Fransa Ticari Vize
Fransa Ticari Vize
Fransa’ya seyahat edecek Umuma mahsus pasaport sahibi her vatandaş vize başvurusu sırasında Fransa konsolosluğuna vize için gerekli olan bütün bilgileri ve belgeleri sunmalıdır. Bu belgeler tamamen doğru ve güncel olmalıdır. Bu evraklar yapacağınız seyahat amacına göre değişiklik göstermektedir.
Ticari seyahat için de Fransa vize başvurusu yapacak kişiler bu seyahat amacına uygun olarak başvuru belgelerini hazırlamalıdır. Fransa turistik vizesi, Fransa ticari vizesi, Fransa ziyaretçi vizesi başvuru sırasında değişik belgeler istenen seyahat çeşitleridir. Fransa ticari vize başvurusu için de diğerlerinde olduğu gibi evraklar istenmektedir.
Bütün evrakların listesini ve nasıl hazırlanması gerektiğine ilişkin bilgileri yazımızda vereceğiz. Bu belgeler Fransa ticari vize başvurusu için istenilen belgelerdir. Bu evraklara ek olarak konsolosluk yetkilileri belge isteyebilir. Konsolosluk daha fazla bilgi sahibi olmak isteyebilir. Bu durumda ek evraklar istenildiği gibi hazırlanıp zamanında teslim edilebilir.
FRANSA TİCARİ VİZESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR
Fransa ticari vizesi için gerekli evraklar diğer vize başvurularında olduğu gibi pasaport, biyometrik fotoğraf gibi maddelerden oluşuyor. Bu evraklara ek olarak ise bazı finansal durumları gösteren belgeler de istenmektedir. Bu belgeler sizin seyahatinizin ticari olduğunu kanıtlar nitelikte olmalıdır. Konsolosluk yetkilileri ticari vizenizi finansal kaynaklarınıza göre onaylar. Bu incelemelerde gerekli banka bilgilerine de ulaşılır. Gerekli olan diğer belgelerin tam listesi ise şöyledir;
Pasaport
Biyometrik fotoğraf
Fransa vize başvuru formu
Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Fransa Ticari Vize Talep Dilekçesi
Fransa Ticari Vize Davetiyesi
Finansal Durumunu Beyan Eden Belgeler
İş ve Mesleki Duruma Ait Belgeleri
PASAPORT VE FOTOĞRAF NASIL OLMALI?
Pasaportunuz yırtık, deforme olmamalıdır. 10 yıldan eski pasaportlar da bu aşamada kabul edilmez. Pasaportunuzda en az iki boş sayfa bulunmalıdır. Ticari vize için pasaportta bulunması gereken noktalar bunlardır. Pasaportunuzda bulunması gereken noktalardan biri de ticari vizenizi alabilmek için ticari seyahatinizin bitiminden itibaren 3 ay yine geçerlilik süresi bulunmalıdır.
Belgeler arasında pasaporttan sonra fotoğraf için de uyulması gereken noktaları belirtmekte fayda var. Biometrik fotoğrafınızın kesinlikle daha önce vize başvurusunda kullanılmamış olması gerekir. Güncel bir fotoğraf olması da aranan nitelikler arasındadır.
35mm x 45mm ölçülerinde olması gerekmektedir.
Arka fonunun beyaz olması da biometrik fotoğraflarda olması gereken hususlardandır.
2 adet fotoğraf başvuru için yeterli olacaktır. Ticari vize başvuru formunu da yine Fransızca ya da İngilizce olarak bilgileri eksiksiz doldurup teslim etmelisiniz. Başvuru formunun sonunda yer alan imza alanını da doldurmayı ihmal etmeyiniz.
FRANSA TİCARİ VİZE TALEP DİLEKÇESİ NASIL OLMALI?
Fransa ticari vizesi başvuru yapılırken hazırlanması gereken belgelerden birisi de nüfus kağıt örneğidir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinde yer alması gereken noktalar ise güncel tarihli olması, aile bireylerini ve ikamet etmekte olunan adresin yazılmasıdır. Fransa ticari vize talep dilekçesi belgeler arasında bulunması gereken evraklar arasındadır.
Vize almak isteyen vatandaşın vize talebini ileten bir dilekçedir. Kişinin bağlı bulunduğu kurum ya da kuruluşun yetkilisi tarafından Fransa konsolosluğuna ya da Fransa büyükelçiliğine hitaben yazılır. İmzalı ve kaşeli olması da zorunludur.
Fransa ticari vize talebinde bulunan kişiler schengen vizesi sahibi olacaklardır. Bu seyahatleri sonrasında gideceklerse gidecekleri diğer schengen ülkeleri bu dilekçede bildirmeleri gerekmektedir. Diğer ülkelere dair tarih, otel ve rezervasyon bilgilerini paylaşmak gerekmektedir.
SEYAHAT DAVETİYESİ NASIL YAZILIR?
Belgeler arasında yer alması gereken evraklardan birisi de Fransa konsolosluğuna hitaben Fransız şirketin yetkilisi tarafından İngilizce ve Fransızca davetiye yazılmalıdır. Bu belgenin bulunması zorunlu değildir ancak bulunması vize sürecini daha hızlandıracak ve olumlu sonuç almayı destekleyecektir.
Davet edilen kişinin tüm bilgileri, yakınlık derecesi, seyahatin nedeni, süresi, varsa sponsoru yer almalıdır. Bu bilgilere ek olarak Fransa’yı ne zaman terk edeceği de bu davetiyede bulunması gereken bilgiler arasında yer almalıdır.
Bu bilgilere ek olarak davetiyede davet eden kişinin şirketteki pozisyonu, bütün bilgileri, kimlik fotokopisi de yer almalıdır. Şirket bilgileri de yine bulunması gereken zorunlu bilgiler arasında yer almaktadır. Davetiyenin aslı ve mail çıktısı kabul edilmektedir. Bir fuar veya konferansa gidiliyorsa bu etkinliğe ilişkin belgeler de sunulmalıdır.
FRANSA VİZESİ ALMAK İÇİN FİNANSAL DURUM BELGELERİ
Fransa ticari vize başvurusu sırasında istenilen belgeler arasında finansal durumunu beyan eden belgelerde yer almalıdır. Fransa konsolosluğu ülkesine gidecek olan kişinin ülkeye gidip gelebilecek kadar finansa sahip olduğuna dair bir belge görmek ister.
Son 3 aylık banka dökümünü bu belge ile sunmak gerekir. Bankanın ıslak imza ve kaşesi ile banka hesabında bulunan para miktarı teyit edilir.
Bu miktar Fransa’da geçireceği her gün için 120 Euro’luk tutarı karşılayacak şekilde olmalıdır.
Maaş bordrosu bağlı bulunan kurum tarafından ıslak imzalı ve kaşeli olarak son 3 ayı gösterir şekilde sunulmalıdır. Türkiye veya Avrupa’da bulunan gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira geliri belgelerini de sunmak vize alımını daha kolay hale getirmektedir.
İŞ VE MESLEKİ DURUMA AİT BELGELER
Fransa ticari vize başvurusu yapan kişi bağlı olduğu kuruma ya da şirkete bağlı olduğunu gösteren belgeyi de sunmakla yükümlüdür. SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü bu belgeler arasında bulunması gerekir.
Vize başvurusu yapan kişi çalışan ise bağlı olduğu kurumun yetkilisinden görev belgesi, izin yazısını Fransa konsolosluğuna hitaben yazmalıdır.
Başvuru sahibinin görevi, maaşı, seyahat tarihlerini açıklayan ve dönüşünde işine devam edeceğine ilişkin ibrazı belirten bir metin olmalıdır. Bunlara ek olarak da seyahatin kim tarafından finanse edileceği bilgisi de bu belgeler arasında yer almalıdır.
YAPILAN İŞLERE GÖRE SUNULACAK BELGELER
ÇİFTÇİLER İÇİN; Fransa ticari vizesi almak isteyen çitçiler için sunulması gereken belgeler arasında yukarıda belirtilen belgelere ek olarak bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi aslı ve fotokopisi yer almalıdır.
AVUKAT, DOKTOR, ECZACI, DİŞ HEKİMİ, MÜHENDİS İÇİN; bu meslekteki kişiler için yukarıda belirtilen belgelere ek olarak verilmesi istene belgeler kayıtlı olduğu mesleğe ait oda kaydı ya da meslek kimlik kartı belgeler arasında yer almak zorundadır.
YABANCI UYRUKLU KİŞİLER İÇİN; Türkiye’de oturma ve çalışma izni gösteren aslı ve fotokopisi bulunmalıdır. Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir. Seyahat dönüşünden sonra da yine en az 3 ay Türkiye’de oturma izninin bulunması gerekir.
ŞİRKETE AİT BELGELER; eğer Fransa ticari vizesi almak isteyen kişi bir şirket sahibi ise kendi şirketinin ya da bağlı bulunduğu şirketin ticaret ve sanayi odası kaydı, faaliyet belgesi belgeler arasında bulunmalıdır. Şirkete ait vergi levhası fotokopisi ve son yıla ait vergi beyanı bilgileri de bulunmalıdır. İmza Sirküleri fotokopisi ve şirkette imza atma yetkisi olan kişilerin imza yetkisini göstermelidir.
SEYAHAT İÇERİĞİNİ DESTEKLEYEN BELGELER VE SAĞLIK SİGORTASI
Fransa ticari vize başvurusu yapmak isteyen kişiler seyahat içeriğini destekleyen belgeleri de konsolosluğa sunmalıdır. Ulaşım ve konaklama planını gösteren bilgileri sunmak önemlidir. Uçak rezervasyonu ya da özel araç kullanılacak ise araç ruhsatı, seyahat tarihlerini kapsayan yeşil sigorta ve uluslar arası ehliyet ibrazı zorunludur. Kalacağınız otel ya da evin açık adresini de belirtmeniz istenmektedir. Seyahat sağlık sigortası acil durumda hastane bakım masraflarını kapsayan 30.000 Euro’luk seyahat sağlık sigortası bulunmalıdır.
Fransa 2021 yılında ülke politikası ve vize anlaşmalarında yenilikler yapmıştır. İşsizlik sigortası reformu, küçük emeli aylıkları ve aile katkısı gelir tablosuna göre 2023 yılında vergi mükellelerine göre yerel düzenlemeler yapacaktır. İslami din ve örgütlenme üzerine de eşitlikçi bir yaklaşım uygulamaya geçecektir.
Fransa işçi vizesi için öncellikle Fransa konsolosluğundan çalışma vizesi başvurusu yapılması şartı vardır. Meslek grubunun belirtilmesi, gri pasaport ile başvuru yapılması, Fransız işverenden alınan sözleşme ile birlikte konsolosluk onay süreci başlatılması gerekmektedir. İşçi vizesi alarak, Fransa’da oturma izniyle birlikte çalışma şartlarına uygunluk kabul edilir.
Fransa’dan ev almak için öncellikle Fransa’da uzun süreli vize talebinizin onay görmesi gerekir. Fransa konsolosluğuna gidere, 90 günlük ve 180 günlük vize başvuru işlemlerinizi başlatmalı, daha sonra oturma izni alarak, Fransa’da alacağınız evin göç ve entegrasyon ofisi üzerinden değerlendirilmesini sağlamalısınız.
Fransa vatandaşı olmak için dil yeterliliği ve kültürel yeterlilik koşullarının yerine getirilmesi gerekmektedir. Fransa’da aralıksız 5 yıl boyunca ikamet edildiğini gösteren belge, çalışma ve ikamet adreslerinin de göçmenler bürosuna bildirilmesi şartları bulunmaktadır. Vatandaşlık talebi için mali durum ve 5 yıllık süreç takip edilerek, herhangi bir suça karışmamış olmanız da önemlidir.
Fransa konsolosluğundan randevu almak için online sistemden yararlanabilirsiniz. Başvuru işlemlerinizi yaparken, uluslararası alanda kabul gören belgelerin ve evrakların fotokopileri ve aslı konsolosluğa getirilerek, evlilik işlemleri için süreç başlatılmalıdır. Evlilik için ikamet adresi, evlilik tarihi ve tarafların mali durum bilgilendirmesi yapması gerekmektedir.
Trackbacks & Pingbacks
[…] FRANSA TİCARİ VİZE […]
[…] FRANSA TİCARİ VİZE […]
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!