Fransa Erasmus Vizesi

Fransa Erasmus Vizesi 1 – Fransa konsolos

FRANSA ERASMUS VİZESİ

Fransa’ya Erasmus programı çerçevesinde seyahat etmek isteyen vatandaşlar bu çerçevede belirlenen evrakları Fransa Konsoloslukları’na ya da Fransa Büyükelçilikleri’ne teslim etmelidir.

Bu evrakları teslim sürecinde bütün adımları sırasıyla gereğine uygun olarak atmak Erasmus vizesi almada kolaylık sağlayacaktır. Kısa sürede vize almak isteyen her Erasmus öğrencisi gerekli evrakları eksiksiz ve doğru olarak yetkililere sunmalıdır. Bu belgeler aşağıda bütün detayları ile sunulmaktadır.

Bu belgeler kesinlikle güncel olmalı ve orijinali istenen belgeler yetkililere orijinal olarak sunulmalıdır. Türkçe evraklar Fransa diline tercüme edilerek sunulmalıdır. Bu belgeler aslı ve çevirisi aynı zamanda da fotokopileri ile yetkililere verilmelidir.

FRANSA ERASMUS VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Fransa Erasmus vizesi için gerekli evraklar diğer vize işlemlerinde belirlenen evraklar ile benzerlik taşımaktadır.

Bu evraklar sadece birkaç noktada diğer vize işlemlerinde istenen evraklardan ayrılmaktadır. Erasmus programı diğer tüm seyahatlerden ayrıldığı için bu amaçla yapılacak seyahatlerde

vize başvuruları bu seyahatin amacına uygun olarak yetkililere bildirilmelidir. Turistik amaçlı ya da ticari amaçlı yapılan seyahatlere uygun evraklar sunulurken dikkat edilecek hususlar ayrıdır. Erasmus vizesi için dikkat edilecek hususlar farklıdır. Bu sebeple evraklar diğer vize başvururlarından farklılık göstermektedir. Bu evraklar genel itibariyle şöyledir;

İkamet izni (oturum izni) başvuru formu

Fotoğraf

Pasaport

Fransa’daki Üniversite/Yüksek okulun kabul belgesi

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık nedenleri için hazırlanmış belge

Türkiye’deki Üniversiteden alınmış yazı

Noter tasdikli Taahhütname

Taahhütname

Sponsor Evrakları

Muvafakatname

Eğitim programı sertifikası

Konaklama masraflarının karşılanacağına dair teminatlar

İkamet İzni Başvuru Formu Nedir?

İkamet izni başvuru formu uzun süreli vize başvurusu olarak da bilinir. Fransızca olarak doldurulması ve yetkililere böyle sunulması şarttır. Diğer evraklarda bulunan bilgileri destekler nitelikte olması bakılan bir diğer unsurdur. İkamet izni başvuru formu başvuru yapan kişi tarafından imzalanmalıdır.

Başvuru yapan kişi 18 yaşından küçük ise bu durumda ikamet izni başvuru formunu ebeveyni imzalamalıdır.

Bu formda yer alan bilgilerin doğruluğu imza ile teyit edildiğinden kişi doğru olmayan bilgilerin mesuliyetini kabullenmiş sayılır. Bu durumda doğruluğu meçhul olan bilgileri başvuru sahibi teyit ettirmek zorundadır. Konsolosluk yetkilileri gerekli durumlarda ek evrak talebinde bulunabilir. Bu da vize işlemlerinin sürecini uzatan bir durumdur.

Fotoğraf Ve Pasaport Nasıl Hazırlanır?

Fransa Erasmus programı için başvuruda bulunan şahıslar evraklarını hazırlarken dikkat edecekleri bazı noktalar vardır. Bu noktalar evrakların tesliminden sonra sürecin olumlu sonuçlanması için önemlidir. Fotoğraf da bu başvuru esnasında hazırlanması gereken evraklardandır. Fotoğraflar 3 adet olmalı ve başvuru sahibinin güncel görünümünü yansıtmalıdır. Ayrıca fotoğraf daha önce alınan bir vize başvurusunda kullanılmamış olmalıdır.

Fransa Erasmus programı için vize başvurusunda bulunacak kişilerin hazırlaması gereken evraklardan bir diğeri de pasaporttur. Pasaport için dikkat edilmesi gereken noktalar 10 yıldan eski olmamasıdır. Seyahat dönüşünden sonra da en az 3 ay geçerliliğini sürdürebilir olması gerekmektedir

En az 2 boş sayfa bulunması da yine pasaportta bulunması gereken noktadır. Pasaport aynı zamanda fotokopisiyle beraber sunulmalıdır. Aynı zamanda daha önce alınan vizelerin fotokopileri de beraber sunulmalıdır. Bu sayede vize başvuru süreci olumlu sonuçlanabilir.

FRANSA ERASMUS VİZESİ İÇİN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Fransa Erasmus programı için başvuruda bulunacak öğrenciler için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki Fransa’dan başvurunuzu kabul eden okulun gönderdiği mektubun aslını konsolosluk yetkililerine sunmanız gerekir.

Bu sebeple bu evrakı başvurudan önce Fransa’da gidilecek olan okuldan temin etmek gerekmektedir.

Öğrencilerin katılacağı bu program ebeveynler tarafından finanse edilir. Taahhütname Federal Eğitim Teşvik Kanununda belirtilen garanti oranına göre düzenlenmeli ve ödemeyi garanti etmelidir.

Ebeveynlerin maaşlarının yattığı hesap cüzdanı, mal varlığının bulunduğu hesap cüzdanı ve ödeme gücünü gösteren tüm maddi ve gelir durumunu gösteren evrakların aslı ve 2 ayrı fotokopisi konsolosluk yetkililerine verilmelidir. Bunların Fransızca tercümesi gerekmez. Bu evraklar vizenin olumlu sonuçlanması için önemli olan ve sunulması gereken evraklardır.

FRANSA ERASMUS VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR ÜCRETİ NE KADARDIR?

Fransa Erasmus programı için vize almak isteyen öğrenciler bütün evraklarını hazırladığı takdirde ve bu evrakları belirlenen tarihte konsolosluk yetkililerine sunduğu durumda vizesini

7 ile 10 iş günü alabilir. Bazı durumlarda ek evrak isteme talebine göre bu süre uzayabilir. Ancak en kısa 7 iş günü içerisinde vize sonuçları tarafınıza sunulabilir.

Fransa Erasmus vizesi için programa dâhil olmak isteyen öğrenciler bu amaçla seyahatlerini konsolosluk yetkililerine bildirmelidir. Bu durumda bu seyahatin amacına göre vize ücreti de değişecektir.

Fransa vize başvururlarında vizenin çıkış amacına göre ücreti de farklılık göstermektedir.

Kişi başvuruda bulunduktan sonra vize ücretini öğrenebilir ve bu ücret yukarıda belirtildiği gibi seyahatin amacına göre değişmektedir.  Yatırılan ücretin ardından vize işlemi tamamlanmış olur. Ücreti yatırılmayan vizelerin onaylanması yapılmamaktadır.

Fransa Vize Veriyor Mu 2021

Fransa Türkiye vatandaşlarına vize vermektedir. Bordo pasaport sahipleri, konsolosluk üzerinden başvuru işlemlerini başlatarak, schengen vize anlaşmalarına uyan herkesin vize talebini onay sürecine bağlayacaktır. Konsolosluk C tipi 90 günlük ve D tipi 180 günlük vize taleplerini kabul eder.

Fransa Vatandaşı Olmak

Fransa vatandaşı olmak için 5 yıl boyunca Fransa’da ikamet etmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda Fransa vatandaşları, Schengen vize anlaşmaları gereğince Avrupa’nın birçok ülkesinde 90 güne kadar ikamet edebilir. Çalışma izni, oturma izni gerekmeden AB vatandaşı olarak ülkede ikamet etme hakkına sahip olursunuz.

Fransa'da Doğan Tc Vatandaşı

Fransa’da doğan TC vatandaşı, aile bireylerinden biri Fransız ise çifte vatandaşlık alma hakkına sahip olmaktadır. Çocuğun dil yeterliliği ve ailesinin Fransız vatandaşı olup olmadığına bağlı olarak Fransız vatandaşı olması için süreç başlatılabilir. Fransa’da doğan TC vatandaşı çocuk aile bireylerinin uyruğu ve aile birleşimi şartlarına göre Fransız vatandaşı olabilmektedir.

Evlilik Yoluyla Fransız Vatandaşlığı

Evlilik yoluyla Fransız vatandaşı olabilmeniz için Fransız vatandaşıyla evliliğinizin en az 5 yıl sürmüş olması, aynı adreste ikamet ettiğinizin belgelenmesi gerekmektedir. İkamet adreslerinin aynı olması ve evlilik işlemlerinin sahte olmadığının belirtilmesi de Fransız vatandaşı olmanız için şartlar arasındadır.

Fransaya Nasıl Gidilir?

Fransa’ya gitmek için C tipi 90 günlük vize veya D tipi 180 günlük vize başvuru işlemlerinizi konsolosluk üzerinden yapmalısınız. Vize tipine göre rezervasyon işlemlerinizi ve belgelerinizi düzenlemeniz, en kısa yolla da uçak ile yolculuk yapmanız gerekir. Vize merkezi size bu konuda destek olacaktır.

2 cevaplar
  1. Ceren Altuntas
    Ceren Altuntas says:

    Merhaba,

    Aklima takilan bir kac husus var.

    Noter tasdikli Taahhütname, Taahhütname, Sponsor Evrakları, Muvafakatname, Eğitim programı sertifikası. Bunlar nedir acaba? Nasil temin edebilirim?

    Saygilar.

    Cevapla
  2. Resul Tüfekçi
    Resul Tüfekçi says:

    Merhabalar Ben Portekiz de yüksek lisans öğrencisiyim bu dönem sonunda üniversitemden mezun olacağım fransaya ziyaretim esnasında bir firmadan staj teklifi aldım fakat Türkiye’den şuan vize başvuruları kapalı olduğu için nasıl bir yol izleyeceğimi bilmediğim için ne yapmam gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum

    Cevapla

Trackbacks & Pingbacks

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir