Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu

Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu 1 – Fransa konsolos

FRANSA İZMİR FAHRİ KONSOLOSLUĞU

Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu diğer merkezlerde yani Fransa Konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği’nde olduğu gibi uluslar arası kurallara uygun olarak İzmir’de hizmet vermektedir.

Vize ve pasaport işlemleri gibi hizmetleri vermektedir. Bölgesel görev yapan Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu çevre illerden de başvuru alabilmektedir. Görev alanı kapsamına ilişkin bilgi aşağıda yer almaktadır.

Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu kesinlikle diplomatik bir vasfa sahip değildir. Fransa Büyükelçiliği ve Fransa Konsolosluğu’na bağlı olarak çalışma yürütmektedir.

Türkiye’de yaşayan Fransa vatandaşları pasaport- kimlik yenileme, noterlik işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu’ndan, Fransa Ankara Büyükelçiliğinden, Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’ndan ve diğer Fransa Konsolosluklarından destek alabilmektedir.

Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu vize başvurularını almakla görevlidir ancak bu vize işlemlerinin sonucu Fransa Büyükelçiliği ve Fransa Konsolosluğu’na bağlıdır. Karar verme yetkisi bu mercilere aittir.

Bu sebeple fahri konsolosluklara yapılan başvurular konsolosluk ve büyükelçiliklere iletilmektedir.

FRANSA İZMİR FAHRİ KONSOLOSLUĞU GÖREV BÖLGELERİ

Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu vize işlemlerini ve diğer işlemlerini çevre illerden alma yetkisine sahiptir. Bu illerde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden Fransa vatandaşları aynı zamanda da diğer ülke vatandaşlarına Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu hizmet vermektedir. Bu iller şöyle sıralanmaktadır; .

İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Balıkesir, Çanakkale

Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu için görev alanı bu şekilde sıralanmaktadır. Bu bölgeler dışındaki illerde ikamet edenler diğer fahri konsolosluklara müracaat edebilirler.

FRANSA İZMİR FAHRİ KONSOLOSLUĞU MESAİ SAATLERİ

Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu resmi tatil günleri haricinde hafta içi her gün sabah 08.30  ile öğleden sonra 18.00 arasında hizmet vermektedir. Bu saatler yine de bazı durumlarda farklılık gösterebilir.

Bu durumlarda kesin bilgi için vize merkezini arayıp bilgi almak tavsiye edilir. Çalışma saatleri farklılık gösterebildiği takdirde vize işlemlerinde aksama olabilir. Sonradan oluşacak aksilikleri önlemek adına çalışma saatlerini net öğrenmek iyi olacaktır.

Resmi Tatil Günleri

Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu Fransa’nın ve Türkiye’nin resmi tatil günlerinde hizmet vermez. Bu günler aşağıda belirtilmiştir. Bu tarihlerde vize işlemleri dâhil hiçbir işlem alınmaz konsolosluk kapalı konumda bulunur.

Vize işlemleri dâhil diğer işlemler için başvuru yaparken bu tarihler göz önüne alınmalıdır. Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu dâhil Fransa Büyükelçiliği ve Fransa Konsolosluğu da bu resmi tatil günlerinde kapalıdır.

1.01.2019            Yeni Yıl Tatili

1.04.2019            Fransa’da Paskalya Tatili

1.05.2019            İşçi Bayramı

8.05.2019            Fransa’da II. Dünya Savaşı Zafer Günü Tatili

25.05.2019          Fransa’da “Ascension” Tatili

5.06.2019            Fransa’da “Pentecôte” Tatili

15-17.06.2019    Ramazan Bayramı

14.07.2019          Fransız Milli Bayramı

15.08.2019          Fransa’da “Assomption” Tatili

21-24.08.2019    Kurban Bayramı 1.Günü

30.08.2019          Zafer Bayramı

29.10.2019          Cumhuriyet Bayramı

1.11.2019            Fransa’da “Toussaint” Tatili

11.11.2019          Fransa’da 1.Dünya Savaşı Ateşkes Yıldönümü Tatili

25.12.2019          Fransa’da Noel Tatili

FRANSA İZMİR FAHRİ KONSOLOSLUK ULAŞIM BİLGİLERİ

Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu binası merkezi bir noktada bulunduğu için ulaşım da bu noktada kolaylaşmaktadır. Buraya otobüs ya da diğer ulaşım araçları ile ulaşmak mümkündür. Bunun dışında özel araç ile gitmek isteyen kişiler için açık adresi aşağıda belirtilmiştir.

Çevre illerden gelen kişiler de bu adrese bağlı olarak konsolosluk binasını bulabilirler. İzmir dışında fahri konsolosluğa müracaat edecek kişiler Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Balıkesir, Çanakkale illerinde ikamet ediyor olmaları gerekir. Bu bölgelerde ikamet eden şahıslar için İzmir fahri konsolosluğu görev yapmaktadır.

Fransa İzmir Fahri Konsolosluk Adresi

Cumhuriyet Bulvarı No:153 Alsancak İZMİR

Fransa Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fransa öğrenci vizesi için eğitim gördüğünüz veya göreceğiniz üniversiteden tam dökümlü onay belgesi öğrenci belgesi, hibe belgesi, burs ve finansal destek belgeleri alınmalıdır. Öğrencinin vize başvurusu için gideceği üniversiteye onay belgesi ıslak imzalı ve tarihli olarak teslim edilmelidir. Ayrıca vize başvurusu sırasında okul eğitim sürecine bağlı olarak 1 yıl ile 2 yıllık vize hakkı için de okul eğitim öğretim için adli sicil kaydı, kimlik kartı da yer almalıdır.

Yeşil Pasaport Fransa

Yeşil pasaport ile Fransa’ya 90 günlük ve 180 günlük yolculuk yapılabilmektedir. Seyahat planlamanız ve rezervasyon belgelerinizle birlikte Yeşil pasaportunuzun son 10 yıl içinde çıkarılmış olması gerekmektedir. En az 2 sayfasının boş olması ve pasaportun rezervasyon belgeleriyle birlikte yanınızda bulunması gerekmektedir. Gri ve siyah pasaportla da Fransa’ya vize almadan 90 günlük ve 180 günlük vizesiz geçiş yapabilir, transit vize seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz.

Fransa Geri Dönüş Vizesi

Fransa geri dönüş vizesi Return visa şartları, geçerli pasaportunuzun bulunmasıdır. 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzla birlikte geri dönüş vizesi alabilirsiniz. Seyahat dönüş tarihinizin 3 ay daha geçerli olması durumunda pasaportunuzla geri dönüş yapabilirsiniz. Fransa’da oturum kartınız veya kimliğinizin kaybolması durumunda direkt olarak polise giderek, geri dönüş vizesi işlemlerine bağlı olan bu tür durumların da önlemini almalısınız.

Evlenme Ehliyet Belgesi Fransa

Evlenme ehliyet belgesi, Yabancı uyruklu vatandaşla evlenme durumunda, yurt dışından gelen partnerle birlikte nikahın kıyılacağı belediyeden izin alınmasıdır. Ehliyet uluslararası geçerli olan evlilik kurumunun onayının verildiğini bildirmektedir. Belge ile birlikte göçmenler bürosuna gidilmesi ve evlenme izin belgesi, evlenme yeterliliğinin gösterildiği ve çiftin bütün şartlara, kuralları uygun olduğu belirtilmek üzere verilen belgedir.

1 cevap
  1. Nihal Tuzcu
    Nihal Tuzcu says:

    Merhaba,
    Denizli de yaşıyorum. Fransız kimliğim tarihi 7 Şubat 2016 da bitti. 5 yıl uzayan süresi 7 şubatta sona erecek. Nasıl yapmalıyım yenisini temin edebilmek için?

    Cevapla

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir