Fransa Şoför Vizesi

Fransa Şoför Vizesi 1 – Fransa konsolos

FRANSA ŞOFÖR VİZESİ

Fransa şoför vizesi Türkiye’de bulunan kayıtlı araçlar ile Fransa’ya yolcu taşıma amaçlı ya da ticari amaçlı ürün taşıma ve aynı zamanda da nakliyat amaçlı seyahatlere çıkan şahısların alması gereken vize türüdür.

Fransa şoför vizesine sahip olunması için vize başvurusunda bulunan şahısın ve bağlı olduğu şirketin evraklarını hazırlaması konsolosluk yetkililerine gereken zamanda vermesi gerekmektedir.

Şoför vizesi için başvuru yapacak olan şahısın pasaportunun vize bitiş tarihi itibariyle en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Bu durumlarda vize başvurusu kabul edilmektedir.

Bu durumları sağlayan şahıslar Fransa şoför vizesi başvurusu yapabilirler. Evraklarını eksiksiz ve zamanında teslim eden şahısların başvuruda bulunan bilgileri de kabul ettiği sayılır. Bu sebeple başvuru bilgilerinde kesinlikle yanlış bilginin yer almamasına özen göstermekte fayda vardır.

FRANSA ŞOFÖR VİZESİ İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

Fransa şoför vizesi için gerekli olan evraklar diğer vize başvurularında bulunan evraklar ile benzerlik taşıyor. Bunlara ek olarak Fransız konsoloslukları bazı ekstra evrak isteminde bulunabiliyor. Bu evraklar da yine hazırlanmasında sıkıntı çıkmayacak, vize alımını kolaylaştıracak evraklardır.

Şahıs bu evrakları doğru biçimde hazır edip konsolosluk yetkililerine sunduğu takdirde şoför vizesi başvurusu olumlu sonuçlanabilir. Bu yüzden seyahatin amacına uygun evrak hazırlama işlemi gerçekleştirilmelidir.

Pasaport, fotoğraf, vize başvuru formu gibi evraklara ek olarak Fransa şoför vizesi için gerekli olan evraklara ek olarak bağlı bulunan şirketten de evraklar istenmektedir. Bu evrakların orijinali yani aslı konsolosluk yetkilisi tarafından istenebilir. Bu gibi durumlarda şahıslar vize başvururlarına aslı istenen evraklar ile gitmelidir.

  • Pasaport
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Fransa vize başvuru formu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Sürücü belgesi
  • C2 belgesi
  • Teminat yazısı
  • Sürücülerin listesi
  • Sosyal güvenlik evrakları
  • Firmanın Ticaret odası kaydı
  • Davet mektubu

Evrakların Hazırlanmasında Dikkat Edilecek Noktalar

Fransa şoför vizesi başvurusunda hazırlanan evrakların istenildiği gibi olması önemlidir. Bu anlamda vize başvurusunun olumlu sonuç alması için evrakların hazırlanmasında dikkat edilecek hususlara özen göstermek gerekmektedir. İlk olarak hazırlanan evrak olan pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay süreyle geçerli olması gerekmektedir. Aynı zamanda 2 adet boş sayfa da pasaportta bulunması gereken hususlardır.

Teslim edilecek olan evraklardan fotoğrafı hazırlarken de fotoğrafın biyometrik fotoğraf kurallarına uygun olması gerekir ve güncel bir fotoğraf olmasına özen gösterilmelidir. Kişinin güncel halini yansıtması şarttır. Geçerli tarihli beynelmilel ehliyet bu evraklar içerisinde bulunması gereken evraklardandır.

Eğer şirket Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) üyesi ise bu kurum tarafından verilen teminat yazısı ve şirketin kendisine ait teminat yazısı da bulunmalıdır. Sürücünün işe giriş bildirgesi (SGK kaydı) ve SGK hizmet dökümü. Buna ek olarak önceden yapılan SGK ödemeler listesi konsolosluk yetkililerine verilmesi gereken evraklar arasındadır.

Bu evraklara ek olarak davet mektubu da konsolosluk yetkilileri tarafından istenen belgeler arasında yer almaktadır. Avrupa Birliği’ndeki şirketten alınacak davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi davet mektubu olarak yer almalıdır.

C2 Belgesi Nedir Nasıl Hazırlanılır?

Genel tanımı ile ihracat izni belgesidir. Fransa şoför vizesi almak isteyen şahıslar c2 belgesini konsolosluk yetkililerine sunmalıdır. Araç ile ürün, mal taşıma işi yapacak olan şahıslar bu belgeyi gerekli yerlerden alabilir. Gerekli şartları taşıması da bu belgeyi almak için de evrak hazırlaması gerekmektedir.

Uluslar arası eşya taşımacılığı için gereken izin belgesidir. Konsolosluk yetkilileri şoförlük vize başvurusunda bu belgeyi evraklar içerisinde görmek isteyecektir.

