Fransa Turistik Vize

Fransa Turistik Vize 1 – Fransa konsolos

FRANSA TURİSTİK VİZE

Fransa’ya turistik vize almak isteyen vatandaşlar gerekli evraklarını teslim ederek bu vizeye sahip olabilir.

Turistik vizeye sahip olmak için belirlenen şartlar ve gerekli belgeler sağlandığı takdirde kişi vize sahibi olabilir. Sahip olunan vize çerçevesinde seyahatini tamamlayıp ülkesine dönebilir.

Umuma mahsus pasaport sahibi olan kişiler için Fransa konsolosluğuna yapılacak başvurular konsolosluk tarafından belirlenen belgeleri güncel şekilde teslim etmekle yükümlüdür.

Bu belgeleri yukarıda belirtildiği gibi konsolosluk yetkilileri belirler ve ek evrak isteme talebinde de bulunabilirler.

Konsolosluk yetkilileri gerekli evrakları incelerken belgelerin orijinal yani aslı olmasına da dikkat etmektedir. Fransa turistik vize başvurusu ise konsoloslukların yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri ve vize akredite acenteleri aracılığı ile yapılmaktadır.

28 Avrupa ülkesine geçiş izni verilen schengen vizesi başvuruları doğrudan olarak Fransa konsoloslukları yerine bu vize merkezlerine yapılmaktadır ancak D tipi denilen uzun süreli vize başvuruları konsolosluğa doğrudan yapılabilmektedir. Fransa turistik vizesi almak isteyen herkes bu hususlara dikkat etmelidir.

FRANSA TURİSTİK VİZE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Fransa turistik vize başvurusu için ilk adım schengen başvuru formunu doldurmaktır. Bu adımda formun doğru bilgiler ile doldurulduğuna, gerçek dışı beyan olmadığına ve tüm bilgilerin eksiksiz yer aldığına emin olunması gerekmektedir.

Eksik y ada yanlış bilgiler ile doldurulmuş formlar vize başvurusunun ret cevabı ile sonuçlanmasına neden olabilmektedir.

Schengen vizesi için doldurulan formda yer alan bilgiler süzgeçten geçirilmeli doğruluğu kontrol edilmelidir ve seyahat amacını net belirtmelidir.

Fransa turistik vizesi için başvuru yaparken seyahat tarihlerinin de diğer belgelerde yazan tarihler ile aynı olmasına özen gösterilmelidir.

Fransa konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu vize başvuru merkezlerinden evraklarınızı tam eksiksiz olarak öğrenip bu noktalara yine vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Vize merkezleri başvuruları onaylamak ile yükümlü değildir. Sadece konsolosluğa bu belgeleri iletmek ile yükümlüdür.

Bu sebeple de konsolosluk şahıs hakkında ek evrak isteme talebinde bulunabilir. Bu durumlarda turistik vize talebinde bulunan şahıs ek evrakları istenen tarihte iletmeli ve vizenin hızlı sonuçlanması için bilgileri eksiksiz vermelidir.

FRANSA TURİSTİK VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Fransa turistik vize başvurusunu yapabilmek için evrakların tam ve eksiksiz olarak hazırlanması gerektiği vurgusu yapıldı. Bu evraklar konsolosluğun talebine göre değişebilmekle birlikte genel geçer evraklar şu şekildedir;

  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • Nüfus Cüzdanı
  • Fransa Vize Başvuru Formu
  • Finansal Durumu Beyan Eden Belgeler
  • Fransa Vize Talep Dilekçesi

Genel hazırlanması gereken evraklar bu şekildedir. Vize başvurusunda bulunan şahıs eğer Fransa seyahatinin ardından diğer schengen ülkelerine gitmeyi planlıyor ise bu plana dair tarih ve seyahat detaylarını konsolosluk ile paylaşmalıdır. Paylaşılması gereken evraklar şunlardır;

  1. Fransa Vizesi için başvuru sahibinin son 3 aya ait Maaş Bordrosu,  SGK İşe Giriş Bildirgesi ve 4A Detaylı Hizmet Dökümü. Resmi İzin Yazısı imzalı ve kaşeli olması mecburidir.
  2. Şirketin Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı – Faaliyet Belgesi (son 3 yıl içerisinde alınmış olmalı)
  3. Şirketin Vergi Levhası fotokopisi- son yıla ait vergi beyanı bilgilerini beyan etmelidir.
  4. Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi-şirkette isim ve unvan değişikliği varsa gazete bu bilgileri içermelidir.
  5. İmza Sirküleri fotokopisi- Şirkette imza atma yetkisi olan kişilerin imza yetkisini göstermelidir.

Ek Evrak İstenilen Durumlar

Fransa vize başvuru sırasında konsolosluk şâhısa ait daha detaylı bilgi edinmek üzere ek evrak talebinde bulunabilir. Bu gibi durumlarda istenilen ek evraklar şirket sahibi olan, emekli olan, devlet memuru olan, çiftçi olan, öğrenci olan ve yabancı uyruklu vatandaş olan kişiler için değişmektedir. İstenilen belgelerin konsolosluk istemeden de verilmesi vize sonuçlanmasını hızlandırır ve olumlu sonuç alınması için artı avantaj sağlar. Bu yüzden bu evraklar belgeler ile beraber verilmelidir.

Kişi Şirket Sahibi ise;

  1. Şirketin Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
  2. Şirketin Faaliyet Belgesi – son 3 yıl içerisinde alınmış olmalıdır.
  3. Şirketin Vergi Levhası fotokopisi- son yıla ait vergi beyanı bilgilerini beyan etmelidir.
  4. Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi-şirkette isim ve unvan değişikliği varsa gazete bu bilgileri içermelidir.
  5. İmza Sirküleri fotokopisi- Şirkette imza atma yetkisi olan kişilerin imza yetkisini göstermelidir.
  6. 4B detaylı hizmet dökümü ya da Bağkur Hizmet dökümü
  7. Fransa turistik vize başvurusunda bulunan şirket sahibinin şahsi banka hesap dökümlerini ibraz etmesi gerekmektedir. Araç ruhsatı, tapu, varsa kira gelirlerine ait belgelerin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.

Kişi Emekli ise;

Emekliliğini gösterir belgeler- Banka hesap özeti, emekli maaş cüzdanı, varsa emeklilik kartı fotokopisi.

Kişi Devlet Memuru ise;

Çalışılan kurumun antetli kağıdına ıslak imza ve mühürlü çalışma belgesi ve Görev Kimlik Kartının ön ve arkalı fotokopisi

Kişi Çiftçi ise;

Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi aslı ve fotokopisi.

Kişi Öğrenci ise;

  1. Güncel tarihli  Öğrenci Belgesi aslı ve fotokopisi.
  2. Başvuru sahibinin masrafları bir başkası tarafından karşılanıyor ise (anne, baba, akraba, vb.), o kişiye ait finansal ve mesleki belgeler dosyaya eklenmelidir.

Reşit olmamış (18 yaş altı) ise;

Yasal velisini gösterir belgeler; Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi (Muvaffakatname),

Yabancı Uyruklu Vatandaş ise;

T.C. Oturma ve T.C. Çalışma İzni aslı ve fotokopisi– Oturma İzninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli süresinin bulunması gerekmektedir.

Evraklarda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Evrakları teslim ederken dikkat edilmesi gereken küçük ama önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmesi halinde vize sonucunun olumlu olması kuvvetlenir. Pasaportunuz yırtık olmamalı ve fotoğrafınız da güncel bir biometrik fotoğraf olmalıdır. Diğer belgelerde yer alan bilgiler şâhısı eksiksiz ve hatasız yansıtmalıdır. Fransa konsolosluk yetkilileri açık adres verilmesini zorunlu tutmasa da ülkede seyahat edilecek süre boyunca kalınacak yerin açık adresini görmek ister. Bu hususlara dikkat edilmesinde fayda vardır.

FRANSA TURİSTİK VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Fransa turistik vizesi 3 ile 15 gün içerisinde sonuçlanabilir. Bu süre konsolosluk yetkililerinin ek evrak isteme talebine göre değişebilir. Evrakların eksiksiz olarak konsolosluk yetkilisine ulaştırılması sonucun alınmasını da hızlandırır.

Fransa'da Nasıl Çalışabilirim?

Fransa’da çalışmak için öncellikle yüksek meslek gruplarına ve Fransızca bilmeye ihtiyaç vardır. Fransa’da çalışmak için kendi meslek alanınızla ilgili başvuru işlemlerinizi başlatmanız, tabi öncesinde konsolosluktan uzun vadeli çalışma talepli vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Vize işlemlerinden sonra meslek grubunuza göre çalışma işlemlerinin başlatılması ve kabul edilmesi gerekmekte, çalışma sözleşmesi ile çalışma izni alınması şart koşulmaktadır.

Fransa Transit Vize İstiyor Mu?

Türkiye’den yapılan başvuru işlemlerinde Fransa transit geçişler için kısa dönemli transit vize talep etmektedir. Vize başvurusunun geçersiz olduğu ülkeler, AB ülkelerine ve schengen ülkelerine dahil olan ülke vatandaşlarıdır. Türkiye’den transit geçişler için konsolosluğa bilgi verilmeli, gidiş ve dönüş tarihleri de bildirilmelidir.

Fransa Vize Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Fransa vize başvuruları 2021 yılında başlatılmış, covid 19 etkisi nedeniyle yeni koşullara yer verilmiştir. Vize başvuru işlemleri direkt olarak Fransa konsolosluğu üzerinden yapılmalı, eksiksiz evrak listesi ve biyometik fotoğrafla birlikte konsolosluğa gidilmelidir. Şahsen başvuru yapılması ve randevu gün ve saatinde olunması önemlidir.

Fransa'da Kagit Alma Yollari?

Fransa’dan onaylı belge almak için pasaportun aslına, uluslararası geçerli nüfus kayıt örneğine, aile cüzdanı fotokopisine, sağlık raporu ve noter onaylı Fransızca diline çevirilmiş belgelere ihtiyaç bulunmaktadır. Fransa vize işlemleri için konsolosluktan bilgi alınmalı, vize merkezi ile irtibat kurularak kısa zamanda işlemler hakkında detaylara dikkat edilmelidir.

Fransiz Vatandasi İle Türkiye'de Evlilik

Fransız vatandaşıyla Türkiye’de evlenmek için öncelikle Türkiye dış işleri bürosundan evlilik talebinde bulunulmalıdır. Fransız vatandaş belgeleriyle birlikte  başvuru işlemlerini yaparak, yerleşmek için oturma izni talebinde de bulunur. Fransız vatandaşı olduğunu gösteren evraklar ve Türkiye’deki geçim kaynakları da belirtilmelidir.

Fransa Turistik Vize Soruları

Fransa Konsolosluğu Turistik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa’ya Turistik bir geziye gidebilmek için öncelikle Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Vize’nin süresine göre ücreti ve tipi değişmektedir. Gerekli belgeleri topladıktan sonra telefon hattı veya mail kullanarak Fransa Konsolosluğu ile iletişim kurabilirsiniz.

1 cevap

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir