Fransa Ankara Büyükelçiliği

Fransa Ankara Büyükelçiliği 1 – Fransa konsolos

ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ

Fransa Büyükelçiliği, Fransa ve Türkiye’nin arasında bulunan uluslar arası teamüller gereği Türkiye’nin başkenti Ankara’da bulunmaktadır.

Fransa büyükelçiliği Fransa’nın Türkiye’de bulunan diplomatik temsilcisi niteliğindedir. Aynı şekilde büyükelçilik Fransa’da da bulunmaktadır. Politik, ekonomik, kültürel ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi ve bu hususlara ilişkin görüşmeleri gerçekleştirmek ile yükümlü yetkili merci Fransa Büyükelçiliği’dir.

Fransa Büyükelçiliği bu görüşmeleri gerçekleştirmenin yanı sıra Fransa’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve ülkede ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlara aynı zamanda da Fransa vatandaşlarına konsolosluk ve vize bölümleri ile bu bölümlerde gereken hizmeti vermektedir.

Türkiye’de yaşayan Fransa vatandaşları pasaport- kimlik yenileme, noterlik işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda Fransa Büyükelçiliği’nden, Fransa Konsolosluğu’ndan ve diğer Fransa Konsolosluklarından destek alabilmektedir.

Büyükelçilik binası içerisinde konsolosluk işlemlerinin görüldüğü bir bölüm vardır. Bu bölümde Fransa Ankara Büyükelçilik binasında işlem yaptırmak isteyen şahısların işlemleri gerçekleştirilir.

BÜYÜKELÇİLİK ÇALIŞMA SAATLERİ

Büyükelçilik çalışma saatleri resmi tatiller ve resmi izinler dışında hafta için sabah saat 08.30  ve 18.00 saatleri arasında yer almaktadır. Bu saatler içerisinde büyükelçilik işlemleri alabilir.

Ancak konsolosluk bölümü bu saatlerden farklı olarak Pazartesi ve Cuma günleri sabah saat 08.30 – 13.00 arasında görev alırken öğleden sonra ise 15.00 ile 17.00 arasında görev yapmaktadır.

Vize işlemleri için ayrılan vize bölümü ise pazartesi Perşembe günleri sabah saat 09.00 ile 13.00 arasında görev yaparken öğleden sonra ise 15.00 ile 17.00 saatleri arasında vize işlemlerini almaktadır.

Cuma günleri ise sabah 09.00 ile 13.00 arasında vize işlemleri alınırken öğleden sonra 15.00 ile 16.00 saatleri arasında Fransa Büyükelçiliği vize bölümü çalışmaktadır.

Bu saatler dışında resmi tatiller ve bayramlarda büyükelçilik kapalı konumdadır. Fransa’nın resmi tatillerinde de yine Fransa Büyükelçiliği kapalı konumda bulunur.

Vize bölümü ve konsolosluk kısmı çalışma saatleri yukarıda belirtilen saatlerden farklılık gösterebilir. Bu gibi durumlarda işlem yaptırmak isteyen şahısların işlemlerini başlatmadan önce vize başvuru merkezlerinin çalışma saatleri hakkında bilgi alması gerekmektedir.

Resmi tatil günleri

1.01.2019            Yeni Yıl Tatili

1.04.2019            Fransa’da Paskalya Tatili

1.05.2019            İşçi Bayramı

8.05.2019            Fransa’da II. Dünya Savaşı Zafer Günü Tatili

25.05.2019          Fransa’da “Ascension” Tatili

5.06.2019            Fransa’da “Pentecôte” Tatili

15-17.06.2019    Ramazan Bayramı

14.07.2019          Fransız Milli Bayramı

15.08.2019          Fransa’da “Assomption” Tatili

21-24.08.2019    Kurban Bayramı 1.Günü

30.08.2019          Zafer Bayramı

29.10.2019          Cumhuriyet Bayramı

1.11.2019            Fransa’da “Toussaint” Tatili

11.11.2019          Fransa’da 1.Dünya Savaşı Ateşkes Yıldönümü Tatili

25.12.2019          Fransa’da Noel Tatili

FRANSA ANKARA BÜYÜKELÇİLİK İŞLEMLERİ

Fransa Büyükelçiliği Türkiye ve Fransa arasındaki uluslar arası kurallara bağlı olarak Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da faaliyet göstermektedir. Fransa ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesini sağlamasının yanı sıra aynı zamanda da vize işlemleri için başvuru yapan şahısların işlemlerini almaktadır.

Fransa Büyükelçiliği siyasi diplomatik işlemler amacıyla Ankara’da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Fransa’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve Fransa vatandaşlarının işlemlerinin de yapıldığı noktadır. Yetkili isimler bu görevleri yerine getirmekle görevlidir.

İşlemler yukarıda belirtildiği gibi diplomatik işlemlerin yanı sıra vize, pasaport işlemleri de yer almaktadır. Türkiye’de yaşayan Fransa vatandaşları pasaport- kimlik yenileme, noterlik işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda Fransa Başkonsolosluğu’ndan, Fransa Büyükelçiliği’nden ve diğer Fransa Konsolosluklarından destek alabilmektedir.

Fransa Büyükelçiliği, uluslararası hukuk gereği uygulanan konsolosluk binasının dokunulmazlığı dışında herhangi bir diplomatik ayrıcalığa sahip olmamakla birlikte Fransa Büyükelçiliği çalışanları (diplomatik görevlerle atananlar hariç) diplomat pozisyonunda değildir.

Fransa Ankara Büyükelçilik Görev Bölgesi

Fransa Ankara büyükelçilik binası çevre illerde ikamet eden şahısların vize ve pasaport işlemleri dahil diğer konsolosluk işlemlerini yerine getirmektedir. Ankara’nın yakın bölgesinde ikamet eden vatandaşları bu kurallar kapsamaktadır. Adana, Afyon, Adıyaman, , Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İçel, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak illerinde ikamet eden kişiler vize ve konsolosluk işlemleri için Fransa Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunmalıdır.

Bu bölgelerde ikamet eden şahıslar Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapabilir İstanbul Konsolosluğu için ise ikamet bölgesi farklı olarak bulunmaktadır. İstanbul Konsolosluğu’nun kapsadığı ikamet illerini ise diğer yazılarda belirtilmiştir.

Fransa Ankara Büyükelçilik Vize Başvurusu

Fransa Ankara Büyükelçiliği’ne vize başvurusu yapmak isteyen şahıslar başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmalı ve bu belgelerini diğer evraklarıyla beraber yetkililere sunmalıdır.

Vize başvuru formunda yer alan bilgilerin doğru olması vize başvurusunun sonucunun olumlu sonuçlanması açısından önemlidir. Fransa vize başvuru formu Fransızca veya İngilizce olarak hazırlanmalıdır. Schengen vize başvuru formu formatında olan belge başvuru yapan şahsın imzasını taşımalıdır.

FRANSA ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ ULAŞIM

Fransa Ankara Büyükelçiliği Ankara’da merkezi bir noktada yer almaktadır. Ulaşımı da bu sebeple basittir. Şehrin ulaşım ağlarından otobüs kullanarak büyükelçilik binasına ulaşmak mümkündür. Kavaklıdere mevkiinde bulunan binaya ulaşım sağlayan otobüs hatları şöyledir;

Ego 135 – Oran Sitesi – Ulus

Ego 112 – Kızılay – Gaziosmanpaşa

Ego 413 – Altınpark – Çankaya

Ego 113 – Opera – Birlik Mahallesi

Ego 413-3 – Altınpark – Çankaya

Ego 115 – Opera – Birlik Mahallesi

Ego 408 – Güneşevler – Hasköy – S.Lojmanları

Ego 188 – Oran Sitesi – Keçiören

Ego 388 – Opera – Yukarı Ayrancı – Küçükesat

Ego 318 – Bağcılar – Ulus

Bu otobüs hatları ile büyükelçilik binasına ulaşmak mümkün olduğu gibi özel araç ile de gitmek için gerekli olan açık adres Paris Caddesi, No: 70, Kavaklıdere / ANKARA olarak yer almaktadır.

Fransa Oturma İzni Nasıl Alınır?

Fransa’da oturma izni almak için göçmenler bürosuna giderek, gerekli olan evraklarını teslim etmelisiniz. İkamet adresini, kira sözleşmesi ve çalışma izninizle birlikte mali durumunuzu belirten yasal evraklarla başvuru süreci başlayacaktır. Bulunduğunuz bölgenin belediyesinden alacağınız oturma izni talebi formuyla birlikte onay belgesi için de göçmenler dairesine başvuru yapma şartını yerine getirmeniz gerekmektedir.

Fransa Evlilik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fransa evlilik vizesi için gerekli evraklar arasında, uluslararası geçerli evlilik onay belgesi, belediyeden almanız gerekmektedir. Aynı zamanda partnerinizin ve sizin mali durumunuz, ikamet edeceğiniz adres kira veya tapu belgeleri, evliliğin onaylandığını gösteren belediye belgesiyle birlikte yabancı uyruklu olan eşle gireceğiniz mülakat onayı da gerekecektir. Mülakat çiftin ne kadar süredin tanıştığını ve evliliğin kurmaca olmadığını kanıtlamak için yapılmaktadır.

Fransada Oturum İzni

Fransa’da oturma izni almak için bulunduğunuz bölgenin belediyesinden ve göçmenler bürosundan belge talep etmelisiniz. Fransa’da bulunma nedeninizi belirtmeniz, 6 ay ile 1 yıla kadar oturma izni almanızı sağlar. Evlilik durumlarında süresiz oturma izni verilebilmektedir. 10 yıla kadar Fransa’da ikamet etmek için oturma izni almanıza imkan verilmiştir. Başvuru şartlarını ve koşullarını yerine getirerek, Fransa’da oturma izni alabilirsiniz.

Fransız Konsolosluğu

Fransa konsolosluğu İstanbul, İzmir ve Ankara’da bulunmaktadır. Fahri konsolosluk ve baş konsolosluk üzerinden başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Online başvuru işlemleri için konsolosluk web sitesinden giriş yaparak vize başvuru formunu doldurmanız ve randevu almanız şartı vardır. Vize başvuru seçenekler,  C tipi ve D tipi olarak schengen vize politikalarına göre düzenlenmiştir. Vize randevusu alarak, belgelerinizle birlikte randevu günü ve saatinde konsolosluğa gitmelisiniz.

Fransa'da Kaçak Göçmenlere Mujde 2020

Fransa’da bulunan  kaçak göçmenler için covid 19 nedeniyle oturma izni seçeneklerine yer verilmiştir. Pandemi sürecinin yaygınlaşmaması ve kaçak göçmenlerin sağlık uygulamalarından yararlanması için göçmenler bürosuna giderek form doldurmaları, Fransa’da bulundukları süreci ve nedenleri belirtmeleri gerekmektedir. Konsolosluk duyuruları takip edilerek, Fransa’da bulunan Türkiyeli vatandaşlar için yapılan düzenlemeler hakkında bilgi alınması sağlanacaktır.

2 cevaplar
  1. Cavit yıldız
    Cavit yıldız says:

    İyi günler bana konsolosluğun mail adresi lazım ben Fransa’da şirket kurdum evraklarımın tastiklenmesi için randevu almak istiyorum ama hiç kimse yardımcı olmuyor. Mümkünse yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim ilginize

    Cevapla

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir