Fransa Vize Başvuru Formu
FRANSA VİZE BAŞVURU FORMU
Fransa vize başvuru formu vize başvurusunda bulunmak için doldurulması gereken evraklardandır. Bu evraklardaki bilgilerin doğruluğunun araştırılması sebebi ile kişiler bu evraklara bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak yazmalıdır.
Evraklar ile uyuşmayan bir bilgi olması halinde vize başvurusu için süreç olumsuz etkilenebilir.
Fransa konsolosluğu tarafından hazırlanan Fransa vize başvuru formu vize almak için de ilk adım olarak karşınıza çıkar. Fransa konsolosluğu kişi hakkındaki bilgilere bu form sayesinde ulaşabilir.
Bilgiler arasında bir uyuşmazlık bulunması halinde vize başvurusu reddedilir. Bu tür bir sorunla karşılaşmak vize başvurusu sırasında istenmeyen bir durumdur.
Aynı zamanda yanlış beyan bir suç olup ceza almanıza da sebebiyet verebilir. Başvurunun yanmasının yanı sıra tekrar yapacağınız vize başvurunuzda da sıkıntı çıkacak hatta vize almanız zorlaşacaktır. Para cezası da yine yalan beyanda bulunulan kişilere verilen cezalar arasında yer almaktadır.
Uluslar arası prosedürleri yerine getirmek amacıyla doldurulan Fransa vize başvuru formu randevu saatinde diğer bütün belgeler ile beraber teslim edilir.
Fransa vize başvuru formunu doldurmuş ve imzalamış olmak sizin bazı unsurları da kabul ettiğinizi gösterir. Fransa’ya girişiniz Fransa sınır görevlilerin kararına bağlıdır. Vize başvurunuz olumlu geçse dahi ülkeye girişinizi kabul edilmeyebilir. Bu hususların da bilginiz dâhilinde olmasında fayda vardır.
FRANSA VİZE BAŞVURU FORMU DOLDURURKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR
Fransa vize başvuru formunu İngilizce ve Fransızca olarak doldurmanız gerekecektir. Başvuru formunu kesinlikle tükenmez kalem ile doldurunuz. Formda büyük harfler kullanmaya özen gösteriniz. Bilgilerin üzerini çizme ya da karalama gibi işlemlerde bulunmayınız.
Biyometrik fotoğrafınızı belirlenen kutucuğa belirlenen ölçülerde iliştirmenizi yapınız. En alt kısımda bulunan imza bölümünü de tamamladıktan sonra bilgilerinizin doğruluğunu ve yazım hatası olmadığını teyit ediniz. Bu hususlar dikkat edilmesi gereken küçük ama önemli ayrıntılardır.
mzanızın aynı zamanda pasaportunuzda bulunan imza ile aynı olması yetkililerin göz önüne alacakları bir diğer noktadır. İmzalar uyuşmalı ve pasaporttaki imza ile birebir uyuşmalıdır. Bu kurallar Fransa vize başvuru formunda dikkat edilmesi gereken kurallardır.
Fransa konsolosluğu vize başvurusunu ince eleyip sık dokuduğu için bilgilerin eksiksiz ve anlaşılır şekilde olmasına özen göstermekte fayda vardır. En ufak bir tereddüt yetkililerin vize başvurusunu reddetmesine sebebiyet verebilir.
VİZE BAŞVURUSU NE GİBİ DURUMLARDA REDDEDİLİR?
Vize başvurusu yetkilerin ilk belgeleri incelemesiyle başlar. Bu belgelerde bir yanlışlık olması halinde vizeniz reddedilir. Bir daha vize başvurusu yaptığınızda ise bu sorunlar da dikkate alınarak yeniden bir gözden geçirme işlemi yapılır. Fotoğrafın biyometrik ölçülere uygun olmaması halinde ya da bu fotoğraflarda atkı, bere gibi aksesuar kullanımı vizenin reddedilmesine sebep olabilir.
Fotoğrafta yüzünüz açıkça görülmeli ve alnınız kapalı olmamalıdır. Yüz hatlarının iyi görünmediği biyometrik fotoğraflar ret cevabı almanıza sebep olabilir.
Bir diğer nokta ise evraklardaki yanlış bilgiler olabilir sizin bilgilerinize erişilen panelde yer alan bilgiler ile başvuru formunda yer alan bilgiler paralel olmalıdır. Bu tutarsızlık da yine ret cevabı almanıza sebep olabilir. Bu noktalara dikkat ederek vize başvurunuzdan ret cevabını almayı minimuma indirebilirsiniz.
BAŞVURU FORMUNA NEREDEN ULAŞABİLİRSİNİZ?
Vize başvurunuz için gerekli belgeleri tamamladıysanız ve sadece Fransa vize başvuru formunuz kaldıysa bu forma da ulaşmak için Fransa konsolosluklarının resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Resmi sitelerde bütün evraklara ulaşmak mümkündür. Resmi web sitesinin dışında ise Fransa konsolosluklarının kendisinden de bu evraka ulaşmanız mümkün. Bu iki noktayı da atladıysanız danışmanlık yapan vize merkezlerinden yine başvuru formunu elde edebilirsiniz.
VİZE BAŞVURUSU NE KADAR SÜREDE AÇIKLANIR?
Fransa vize başvurusu için öncelikle ne seyahati için gidiyorsanız ona göre belgeler değişmektedir. Bu belgeleri eksiksiz verdiğiniz takdirde 3 ile 15 gün arasında bir cevap alabilirsiniz. Ancak bu süre ek evrak isteme talebinde bulunması haline uzayabilir. Bu süre konsolosluk yetkililerinin çalışma esasına bağlıdır.
