuki sistemde yerini almıştır. Göç sayısı da oldukça fazla ülkelerden biridir.

Fransa konsolosluğu üzerinden vize başvurusu yapılırken, vize harç bedelinin de ödenmesi gerekmektedir. Fransa vize ücreti olarak 2021 yılındaki yeni düzenlemelerle, turist, ticaret, eğitim, iş ve aile birleşimi vize ücretlerini 60 Euro ile 110 Euro arasında talep etmektedir. Vize ücreti vize reddi durumunda geri ödenmemektedir.

Fransa Vize Başvuruları Ne Zaman Açılacak

Fransa vize ücreti 60 Euro’dur. Ülkeye gitmek için öncelikle 2021 yılında yeni düzenleye bakmanız ve Fransa vize başvuru şartları üzerinden evraklarınızı düzenlemeniz gerekmektedir. Fransa için vize başvuruları şu an turistik vize ve iş vizesi için kapanmıştır. 2022 yılında yapılan yeni düzenlemelerle açılması beklenmektedir.

Fransa vize işlemleriniz için 10 yıl içinde çıkarılmış en az 2 sayfası boş pasaport ve sağlık sigortası teminatı 30.000 Euro olması gerekmektedir. Fotoğraf, harç bedeli dekontu ve 3 aylık kendinize ait hesap dokümanınızın da bulunması şartı vardır. Fransa turistik vize ücreti olarak da 60 Euro talep eden Avrupa Birliği ülkeleri arasındadır.

Fransa Vize Ücreti Öğrenci

Fransa vize işlemlerinizi yaparken, mutlaka evrak listesinin eksiksiz olmasına dikkat etmelisiniz. Eksik evrak verdiğiniz takdirde vizenizin reddedilme durumu vardır. Öğrenci vize ücreti olarak Fransa 60 Euro talep etmektedir. Ülke Schengen vize ücreti için uygulamalar yapmakta ve vize ücretini geri ödememektedir. Almanya, Hollanda, Fransa, İspanya ve İtalya için de aynı koşullar geçerlidir.

Fransa’ya Vize Almak Zorunlu Mu?

Fransa vize alınarak gidilen AB ülkelerinden biridir. Avrupa Birliği ülkelerine Türkiye’den vize almadan geçiş yasaktır. Bu nedenle vize işlemlerinizi eksiksiz yamanız ve son 1 ay içinde vize işlemlerinizi başlatmanız gerekir. Fransa vize covid prosedürüne uygun başvuru şartlarını dikkate alarak sürecin başlatılmasını sağlayabilirsiniz.

Almanya Vize Ücreti

Almanya’da vize işlemleri için harç bedeli talep eder. 2020 düzenlemelerinde harç bedeli olarak Almanya konsolosluğu 80 Euro talep etmektedir. 6 yaş ile 12 yaş arasındaki çocuklar için vize ücreti yarı fiyatına düşer ve ücret 40 Euro olarak talep edilir. Vize ücreti dekontu evrak listesiyle birlikte ve pasaportla konsolosluğa teslim edilmelidir.

Fransa saat kaç; Fransa meridyen konumu gereğince Türkiye’den bir saat geri konumdadır. 1 saat geri olan Fransa saati, Avrupa ülkelerinin tamamında aynı, kıtanın bir ucunda 1 dakika ileri diğer ucunda da 1 dakika geri olarak hesaplanmıştır. Güneşin doğuşu ve batışına göre hesaplanmakta olan saat farkı, ABD ve Avusturya gibi ülke sınırlarında daha yüksek saat farklarına göre hesaplanır.

Fransa Türkiye Saat Farkı

Fransa ile Türkiye arasında toplamda 60 dakikalık bir meridyen farkı vardır. Hatta bu süre 61 dakikaya da tekabül etmektedir. Fransa paris saatine göre ayarlanmış olan saat konumu, güneşin doğuşu ve batışıyla birlikte yer yüzüne düşen ışık değerine göre fark göstermektedir.

Ülkelerin saatlerinin farklı olması gibi, ülke içinde de dakika farkları şehirler arası yine meridyen farkına göre görülmektedir. Saat kaç sorusunu Ağrı’da sorduğunuzda arada 3 dakika fark olduğunu görebilirsiniz. İstanbul ile arasında 2 dakika ile 3 dakika fark olan Ağrı, özellikle meridyen farkıyla hesaplanmaktadır.

Almanya’da Saat Kaç?

Almanya saati de Türkiye ile arasında 1 saat geri konumda olması üzerinedir. Almanya ile Fransa arasında sadece dakika farkı varken, ülkeler arasındaki meridyen farkı da Türkiye’ye aynı orandadır. Bu nedenle ülkeler arasındaki dakika farkı Türkiye’ye gelindiğinde saat farkına denk gelecektir. Bu fark oranı ABD ile Türkiye arasında neredeyse 8 saattir.

Amerika Saat Kaç?

Amerika saati Türkiye’den 8 saat geridir. Türkiye’de saat akşam vaktini gösterirken Amerika’da sabah saatlerine denk gelmektedir. Uzak bir kıta olarak Amerika’daki saat farkı aynı şekilde Avrupa ülkeleri içinde geçerlidir. Paris saat kaç sorusunu sorduğunuzda Amerika’da sabahken, Fransa’da akşam üstü olacaktır.

İtalya’da Saat Kaç?

İtalya’da saat farkı 1 saat geridir. ABD, Çin ve Afrika gibi yüksek saat farkları bulunmayan İtalya ve Türkiye arasında sadece 1 saat fark vardır. Güneşin konumu, doğuş ve batış saatlerine göre aynı değerler Rusya saatinde de görülmektedir. Kanada, ABD ve Afrika ülkeler de dahil olmak üzere birçok ülkede aynı yüksek saat farkları varken Avrupa ve Türkiye için aynısı söz konusu değildir.

Avrupa Birliği üyesi Fransa’ya gitmek için vize işlemlerinin başlatılması gerekmektedir. Fransa konsolosluğu duyuru ekranından, 2021 vize başvuru işlemleri için gerekli olan bilgileri edinebilirsiniz. Pasaportunuz ve evraklarınızla birlikte konsolosluğa giderek işlemlerin başlatılmasını sağlayabilir, Fransa konsolosluğu Ankara telefon numarası üzerinden de ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Fransa Konsolosluğu Ne Zaman Açılıyor?

Fransa konsolosluğu hafta içi pazartesi ve Cuma günleri açıktır. Saat 9.00 ile 16.30 arasında mesai saatleri olan konsolosluğa başvuru işlemlerinizi yapmadan önce randevu alanız gerekmektedir. Fransa konsolosluğu Ankara başvuru sisteminden giriş yaparak, konsolosluk hakkında detaylı bilgi alabilir ve randevu başlatabilirsiniz.

Fransa konsolosluğu Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunmakta, Antalya ve Gaziantep şehirlerinde de şirket aracılığıyla başvuru işlemlerinin başlatılmasını sağlamaktadır. 90 günlük ve 180 günlük vize işlemleri için konsolosluktan randevu almanız, eksiksiz evraklarınız ve Fransa vize harç bedelini ödemeniz de gerekmektedir. Vize işlemleri 1 hafta ile 1 aya kadar sürebileceği için Fransa rezervasyon işlemlerinizi de buna göre yapmanız önemlidir.

Türkiye Fransa Konsolosluğu

Türkiye Fransa vize işlemleri için konsolosluk üzerinden başvuru işlemlerinizi kabul etmektedir. Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan konsolosluklardan randevu oluşturarak, AB standartlarına göre ayarlanmış olan vize işlemlerinizi, eğitim, iş, ticaret ve aile birleşimiyle turist vizesi olarak alabilirsiniz. D tipi ve C tipi vize tiplerine uygun vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

Türkiye’den Fransa’ya gidecek olan başvuru sahiplerinin sağlık sigortası teminatı, rezervasyon belgesi ve pasaportunun en son 10 yıl içinde çıkartılmış olması gerekmektedir. Başvuru formunun eksiksiz doldurularak, Türkiye üzerinden sürecin başlatılması yeterli olacaktır.

Fransa Konsolosluğu Vize Başvurusu

Fransa konsolosluğu randevu sistemi üzerinden randevu alarak başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Konsolosluk yönetmeliğine uygun 2 biyometrik fotoğraf, pasaport ve evrak listesini eksiksiz hazırlamanız evrakların en az 1 ay içinde çıkartılmış olduğuna dikkat etmeniz önemlidir.

Vize başvuru takip ekranından takip edebilir, konsolosluk üzerinden de detaylı bilgi alabilirsiniz. Vize işlemleriniz için evraklarınızın eksiksiz olması ve konsolosluktan randevu aldığınız tarihlerde orada olmanız da önemlidir. Fransa’da kalma nedeniniz ve gidiş dönüş bilet rezervasyonunuz da eksiksiz olmalıdır.

Avrupa Birliğine bağlı olan Fransa, mavi, beyaz ve kırmızı renkleri dik şeritler halinde milli ve resmi bayrağında kullanmaktadır. Kabul tarihi 1800 yılı olan Fransa bayrağı, barış, özgürlük, adalet ve milliyetçilik kavramlarını üç dikey bant halinde olan bayrağına sembolize etmiştir. Fransız devriminden sonra yönetimin ve siyasi iktidar anlayışının değiştiği ülkede, demokrasi önemli bir yer tutmaktadır.

Fransa Bayrağı Anlamı

Hollanda bayrağı gibi şeritler halinde olan Fransa Bayrağı, özellikle mavi, beyaz ve kırmızı renk kombinasyonuyla, devletin ve Fransız milletinin değerlerini temsil etmektedir. Milli değerler üzerinden eşitlik, özgürlük ve demokrasi, Fransız devriminden sonra ülke gündeminde yerini almış, soldan sağa bu renk dizilimi de bu şekilde milli bayrak olarak kullanılmaya başlamıştır.

1814 1830 Fransa bayrağı, barış, özgürlük ve eşitliği krala karşı yapılan Fransız devriminden sonra edinmiş, bu ilkeler ve değerler üzerinden milli iradesini kurmuştur. Mavi ve beyaz renklerin özgürlük ve barışı temsil ettiği bayrak, İtalya bayrağı ile aynı anlamları taşımaktadır. İtalya’da Fransa’dan etkilenerek bayrağını tasarlamıştır.

Çin Bayrağı

Doğu Asya ülkelerinde güneş figürünün kullanılması ve mitolojik tanrılara inancın yüksek olması nedeniyle Çin’de kızıl bir güneş sembolize edilmiştir. Çin devletinin ilk kuruluşundan itibaren kullanılan bayrak sembolü, ilk zamanlar güneşi gerçekçi bir şekilde gösterirken, günümüzde beyaz rengin üstüne kırmızı bir halka olarak sembolize edilmiştir.

Almanya Bayrağı

Rusya bayrağı ve Almanya bayrağı gibi kendi ülkesindeki savaş ve zor günleri sembolize eden çok fazla bayrak bulunmamaktadır. Almanya, büyük savaşlarda çektiği açlık, sefalet ve parasızlıktan kaynaklı asker kıyafetlerinin siyaha boyandığı günlerde kırmızı kumaşın üzerinden çıkan renkleri bayrağının renklerine dönüştürmüştür. Sarı, kırmızı ve siyah şeritler Almanya’nın zor günlerini temsil eder.

İtalya Bayrağı

İtalya bayrağında yeşil, beyaz ve kırmızı renkler yer almaktadır. İtalya’nın da savaş sonrası geçirdiği zor günlerden sonra beyaz rengi eşitlik ve barış için kullanmış, yeşil renkleri de özgürlüğe atfetmiştir. Şerit halinde yan yana dizilmiş olan renkler, ülkenin milli bayrağı olarak kullanılmakta, 1800’lü yıllardan beri de değişmeden, İtalya’yı temsil eden bayraklardan biri olmuştur.

Türklere vize istemeyen ülkeler arasında Gürcistan başta gelmektedir. Vizesiz bir şekilde sadece kimliğiniz ile Gürcistan’a giriş yapabilirsiniz. Aynı şekilde Gürcistan vatandaşlarının da ülkemize sadece kimlikleri ile giriş yapmalarına olanak verilmektedir. Bu noktada ülkeler arası yapılan yeni ikili anlaşmalar ile vizesiz giriş yapılabilecek olan ülkeler sayıca artış gösterebilmektedir. Bu konuda Dışişleri Bakanlığının güncel duyurular kısmına göz atmanız yeterli olacaktır.

Türk Vatandaşları Vizesiz Hangi Ülkelere Gidebilir?

Türk vatandaşları vizesiz hangi ülkelere gidebilir; KKTC ve Bosna Hersek’e vizesiz giriş yapabilirsiniz. Vizesiz giriş ile alakalı en önemli nokta zaman sınırlamasıdır. Kişilerin zaman sınırlamasına dikkat etmesi gerekir. 90 günü aşacak olan seyahatlerde vizesiz giriş adımını kullanmak makul olmayacaktır. Bu aşamada temsilcilikler üzerinden vize başvuru adımlarının yerine getirilmesi ve ülkelere bu şekilde giriş yapılması gerekir.

Türklere vize istemeyen ülkeler arasında İran da yer almaktadır. 90 güne kadar İran’a vizesiz giriş yapma hakkınız vardır. Turistik amaç ile giriş yapan Türklerin ülkede vize işlemleri ile uğraşmadan giriş adımlarını tamamlaması mümkün kılınmıştır. Fakat öğrenim ya da oturum talep edecek olan kişilerin temsilciliklerin prosedürlerine dikkat ederek giriş adımını tamamlamaları daha önemlidir.

Kaç Ülkeye Vizesiz Girebiliyor?

Kaç ülkeye vizesiz girebiliyor; bordo pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarının 111 adet ülkeye vizesiz giriş yapmasına izin verilmektedir. Ayrıca yeşil pasaporta sahip olan kişilerin ise bu 111 ülkeye ek olarak 67 ülkeye daha vizesiz giriş yapmasına olanak verilmektedir. Daha öncesinde bu ülkelere giriş yaparak bazı güvenlik sorunları nedeni ile sınır dışı edilen kişilerin ülkelere yeniden vizesiz giriş imkanından faydalanmasına izin verilmeyecektir. Ülkeler vizesiz giriş yapacak olan kişileri de detaylı denetimlere tabi tutmaktadır.

Türklere vize istemeyen ülkeler kapsamında yeşil pasaport sahibi olan kişilerin birçok avantajdan istifade edebileceği görülmektedir. Yeşil pasaport hamillerinin Almanya, Belçika, Hollanda gibi Avrupa ülkelerine de vizesiz giriş hakkı vardır. Yeşil pasaportun 5 senede bir yenilenmesi gerekmektedir. 5 senede bir güncellenmediği takdirde pasaport geçerliliğini yitirecektir. İllerde yer alan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü aracılığı ile pasaport yenileme adımlarını tamamlayabilirsiniz.

Rusya Vatandaşları Hangi Ülkelere Vizesiz Gidebilir?

Rusya vatandaşları hangi ülkelere vizesiz gidebilir; Bosna Hersek,  Abhazya ve Dominik Cumhuriyeti gibi birçok ülkeye vizesiz giriş yapılmasına olanak verilmektedir. İzin verilen ülkelerde vizesiz şekilde kalabileceğinizi gün sayısı farklılık göstermektedir. Size verilen vizesiz kalma süresi dolmasına rağmen hala ülkeden çıkış yapılmadıysa, bu durumun sınır dışı edilme süreci ile sonuçlanacağının da ayrıca aktarılması gerekir.

Türklere vize istemeyen ülkeler arasında yeşil pasaport hamili olmanız koşuşlu ile Rusya da bulunmaktadır. Yeşil pasaport sahibi olan kişilerin Rusya’ya vizesiz giriş yapmasına olanak tanınmaktadır. Bu noktada bireylerin ülkeye giriş adımının turistik amaçlı olması gerekir. Aile birleşimi talep eden ya da Rusya’da eğitim görecek olan kişilerin vizesiz giriş olanaklarından faydalanması mantıklı olmayacaktır.

Kıbrıs Vatandaşı Hangi Ülkelere Vizesiz Gidebilir?

Kıbrıs vatandaşı hangi ülkelere vizesiz gidebilir; KKTC vatandaşlarının ülkemize sorunsuz şekilde vizesiz giriş yapmasına olanak verilmektedir. Bunun yanı sıra Türk vatandaşlarının da 90 gün ile sınırlı kalkma koşulu ile KKTC’ye vizesiz giriş yapmasına olanak verilmektedir. Türklere vize istemeyen ülkeler arasında yer alan KKTC tarihi ve turistik yerleri ile en sevilen odak noktalarından biri olmaya devam etmektedir!

Öğrenci Pasaportu İle Nerelere Gidilir?

Öğrenci pasaportu ile nerelere gidilir; öğrenci pasaportu ile vize koşullarını takip ederek birçok farklı ülkeye sorunsuz şekilde giriş yapmanıza olanak verilmektedir. Öğrenci pasaportunun asıl avantajı maddi boyutudur. Öğrenci olarak pasaport başvurusunda bulunduğunuz zaman pasaport harcı ödemeniz talep edilmeyecektir. Sadece pasaport defter bedelinin ödenmesi yeterli olacaktır. Pasaport harcı ödeme adımlarından muaf tutulmanız için 25 yaşından küçük olmanız gerekmektedir. 25 yaşından büyük olan kişilerin YÖK bünyesinde öğrenci olması durumunda ve bunu belgelemesi halinde de aynı avantajdan faydalanmasına olanak verilmektedir.

Almanya’ya vizesiz girilebilir mi?

Yeşil pasaportu olan Türk vatandaşlarının Almanya’ya vizesiz giriş yapmasına olanak verilmektedir.

İran’da vizesiz kaç gün kalınabilir?

İran’da vizesiz şekilde 90 gün kadar kalmanıza olanak verilmektedir.

Ukrayna’ya vizesiz giriş yapabilir mi?

Türk vatandaşlarının Ukrayna’ya vizesiz giriş yapmasına olanak verilir.

Vize işlemlerini başlatmak ve yürütmek için büyük bir dikkat ve planlama gerekmektedir. Vize işlemlerinde yaşanan bir aksilik sebebi ile yurt dışı seyahatleri ertelenebilir. Ancak aynı zamanda vize işlemlerinde yaşanan aksilikleri maddi zarara da yol açar çünkü ücret iadesi yapılmaz.

Vize işlemlerini gerçekleştirmeden sadece pasaport kullanarak seyahat edilebilecek ülkelerin bulunması, insanların yurt dışı seyahatleri için ekstra çaba sarf etmesini önlemektedir. Vize olmayan ülkeler ise Türkiye ile yapılmış anlaşmalara bağlı olarak açıklanmaktadır. Türk vatandaşlarına vize olmayan ülkeler arasında çeşitli ada ülkeleri, Afrika ülkeleri, Asya ülkeleri, Amerika ülkeleri ve Avrupa ülkeleri yer almaktadır.

Vize Olmadan Hangi Ülkelere Gidebilirim?

Vize olmadan hangi ülkelere gidebilirim sorusunun yanıtı vatandaşlık sahibi olunan ülke ile ilgili bir durumdur. Örneğin AB vatandaşı bir kişi birçok Avrupa ülkesini ziyaret edebilir. Türkiye vatandaşları ise Avrupa’daki birkaç sayılı şehire seyahat gerçekleştirebilmektedir.

Vize olmayan ülkeler sıralaması her geçen gün değişebilir. Genellikle sayısı artsa da bazen sayısının düştüğü de görülmektedir. Türkiye pasaport gücü sıralamalarında 40’lı sıralardan pandemi sebebi ile 50’li sıralara düşmüştür. Ancak Türk vatandaşları halen Kazakistan, Gürcistan, Belarus, Ukrayna, Japonya, Güney Kore’nin de yer aldığı 111 ülkeye vize almadan girebilir.

Kaç Ülkeye Vizesiz Girebiliyor?

Yurt dışı seyahatleri söz konusu olduğunda birçok ülkelerin birçoğu vize talep eder ve vize başvurusu işlemleri oldukça masraflı ve zaman gerektiren işlemlerdir. Vize başvurularının bu şekilde maddi ve manevi rahatsızlık vermesinden dolayı yurt dışı seyahatleri için vize olmayan ülkeler tercih edilmektedir. Peki Türk vatandaşları kaç ülkeye vizesiz girebiliyor? Türk vatandaşları umuma mahsus pasaportları ile 111 ülkeye vizesiz bir şekilde giriş yapma hakkına sahiptir.

Hangi Ülkelere Vizesiz Gidilir 2022?

Türkiye’nin konumu gereği birçok ülkeye yakındır. İki kıtanın kesişiminde yer alan Türkiye’nin bu jeopolitik konumu turist aldığı kadar, kendi vatandaşlarının da yurt dışında turist olması için elverişlidir.

Vize, bir yurt dışı seyahat belgesi olarak kişiye özel verilen bir izin belgesidir. Bazı gelişmelere bağlı olarak Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat etmesi mümkün olur. Türk vatandaşları hangi ülkelere vizesiz gidilir 2022 yılı için güncellenmiştir:

  • Ekvador
  • Arnavutluk
  • Azerbaycan
  • Bolivya
  • Bosna-Hersek
  • Britanya Virjin Adaları
  • Bahamalar
  • Bahreyn
  • Barbados
  • Antigua ve Barbuda
  • Arjantin
  • Beyaz Rusya
  • Belize
  • Fas
  • Botsvana
  • Brezilya
  • Fiji
  • Fildişi Sahili
  • Brunei Sultanlığı
  • Dominika
  • Dominik Cumhuriyeti
  • Filipinler
  • Haiti
  • El Salvador
  • Endonezya
  • Ermenistan
  • Esvatini
  • Honduras
  • Karadağ
  • Katar
  • Guatemala
  • Güney Afrika Cumhuriyeti
  • Güney Kore
  • Gürcistan
  • Kazakistan
  • Hong Kong
  • İran
  • Irak
  • Jamaika
  • Kamboçya
  • Kuzey Makedonya
  • Kırgızistan
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
  • Komorlar
  • Laos
  • Maldivler
  • Kolombiya
  • Kosova
  • Kosta Rika
  • Kuveyt
  • Nepal
  • Paraguay
  • Lübnan
  • Madagaskar
  • Makao Özel İdare Bölgesi
  • Saint Lucia
  • Şili
  • Malezya
  • Mauritus
  • Meksika
  • Moldova
  • Moğolistan
  • Nikaragua
  • Özbekistan
  • Palau Cumhuriyeti
  • Panama
  • Sırbistan
  • Peru
  • Saint Kitts (Saint Christoper) ve Nevis Adaları
  • Samoa
  • Sao Tome ve Principe
  • Singapur
  • Tacikistan
  • Seyşeller
  • Tayland
  • Ürdün
  • Sudan
  • Suriye
  • Vanuatu
  • Venezuela
  • Zambiya
  • Tayvan
  • Tonga
  • Trinidad ve Tobago
  • Tunus
  • Zimbabve
  • Tuvalu
  • Ukrayna
  • Umman
  • Uruguay

Hangi Avrupa Ülkeleri Vizesiz?

Avrupa ülkeleri coğrafi konumu, kültürü veya doğal güzellikleri sayesinde bir yıl içerisinde binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Aynı şekilde Avrupa ülkeleri eğitim kalitesi ve dil okulları sebebi ile oldukça yabancı uyruklu insanı ülkelerinde ağırlamaktadır.

Türk vatandaşlarının vizesiz bir şekilde Avrupa ülkelerinin tamamını seyahat edebilmesi mümkün değildir. Avrupa ülkesive birçok Schengen ülkesi umumi pasaportlu Türk vatandaşlarının vizesiz seyahatine izin vermemektedir. Ancak bu durumdan bağımsız seyahat edilebilecek birkaç Avrupa ülkesi bulunmaktadır

Hangi Avrupa ülkeleri vizesiz seyahat edilebilir diyenler için yanıtı şu şekildedir:

  • Arnavutluk
  • Azerbaycan
  • Beyaz Rusya
  • Bosna-Hersek
  • Ermenistan
  • Sırbistan
  • Ukrayna
  • Gürcistan
  • KKTC
  • Karadağ
  • Kosova
  • Makedonya
  • Moldova

Türkiye’ye Hangi Ülkeler Vizesiz Girebilir?

Vize olmayan ülkeler arasında yer alan Türkiye, başka ülkeler ile yaptığı vize anlaşmaları sonucunda bazı ülkelere olan vize kuralını kaldırılmıştır. Türkiye vatandaşının birçok ülkeye vizesiz giremediği gibi Türkiye’ye de girmek için ve seyahat etmek için vize almak gereklidir. Ancak iki ülke arasında yapılan bir vize anlaşması var ise bu sorun ortadan kalmaktadır.

Türkiye’ye hangi ülkeler vizesiz girebilir sorusuna yanıt verilmek gerekir ise Türkiye’ye şu ülkelerin vatandaşları vizesiz girebilmektedir:

  • Samoa
  • Zambiya
  • Bolivya
  • Belize
  • Bosna-Hersek
  • Bahreyn
  • Barbados
  • Botsvana
  • Vanuatu
  • Venezuela
  • Saint Lucia
  • Güney Kore
  • Zimbabve
  • Antigua ve Barbuda
  • Brezilya
  • Fas
  • Fiji
  • Fildişi Sahili
  • Filipinler
  • Guatemala
  • Ekvador
  • Katar
  • Arjantin
  • Arnavutluk
  • Bahamalar
  • Beyaz Rusya
  • Güney Afrika Cumhuriyeti
  • Azerbaycan
  • Dominika
  • Dominik Cumhuriyeti
  • Moldova
  • Gürcistan
  • Haiti
  • Brunei Sultanlığı
  • Palau Cumhuriyeti
  • Honduras
  • Hong Kong
  • İran
  • Britanya Virjin Adaları
  • Moğolistan
  • Seyşeller
  • Singapur
  • Komorlar
  • El Salvador
  • Endonezya
  • Kırgızistan
  • Ermenistan
  • Esvatini
  • Irak
  • Kolombiya
  • Jamaika
  • Kamboçya
  • Karadağ
  • Kosova
  • Laos
  • Sırbistan
  • Kazakistan
  • Meksika
  • Sao Tome ve Principe
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
  • Mauritus
  • Malezya
  • Kuzey Makedonya
  • Tacikistan
  • Sudan
  • Lübnan
  • Madagaskar
  • Makao Özel İdare Bölgesi
  • Şili
  • Özbekistan
  • Saint Kitts ve Nevis Adaları
  • Maldivler
  • Kosta Rika
  • Kuveyt
  • Tayvan
  • Suriye
  • Umman
  • Tonga
  • Trinidad ve Tobago
  • Tunus
  • Tayland
  • Nikaragua
  • Uruguay
  • Peru
  • Ürdün
  • Panama
  • Paraguay
  • Nepal
  • Tuvalu
  • Ukrayna
Vize olmadan yurt dışına çıkılır mı?

Vize olmadan pasaport veya kimlik ile yurt dışına çıkılabilecek ülkeler vardır.

Ukrayna’ya gitmek için kimlik yeterli mi?

Ukrayna’ya gitmek isteyen Türk vatandaşları için kimlik yeterlidir.

Türkiye Schengen mi?

Türkiye, Schengen üyesi değildir.