Fransa Resmi Tatil Günleri
RESMİ TATİL GÜNLERİ
Fransa Konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği’nde resmi tatil günleri belirli günleri kapsamaktadır. Fransa’nın ve Türkiye’nin resmi tatil günlerine göre Konsolosluk ve Büyükelçilik binaları kapalı konumda bulunabilir.
Bu sebeple bu tarihlerde kesinlikle vize başvurusu dâhil pasaport işlemleri gibi hiçbir işlem değerlendirmeye alınamaz. Fransa Konsolosluğu’na ya da Fransa Büyükelçiliği’ne vize başvurusunda bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de oturumu bulunan yabancı ülke vatandaşları ile Fransa Konsolosluğu’na konsolosluk işlemleri için başvuruda bulunması gereken Fransa vatandaşları işlemlerini Fransa Konsolosluğu resmi tatil günlerini dikkate alarak planlamalıdır. Bu resmi tatil günleri şöyledir;
1.01.2019 Yeni Yıl Tatili
1.04.2019 Fransa’da Paskalya Tatili
1.05.2019 İşçi Bayramı
8.05.2019 Fransa’da II. Dünya Savaşı Zafer Günü Tatili
25.05.2019 Fransa’da “Ascension” Tatili
5.06.2019 Fransa’da “Pentecôte” Tatili
15-17.06.2019 Ramazan Bayramı
14.07.2019 Fransız Milli Bayramı
15.08.2019 Fransa’da “Assomption” Tatili
21-24.08.2019 Kurban Bayramı 1.Günü
30.08.2019 Zafer Bayramı
29.10.2019 Cumhuriyet Bayramı
1.11.2019 Fransa’da “Toussaint” Tatili
11.11.2019 Fransa’da 1.Dünya Savaşı Ateşkes Yıldönümü Tatili
25.12.2019 Fransa’da Noel Tatili
FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ ÇALIŞMA SAATLERİ
Fransa Konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği belirli gün ve saatlerde çalışmaktadır. Bu gün ve saatler dışında genel olarak tatil durumunda olduğu için hizmet verilemez. Vize başvurusunda bulunacak şahıslar bu tatil günlerini dikkate alarak seyahatlerinden önce vize başvurusu için merkezlere gidebilirler.
Bu saatler genel itibariyle Fransa Büyükelçiliği’nde saat, resmi izinler dışında hafta içi sabah saat 08.30 ve 18.00 saatleri arasında yer almaktadır. Bu saatler içerisinde büyükelçilik işlemleri alabilir.
Ancak konsolosluk bölümü bu saatlerden farklı olarak Pazartesi ve Cuma günleri sabah saat 08.30 – 13.00 arasında görev alırken öğleden sonra ise 15.00 ile 17.00 arasında görev yapmaktadır.
Vize işlemleri için ayrılan vize bölümü ise pazartesi Perşembe günleri sabah saat 09.00 ile 13.00 arasında görev yaparken öğleden sonra ise 15.00 ile 17.00 saatleri arasında vize işlemlerini almaktadır.
Cuma günleri ise sabah 09.00 ile 13.00 arasında vize işlemleri alınırken öğleden sonra 15.00 ile 16.00 saatleri arasında Fransa Büyükelçiliği vize bölümü çalışmaktadır.
FRANSA KONSOLOSLUĞU ÇALIŞMA SAATLERİ
Fransa Konsolosluğu ise İstanbul’da bulunur ve Büyükelçilik çalışma resmi tatil günlerinden farklıdır. Fransa Konsolosluğu belirli gün ve tatillerde tatil ilan edebilir. Konsolosluk yetkilileri kendi ülkelerinde tatil ilan edilen tarihlerde izinli sayılır.
Bu izin günlerinde işlem yapılamaz ve şahıslar bu günlerin dışında işlemleri için konsolosluk binasına gitmelidir. Fransa Konsolosluğu çalışma saatleri ise hafta içi sabah saat 08.00 – 12.00 arasında öğleden sonra ise 13.00 – 17.00 saatleri arasında işlemleri almaktadır.
Bütün işlemler için bu saatler içerisinde görüşme gerçekleştirilir ve bu saatler dışında hiçbir işlem alınmaz. Resmi olarak bu saatlerde şahıslar işlemlerini konsoloslukta gerçekleştirebilirler
Pasaport teslim saatleri ise hafta içi her gün 11.00 – 17.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Resmi tatil günleri ise Fransa’nın ve Türkiye’nin resmi tatil günlerine göre değişmektedir ve aşağıdaki listede yer almaktadır.
Fransa Konsolosluk Ve Büyükelçilik İşlemleri
Fransa Konsolosluk ve Büyükelçilik işlemleri bir fark ile birbirinden ayrılmaktadır. Bu fark sadece Büyükelçilik yetkililerinin diplomatik işlemlere de bakması ile ayrılır. Büyükelçilik yetkilileri diplomat değildir sadece Büyükelçilik kültürel ve siyasi ilişkilerde belirleyici yetkili isimleri barındırır.
Ancak konsolosluk çalışanları sadece vize pasaport işlemleri ile ilgili karar verme yetkisine sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Fransa vatandaşları aynı zamanda da Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşlarından Fransa’ya seyahat etmek isteyen kişiler vize ve pasaport işlemleri için Konsolosluk ve Büyükelçilik yetkililerine başvuru yapabilir.
İstanbul Fransa Konsolosluk binasında yetkililer bir takım işlemleri yerine getirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de yaşayan Fransa vatandaşlarına hizmet vermektedir.
Fransa ile Türkiye arasında yer alan kurallara uygun bağlı kalarak bu hizmeti gerçekleştirmektedirler.
Bu hizmet Fransa ve Türkiye arasındaki sosyal ve ticari aynı zamanda da kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamaktadır.
Türkiye’de ikamet eden Fransa vatandaşları pasaport- kimlik yenileme, noter işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda Fransa Başkonsolosluğu’ndan, Fransa Büyükelçiliği’nden ve diğer Fransa Konsolosluklarından destek alabilmektedir.
Aynı zamanda Fransa’ya gitmek isteyen bir diğer ülke vatandaşları da İstanbul Konsolosluğu hizmetlerinden faydalanabilir.
FRANSA VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?
Fransa Büyükelçilik ve Fransa Konsolosluk binasında resmi tatil günleri haricinde alınan işlemlerden biridir vize başvurusu. Şahıslar bütün evraklarını eksiksiz ve tam olarak hazırladıktan sonra yetkililere evraklarını belirlenen gün ve saatte teslim eder. Bu saatler yukarıda belirtilen saatler içerisinde olmaktadır.
Resmi tatil günleri ve çalışma saatleri dışında işlem alınmamaktadır. Bu nedenle de vize başvuruları resmi tatil günlerinin araya girmesi sebebiyle uzayabilir. Genel itibariyle konsolosluk ya da büyükelçilik yetkililerine verilen evraklar neticesinde vize başvurusu 7 ile 10 gün içerisinde sonuç kazanabilir.
Bu süre yukarıda belirtildiği gibi resmi tatil günlerine göre bir gün ya da iki gün uzayabilir. Aynı zamanda da ek evrak isteminde bulunulduğu takdirde bu sürenin uzama ihtimali vardır.
Vize başvurusunun uzaması ihtimali seyahatin engellenmesine sebebiyet verecek durumda ise bu tarihten önce vize başvurusunda bulunulması tavsiye edilir. Seyahate kadar vize başvurusu işlemi tamamlanmış olmalıdır. Vize başvurusunda resmi tatil günleri ve hafta sonu tatilleri göz önüne alınmalıdır.
Vize ücreti ise seyahat amacına göre değişiklik göstermektedir. Ticari ya da turistik amaçlı geziler ile iş seyahatleri ve diğer bütün seyahat amaçları farklı ücretler ile ücretlendirilmektedir.
Bu sebeple seyahat amacının net belirtilmesi bu açıdan önemlidir. Şahıslar vize başvurusunda seyahat amaçlarını net olarak belirtmelidir. Seyahat amacının net belirtilmesi vize alımını da kolaylaştıracaktır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!