Bütün evraklar ikna edici olursa kısa sürede vizenize ulaşabilirsiniz. Ancak eksik evraklar bulunması halinde ya da yetkililerin ek evraklara ihtiyaç duyması halinde bu süre uzayabilir. Yapacağınızın seyahatin türü de vize işlemlerinizin süresini kısaltabilir ya da uzatabilir. Ticari amaçla alınana vizeler daha kısa sürede çıkabilir ya da seyahat tatil vizeleri daha uzun sürede çıkabilir.
VİZENİN RET CEVABI ALMASI HALİNE NE YAPILIR?
Fransa vize başvurunuz ret cevabı almış olabilir. Bu durumda konsolosluk yetkilileri seyahatinizi onaylamamış demektir. Evraklarınızı ve Fransa seyahatinizin sebebini yetersiz bulmuş olabilirler.
Bu aşamada yapmanız gereken bütün evrakları yeniden hazırlayıp yeniden bütün işlemleri sırasıyla yerine getirmek olacaktır. Ancak sıkıntı çıkartacak noktaları en iyi siz bilirsiniz nerede hata yaptıysanız bu noktalara daha dikkat edebilir, düzeltmelerinizi yapabilir ve yeniden vize başvurunuzu konsolosluk yetkilerine sunabilirsiniz
Yeniden vize başvurusu yapmanızın önünde yasal bir engel bulunmamaktadır. Ret almanızın sebebi sizi ikna etmediyse konsolosluğu yasal olarak sorgulayabilirsiniz. Bunun için Fransa mahkemelerine başvurmanız gerekir.
VİZE BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILIR?
Her ülkede olduğu gibi Fransa’nın da bu konuda kuralları bulunmaktadır. Bir ülkeye gitmek için vize almak istiyorsanız o ülkeye neden gideceğinize dair bütün bilgileri eksiksiz olarak vermeniz ve bu seyahat için istenilen evrakları ve bilgileri yetkililere sunmanız gerekir.
Vize başvurusunu seyahat edeceğiniz tarihten önce en geç 15 gün kala yapabilirsiniz. En erken ise 3 ay kala başvuru yapabilirsiniz seyahatinize dair tüm bilgilere yetkililer ulaşmak ve bu değerlendirmeyi yapmak isterler. Seyahatinize 3 aydan daha uzun bir süre varsa vize başvurusu yapamazsınız.
Aynı zamanda seyahatinize 15 günden daha az bir süre kalmışsa da vize başvurusu yapamazsınız. Vize işlemleri için incelemeler ve sonucun bildirilmesi zaten 3 ile 15 gün sürebiliyor. Bu yüzden uçak biletinize 15 günden daha az bir süre kaldıysa vize başvurunuz alınmayabilir.
Fransa Erasmus vizesi için, öğrenci belgesi, hibe belgesi ve rezervasyon belgeleri gerekmektedir. Fransa’da gidilecek olan okuldan onaylı eğitim belgesiyle birlikte finansal destek sağlayacak olan ( burs, eğitim ödeneği) belgeleri de şahsın kendisi ve finsansal sağlayıcının imzasıyla konsolosluğa teslim edilmelidir. Erasmus başvuru formu ve tam doküman transkript şartı bulunur.
Fransa oturma izninizin yenilenmesi için öncellikle oturma izninizin bitmesine 1 ay kala yeniden başvuru yapmalısınız. Oturma izninin uzatılması ve yenilenmesi için koşullarınız, ikamet adresiniz, elektrik, su ve internet faturanız gibi kalıcılığınızı kanıtlayan belgeler gerekir. Fransa’da çalışıyorsanız, işverenin de onaylı belgesini çalışma izninle birlikte vermelisiniz.
Fransa vize başvuru formunu konsolosluk online sitesi üzerinden veya direkt olarak konsolosluktan alabilirsiniz. Formun eksiksiz doldurulası ve el yazısı ile doldurularak konsolosluğa diğer evraklarla birlikte teslim edilmesi şartı bulunmaktadır. Vize başvuru formu teslim edildikten sonra vize mülakatı yapılarak, onay süreci başlatılacaktır.
Fransa’da bulunan OFII ofisi üzerinden yapılacak işlemlerde, vize tipine bağlı olarak aile bireylerinin sayısı, ikamet adresi ve mali durum yeterliliğinin kanıtlandığı belgelerle birlikte başvuru yapılmalıdır. Yasal olarak düzenlenmesi gereken işlemlerde, uzun süreli vize talebinden sonra 1 ay ile 3 ay arasında aile birleşimi işlemlerinin onaylanması sağlanacaktır.
Pasaport fiyatları her yıl yapılan düzenlemelere göre değişir. 1 yıllık pasaport harç bedeli, pasaportun yeşil, gri, siyah ve bordo olmasına göre farklılık göstermektedir. Pasaport en düşük harç bedeli 46 Euro, 60 Euro ve 75 Euor’dur. Harç bedeliyle birlikte randevu günü ve saatinde başvuru işlemleri için merkezde olması gerekmektedir.
Merhaba;
Ben yusuf işliyen 27 yaşındayım 4 tane üniversite bitirdim Yüksek lisans yaptım muhasebe alanında 8 seneye yakın tecrübem var şuan bir firmada muhasebe müdürü olarak çalışmaktayım
Fransa’da yaşamayı çok istiyorum lütfen bana yardımcı ola bilimisiniz.