FRANSA ŞOFÖR VİZESİ BAŞVURUSUNDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Fransa şoför vizesi başvurusunda bulunmak için gereken evraklar hazırlandığı zaman asılları istenen evraklar konsolosluk yetkililerine sunulmalıdır. Bu belgelerde güncellik önemlidir. Vize başvurusu yapacak olan kişiler buna dikkat etmelidir. Bu belgelere ek olarak belge isteminde bulunabilinir. Bu gibi durumlara da hazırlıklı olmak gerekmektedir. Eksik evraklar ile yapılan başvurular reddedilmektedir.

Aynı zamanda belgelerde doğruluğu ispatlanmayan bilgiler de vize başvurusunun geçersiz olmasına neden olabilir. Bütün evraklardaki bilgiler birbiri ile tutarlı olmalıdır. Yalan beyanlar da vize başvurusunun reddedilmesine sebep olabilir. Konsolosluk yetkilileri Fransa şoför vizesi başvurusunda bulunan kişileri karşılıklı mülakata çağırabilir. Vize başvurusunda bulunan şahıslar bu durumlara karşı hazırlıklı olmalı ve kendilerini bu durumlara hazırlamalıdır.

FRANSA ŞOFÖR VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR ÜCRETİ NEDİR?

Fransa vize şoför vizesi 7 ile 10 gün içerisinde çıkabilir. Bu süre yetkililerin ek evrak isteme talebine göre değişebilir. Konsolosluk yetkililerinin izinli günleri hariç bu süre geçerlidir. Tatil günleri bu günler içerisinde sayılmamaktadır. Yukarıda belirtilen sebepler ile belgelere ek olarak evrak istemi bulunulduğunda süre 10 günün üzerine çıkabilir.

Vize ücreti ise seyahat amacına göre değiştiğinden dolayı bu başvuru türü için gereken ücret talebi bilinmemektedir. Sadece kişi belirtilen evrakları hazırlamalı ve zamanında teslim etmelidir.

Fransa’ya ticari amaçlı ya da yolcu taşıma ve ürün taşıma amaçlı Fransa şoför vizesi başvurusu yukarıda belirtilen unsurlar çerçevesinde kabul edilmekte olup bu durumlar sağlandığı takdirde Fransa Konsolosluk yetkilileri ve Fransa Büyükelçilikleri tarafından başvuru yapan şahıslara verilmektedir.

Fransız Vatandaşı Nasıl Olunur?

Fransız vatandaşı olmak için Fransa’da en az 5 yıl ikamet etmiş olmanız, oturma ve çalışma izinlerinizle birlikte yasal yollarla işlemler yapmanız gerekir. Dil yeterliliği ve Fransa’da yaşam için kültürel yeterlilik kurallarına dikkat edilmektedir. Aynı zamanda vatandaşlık almak için Fransa hükümeti belirli miktarda mali gelir koşulu sunmaktadır.

Fransa Konsolosluğu Ankara Randevu Alma

Fransa konsolosluğu randevu sistemine giriş yaparak, T.C vatandaşı veya yabancı uyruklu vatandaş olarak randevu alabilirsiniz. Vize başvuru işlemleriniz için evraklarınızı düzenlemeniz, rezervasyon belgelerinizle birlikte Ankara konsolosluğuna belirlenen gün ve tarihte başvuru yapmanız önemlidir. Vize işlemleri için online sistem üzerinden form doldurabilirsiniz.

Fransa Vatandaşı İle Türkiye'de Evlilik

Fransa vatandaşının Türkiye’de evlenmesi için Fransa belediyesinden alınan yeni tarihli evlenme kayıt belgesine, çiftin nüfus cüzdanına ve uluslararası geçerli evlilik onayına ihtiyaçları vardır. TC dışişleri şartnamesinde, eşlerden istenen belgeler eksiksiz olarak teslim edilmelidir.

Yesil Pasaport Fransaz

Yeşil pasaport sahipleri Fransa’ya vizesiz olarak 90 günlük ve 180 günlük yolculuk yapabilmektedir. Vize başvuru işlemleri yapacak olan pasaport sahipleri bordo kullanım hakkı bulunandır. Siyah ve gri pasaport sahiplerinin de konsolosluk üzerinden vize başvurusu yapmadan kısa süreli ve uzun süreli vizesiz geçiş hakkı bulunmaktadır.

Fransada Calisma İzni

Fransa’da çalışma izni için Türkiye’den D tipi uzun süreli vize başvurusu çalışma vizesi olarak alınmalıdır. Fransa’da ikamet ederken yapılacak başvuru işlemlerinde, göçmenler bürosuna giderek, çalışma izni başvurusu yapılması, işyeri ve işveren ile ilgili bütün evrakların düzenlenmesi önemlidir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir