Fransa Transit Vize

Fransa Transit Vize 1 – Fransa konsolos

FRANSA TRANSİT VİZE

Fransa’dan transit vize almak için başvuruda bulunan vatandaşlar belirtilen bütün evrakları konsolosluklara teslim etmekle yükümlüdür.

Bu evraklarda belirtilen bilgilerin doğruluğu vize alırken sorun yaşanmaması açısından mühimdir. Umuma mahsus pasaport sahibi olan her vatandaş Fransa’ya giderken transit vize başvurusunda bulunmalıdır.

Bu başvuruda istenilen belgelerde seyahatini ilişkin her bilgiye konsolosluk yetkilileri ulaşmak isteyecektir. Bu sebeple de transit vize almak isteyen kişiler evraklarını istenilen düzeyde eksiksiz olarak teslim etmek zorundadır.

Bu evraklara ek olarak konsolosluk yetkilileri tarafından evrak istenebilir. Sürecin uzamaması açısından evrakların önceden hazırlanması ve yetkililerin evrak talebini beklemeden teslim edilmesi daha olumlu bir sonuç verecektir.

Olumsuz sonuç alınması halinde vize başvurusu yeniden yapılmalı ve bütün evraklar yeniden gözden geçirilmelidir. Evrakların en az 3 aylık güncel bilgilere sahip olası gerektiğini de göz ardı etmemekte fayda olacaktır.

FRANSA TRANSİT VİZE BAŞVURU EVRAKLARI

Fransa transit vize başvuru evraklarını hazırlamak bir süreç gerektirmektedir. Bu sebeple de seyahate çok az bir süre kala bu evrakları tamamlamış olmak gerekmektedir.

Bilgilerin güncel olması gerekliliği de konsolosluk yetkilileri tarafından istenen şartlar arasında yer almaktadır. Randevu tarihine kadar geçen sürede aşağıda belirtilen bütün evrakların doğru, eksiksiz ve güncel biçimde doldurulması zorunludur.

Pasaport

Biometrik Fotoğraf

Fransa Vize Başvuru Formu

Seyahat amacını ve gidilecek ülkeyi destekleyen bilgi belgeleri

Sağlık sigortası

Yukarıda belirtilen bütün evraklar schengen vizesinde belirtilen şartlar dahil olmak üzere hazırlanmalıdır. Bu evrakları hazırlarken diğer vizeler için hazırlanan evraklar aynı geçerliliğe sahiptir.

Fransa transit vize başvurusunda bulunacak kişiler bu evraklarını hazırlayıp randevu tarihinde Fransa Konsolosluk yetkililerine ya da Fransa Büyükelçilik yetkililerine teslim edilmelidir.

Yetkililer gerekli gördüğü taktirde ek evrak isteme talebinde bulunabilir. Bu sebeple bütün evrakları detaylı olarak incelemek Fransa transit vize başvurusu yapacak kişiler için önemlidir.

Fransa transit vize başvuru evrakları;

  1. Fransa Schengen Vize başvuru formu (Eksiksiz bir şekilde doldurularak imzalanmalıdır)
  2. 2 adet biometrik fotoğraf (35×45 mm boyutunda, arka fonu beyaz, son 3 ay içinde çekilmiş, baş düz ve yüz objektife bakmalı, yüzün boyutu çenenin altından alına kadar (saçlar dahil) 30 ile 36 mm arasında olmalı.)
  3. Pasaport (10 yıldan eski olmamalı, 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 6 aydan fazladan geçerlilik süresi olmalı. Varsa geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da ibraz edilmelidir.)
  4. Uçak rezervasyonu (Seyahat edecek kişinin adına düzenlenmiş olup, başvuru evraklarında bulunan bilgileri desteklemelidir)
  5. Pasaportunuzun işlem görmüş sayfalarının fotokopisi
  6. Varsa reşit olmayan çocuklar için anne, baba ve noter onaylı muvafakatname
  7. Belirli bir geliri bulunmayanlar (öğrenci, ev hanımı) için sponsor olacak kişinin ıslak imzalı ve masraflarının kendisi tarafından karşılanacağına dair beyan bulunan dilekçe
  8. Reşit olmayan çocuklar için muvakatname aslı ve fotokopisi, çocuklar için ayrı ayrı doldurulmuş vize başvuru formu
  9. Seyahat sağlık sigortası (Tüm seyahat süresini, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsamalı, 30.000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır.)

FRANSA TİRANSİT VİZE ÇEŞİTLERİ

Fransa transit vize çeşitleri iki türlü bulunmaktadır. Fransa’ya seyahat amacı vize başvurusu sırasında konsolosluk yetkililerine bildirilmesi gereken noktalardır.

Bu yüzden de transit vize almak isteyen şahıslar bunu vize başvurusunda belirtmelidir. Bu sayede vize alma durumu kolaylaşabilir. Seyahatin bütün amacı ve nedeni başvuru sırasında konsolosluk yetkilisi tarafından vize başvurusu yapan kişiye yöneltilen sorular arasında yer alır.

Bazı durumlarda konsolosluk yetkilisi kişiyi şahsen görüşmeye çağırır ve seyahatine ilişkin sorular sorarak birebir cevap almak isteyebilir. Transit vize kısa süreli bir vize türüdür. Seyahat sırasında 3. Bir ülkeye uğranılacak ise transit vize alınması gerekmektedir. Aynı zamanda yolculuğa başka bir ülke üzerinden aktarma yapılarak gidilecekse yine transit vize alınması gerekmektedir. İki tür transit vize çeşidi bulunmaktadır;

Havaalanı Transit Vizesi

Üçüncü bir ülkeye gidilecek ve bu ülkeye yolculuk Fransa üzerinden aktarma yapılarak gidilecek ise bu durumda havaalanı transit vizesi alınmalıdır. Bu vize türünde uluslar arası transit alanı dışına çıkılması yasaktır ve pasaport kontrolüne girilmez. Çok büyük havalimanlarında bu vize türüne rastlanılır.

Charles de Gaulle uluslar arası havaalanı büyük bir havaalanıdır uluslar arası transit alanını terk etmeden uçuş yapılabilir. Fransa transit vizesi alan kişiler için iki tür olan transit vizenin havaalanı transit vizesi bu şekildedir.

Schengen Bölgesine Giriş Yapılmasını Gerektiren Transit Yolculuk Vizesi

Yukarıda belirtildiği gibi üçüncü bir ülkeye gidilecekse schengen bölgesi dâhilinde en az 2 defa aktarma yapılacak ve ilk aktarmanın Fransa’da bir havaalanında olması durumunda schengen vizesi almak gerekecektir. Alınacak vizenin seyahat yapacağınız bütün ülkelerde geçmesi gerekmektedir. Bu da 28 ülkenin dâhil olduğu schengen vizesi ile mümkündür.

KİMLERİN FRANSA TRANSİT VİZESİ ALMASINA GEREK YOKTUR?

Seyahatinizin 30 gün öncesinde vize için başvurunuzu yapmış olmanız gerekmektedir. Bu süreçte vize başvurusunun incelenmesi ve sonuçlanması seyahat tarihine kadar tamamlanacaktır. Bundan daha az bir süre kaldıysa seyahatin yapılması sorun çıkartabilir. Fransa transit vize başvurusu yapılmasına gerek olmayan durumlar da vardır. Bu durumlar ise şöyledir;

  1. Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi pasaportu olan hususi ve diplomatik pasaportuna sahip kişiler
  2. Schengen vizesi yahut Schengen ülkesine ait oturma izni olanlar
  3. Andorra, Kanada, Japonya, Monaco, San Marino ve ABD oturum iznine sahip olanlar
  4. Avrupa Birliği vatandaşı olarak serbest dolaşım hakkında sahip akrabası olan kişiler Fransa transit vize işlemlerinden muaftırlar.

Seyahat yapacak olan kişi yukarıdaki şartları karşılamıyor ise kesinlikle Fransa transit vize başvurusunu seyahat zamanından önce yapmalıdır. Transit vizesinin alınması halinde yukarıda belirtilen şekilde transit vizesini kullanabilir.

Fransa'da Oturum İzni Nasıl Alınır?

Fransa’dan oturma izni almak için öncelikle D tipi uzun vadeli vize başvurunuzun konsolosluk tarafından kabul edilmiş olması gerekmektedir. Fransa’ya gittikten sonra göçmenler dairesine giderek, Fransa’da 6 aylık oturma izni alabilirsiniz. Oturma izni talebi için geliriniz, ikamet adresiniz ve kalma nedeninizi belirten belgeler yanınızda bulunmalıdır.

Ankara Fransa Konsolosluğu Aile Birleşimi

Ankara’dan vize başvurusu için vize merkezi işlemlerinden yararlanabilirsiniz. Fransa konsolosluğu için randevu sistemi üzerinden başvuru talebinizi başlatmanız, konsolosluktan alacağınız aile birleşimi vizesi formunu eksiksiz doldurmanız gerekir. Aile birleşimi için mali yeterliliğinizi de kanıtlamanız şartı vardır.

Vize Randevu

Vize randevu işlemleri için konsolosluk resmi web sitesi online işlemler bölümünden hızlı bir şekilde işlem yapabilirsiniz. Vize işlemleri için belgeleriniz ve evraklarınız eksiksiz olmalı ve randevu günü konsoloslukta  bulunulmalıdır. Vize başvurusu aşamalarınızı kolaylaştırmak için vize merkezinden de destek alarak işlemlerin kısa zamanda tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.

Fransa'da Kaçak Göçmenlere Mujde 2021

Fransa’da kaçak bulunan göçmenlerin belirli ücret karşılığında göçmenler dairesine giderek başvuru işlemleri yapmasına izin verilmiştir. Göçmenlerin geldikleri ülke ve kaldıkları süreyle ilgili yapılan incelemeler sonucunda Fransa’da iltica hakkından yararlanmaları sağlanacaktır.

Fransa Aile Ziyareti Vizesi

Fransa aile ziyareti vize işlemleri için Fransa konsolosluğuna başvuru yapılmalıdır. Aile ziyareti vize formunun eksiksiz doldurulması ve 90 günlük vize veya 180 günlük vize talebinde bulunulması gerekmektedir. Vize işlemlerinin tamamlanması için konsolsoluğun onay sürecini başlatması ve vize adayına gidiş dönüş dönemini de gösteren vize onayını vermesi şartı bulunmaktadır.

1 cevap
  1. Ercan sancak
    Ercan sancak says:

    Günaydın ..ben turistik seyahat için Küba ya gideceğim uçak biletim Paris aktarmalı yaklaşık olarak 7.8 saat Paris’te aktarma için beklemem gerekiyor bunun için transit vize almam gerekiyor mu …teşekkür ederim

    Cevapla

Trackbacks & Pingbacks

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir